Bardzo lubię kremy pod oczy z Avonu, może nie wszystkie które wypróbowałam, ale mam trzech ulubieńców z tej marki i w zasadzie inne kremy pod oczy z drogerii mogłyby dla mnie nie istnieć, kiedy mam ten zestaw :) Żel z oliwkowej linii spa lubię szczególnie, bo jest cudownie lekki i można go z powodzeniem stosować jako dodatkową warstwę nawilżenia pod cięższy czy bardziej odżywczy krem, świetnie też nadaje się pod makijaż.
Żel ma bardzo lekką konsystencję, ale mimo tego jego działanie na skórze jest wyczuwalne (nie jest jednym z tych produktów, które zaraz po nałożeniu wchłaniają się bez śladu, pozostawiając suchą skórę). Rewelacyjnie i bardzo szybko nawilża, daje jakby zastrzyk nawodnienia, nawet mocno wysuszonej okolicy pod oczami. Efekt nawilżenia długo się utrzymuje, dzięki czemu skóra pod oczami wygląda zdrowiej, jest gładka, lepiej napięta wskutek odpowiedniego poziomu nawilżenia.
Konsystencja jest super, lekka, mocno orzeźwiająca, komfortowa.
Działanie - jak wspomniałam, skutecznie nawilża, i to w sposób długotrwały. Skóra jest wypoczęta i ładnie wygląda, zniwelowane są objawy zmęczenia. Stosowałam potem jakieś inne żele pod oczy, gdy akurat ten z Avon mi się kończył, ale nigdy nie byłam tak zadowolona - po tym żelu nie mam nigdy wrażenia wysuszonej skóry pod oczami, co jest dla mnie najważniejsze w przypadku kosmetyku do stosowania w tym miejscu.
Mam też wrażenie, że regularnie stosowany rozjaśnia nieco skórę pod oczami (a mam tendencje do sporych cieni).
Świetnie zgrywa się z makijażem, nic się nie roluje, nie ściera (nawet jeśli nałożymy jakąś większą warstwę).
Żel jest też wydajny, stosuję go dwa razy dziennie i tubka starcza mi na długo.
Pachnie delikatnie i bardzo ładnie.
Nigdy mnie nie podrażnił ani nie uczulił, jest bardzo łagodny dla okolic oczu.
Opakowanie - wygodna, ścięta tubka, elastyczna i łatwa w wyciskaniu, łatwo zużyć do końca. Lekka i poręczna, praktyczna do zabrania w podróż.
Cena - zwykle kupuję ulubione produkty z Avon tylko na promocjach, więc cena jest ok.
Zdecydowanie jest to produkt pod oczy, bez którego nie wyobrażam sobie życia. Świetnie działa na moją skórę pod oczami, która jest szczególnie delikatna i łatwo się wysusza. Ten żel to skuteczny zastrzyk nawilżenia, którego miejsce wokół oczu tak bardzo potrzebuje :) Polecam jako lekki krem na co dzień, szczególnie że można bez problemu łączyć g np. na noc z mocniejszymi kremami.
Zalety:
- świetna, lekka konsystencja, dobrze nawilża (na długo), nie obciąża okolicy oka, niweluje zmęczenie, dłużej stosowany działa rozjaśniająco, sprawia że skóra pod oczami wygląda gładko i zdrowo, opakowanie