Skusiły mnie recenzje na wizaż, potrzebowałam mieć coś w zapasach na większe okazje, a nie do regularnego stosowania,tu wolę zaopatrzyć się w bardziej ekonomiczne rozwiązania jak opakowania po 60 płatków. Bywają dni kiedy po ciężkim tygodniu w końcu porządnie odespie i niestety wstaje wtedy z dużymi "bułami" pod oczami, jest to u mnie standard, zawsze tak reaguje,u niektórych działa to na odwrót, u mnie właśnie tak,to dopiero kiedy zaznam jednorazowo więcej snu jest gorzej,nie kiedy śpię po kilka godzin na co dzień,wtedy co najwyżej skóra jest bardziej sucha i preferuje rozwiązania jak dobre warstwa nawilżająca pokryta tą okluzyjną. Tu nastawiałam się na redukcję opuchlizny i wygładzenie skóry pod oczami,jej odświeżenie i rozjaśnienie. Czy to dostałam? W większości tak,być może nawilżenie musiałam sobie jeszcze dodatkowo dostarczyć,a skórę później zabezpieczyć filtrem (retinol),ale końcowy efekt jest ok. Nie wypowiem się tylko w kwestii cieni pod oczami,bo je miewam niezwykle rzadko.Platki spośród dostępnych w Rossman mają naprawdę korzystną cenę w stosunku do składu,bo czego tam nie ma? W tej wersji producent wyszczególnia przede wszystkim retinol,hialuron,kolagen, wyciąg z herbaty i witaminę c, a mamy tam jeszcze dużo więcej bo np wąkrotkę azjatycką,polisacharyd, alantoinę ird.,także spodziewałam się po nich największego wygładzenia i rozjaśnienia. Zużyłam cztery opakowania, na kilka sposobów-rano po stonizowaniu skóry, później swoje zwyczajowe serum z peptydami,nawilżający krem,filtr i olejek, (wcześniej oczywiście trzymałam je w lodówce),przed większym wyjściem żeby pominąć etap korektora oraz typowo pod korektor.Pierwsze odczucie oprócz oczywiście chłodzenia,to i niestety pieczenie skóry pod oczami, za każdym razem,ale w żadnym przypadku nie przerodziło się w zaczerwienie czy ogólne podrażnienie,mijało po kilku minutach. Czas jaki trzymałam je pod oczami to około 15 minut,czasem dłużej. Są całkiem nieźle nasączone i kiedy odczeka się moment nie zjeżdżają ze skóry. Po zdjęciu wystarczy lekko wklepać,ale moja skóra zazwyczaj zasysa prawie wszystko do końca. Przejechałam też z raz dla wzmocnienia efektu kawitacją przez krótki moment,może minutę. Na pewno ta mniejsza opuchlizna szybciej zanika,ta większa szybciej się redukuje(zazwyczaj sama z siebie w ciągu kilku godzin,z płatkami ten proces przyspiesza). Kształt mają ok,materiał całkiem wytrzymały, nie są ani za cienkie ani za grube. Skóra rzeczywiście wygładzona, spojrzenie bardziej świeże, skóra lekko ujędrniona,drobne zmarszczki jakby płytsze,trochę nawilżenia,moim zdaniem jest ok tak na 4+. W ogólnej ocenie daje im 5, mimo wszystko,bo w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego,no chyba że od razu kupujemy opakowanie 60 sztuk innych marek,ale o tak bogatych substancjach aktywnych,kosztują już też odpowiednio, a zazwyczaj i tak mają krótsze składy. Na pewno są lepsze niż te z Isany,to na sto,odrobinę od nich droższe,ale często w promocjach i z tego co ostatnio widziałam ta wersja często jest wyczyszczona do cna na sklepie,a to chyba o czymś świadczy. Z chęcią pochwaliłabym się opakowaniami,ale z rozpędu poszły w eter, obecnie jestem w fazie testów tych ze ślimakiem i niebawem podzielę się i opinią na ich temat. To płatki dobre przed jakimś wyjściem,szybko poprawią temat i wzmocnią naszą pielęgnację, jakikolwiek kosmetyk dany później szybciej się wchłania i działa efektywniej także są trochę jak booster. Dobrze nakłada się na nie korektor, jakikolwiek krem nawilżający czy okluzyjny.
Zalety:
- Cena,bogaty skład, optymalna grubość i kształt. Wygładzenie,rozjaśnienie, przyspieszenie schodzenia opuchlizny, lekkie nawilżenie i spłycenie drobnych zmarszczek. Działają trochę jak booster, zwiększają wchłanianie kosmetyków użytych po i odnoszę wrażenie,że ich efektywność. Dostępne na pewno w Rossman,cena do jakości korzystna.
Wady:
- Retinol jak na mój gust wymaga konieczności użycia filtra po. W początkowej fazie potrafią mnie zapiec,ale na szczęście nie spowodowały reakcji alergicznej. Jednorazowy produkt.