Żele pod prysznic

Dr. Duda Żel siarczkowy do kąpieli i pod prysznic

Lothris
    9 lutego 2024 o 16:32
    Gdy szukasz upragnionego odprężenia, zapach przeniesie Cię do sosnowego lasu.
    Żel siarczkowy Dr. Duda łączy przyjemne z pożytecznym. Produkt stosowałam jako żel pod prysznic, do fasonów i kąpieli. Właściwości pielęgnacyjne i nie tylko: Najpierw wspomnę o bardzo subiektywnej sprawie, czyli zapachu. U mnie trafili w dziesiątkę. Uwielbiam sosnowe aromaty, a zwłaszcza tak naturalnie pachnące. Nie drażni nosa, ale odsuwa chociaż na moment mycia wszelkie zgryzoty i przenosimy się do lasu :) Sosnowy zapach utrzymuje się jeszcze jakiś czas w łazience i delikatnie na skórze. Jest odświeżający, wieczorem odprężający, a rano pobudzający. Efekty: Żel podczas mycia bardzo odpręża ciało, efekt odprężenia zostaje na długo po osuszeniu. Skóra jest miła w dotyku, gładka i dobrze oczyszczona. Przy systematycznym stosowaniu nabiera blasku i zdrowego wyglądu. Pomaga przy egzemie i suchej skórze. Często podczas sezonu grzewczego mnie to spotyka i ten żel pomógł mi zmniejszyć dolegliwości suchej i ściągniętej skóry. Zmniejszyły się również ewentualne wypryski, a nowe nie pojawiały się. Przy fasonach kończyny zdecydowanie są bardziej odprężone, mniej napięte, skóra wraca do życia, jest bardzo miła w dotyku. Nie pozostawia tłustej warstwy po osuszeniu. Opakowanie, wydajność i zastosowanie: Opakowanie w wersji 500ml jest przezroczyste i posiada w zestawie pompkę, która lubi się czasem zaciąć po ponownym uruchomieniu pompki np, po podróży. Pompkę w mniejszej wersji uznaję za plus, unikamy marnowania produktu. W wersji litrowej występuje w butelce, która raczej sprawdzi się przy fasonach i kąpielach niż pod prysznicem. Żel ma żółtawo-opalizujący kolor, który nie jest za gęsty, ani za rzadki. Nie spływa z dłoni. Prysznic: Konsystencja łatwo rozprowadza się ślizgami po mokrej skórze, otula ją śliską powierzchnią. Dla mnie mogłaby się szybciej zmywać ale nie jest źle. Kąpiel i fasony: Po wyjściu z wanny skóra nie jest tak śliska jak podczas bezpośredniej aplikacji na ciało. Po kąpieli ładnie pachniemy i nie odczuwam nawet potrzeby obmycia się czystą wodą. Nie pieni się szczególnie. Nie powstanie trwała piana długo utrzymująca się na powierzchni. Szybko znika. Ogólnie czuję się po nim solidnie umyta i odprężona.
    Zalety:
    • Odprężający zapach
    • Pompka w opakowaniu 500ml
    • Poprawia kondycję skóry
    • Pomaga w świądzie skóry
    • Odświeżenie i odprężenie w jednym, człowiek się czuje umyty
    Wady:
    • Śliska konsystencja podczas mycia, która nie każdemu może spasować.
    • Dosyć ciężko się go zmywa.
    Warex
    30 lipca 2023 o 13:33
    teź do aromaterapii
    Żel siarczkowy do kąpieli nadaje się również do aromaterapii. Pomaga przy zatkanych zatokach wystarczy kilka minut dziennie inhalacji aby pomogło. Przy kąpieli nawilża skórę, chroni przed wysuszeniem, stosuje go już od dłuższego czasu i jestem z niego zadowolona. Nadaje się zarówno do kąpieli jak i pod prysznic.
  • 30 października 2021 o 23:00
    Namiastka SPA we własnym domu
    W przypadku produktów do pielęgnacji ciała bardzo chętnie sięgam po nasze rodzime, polskie marki - do czego zachęcam również i Was. Ich mniejsza dostępność jeszcze bardziej skłania mnie ku temu, aby je zdobyć i wypróbować. Kosmetyki uzdrowiskowe polskiej, rodzinnej firmy Dr Duda można nabyć zarówno w aptekach, jak i w sklepach zielarsko-medycznych, kosmetycznych a także w gabinetach SPA. Samo pojęcie kosmetyków uzdrowiskowych zainteresowało mnie na tyle, że z ogromną ciekawością przyjrzałam się produktom tej marki. Do tej pory udało mi się sprawdzić buski krem siarczkowy (który szczerze polecam, jego recenzja została już przeze mnie napisana) a także żel siarczkowy do kąpieli, fasonów i pod prysznic, którego recenzję umieszczam poniżej. Zacznę od opakowania - to sporych rozmiarów butelka (500 g) wykonana z plastiku, wyposażona w higieniczną pompkę, która ułatwia dozowanie żelu. Duży plus za ładną grafikę oraz transparentność butelki - lubię kontrolować zużycie kosmetyku, planując kolejne zakupy. W składzie żelu wyróżnić możemy buską mineralną wodę siarczkową, sól jodkowo-bromkowo-wapniowo-magnezową oraz olejek sosnowy. Żel siarczkowy ma delikatnie żółty, nieco mętny kolor oraz lejącą, żelową konsystencję. Jego zapach jest bardzo specyficzny - wprawdzie świeży, ale z charakterystyczną, sosnową nutą która nie każdemu przypadnie do gustu. Pieni się bardzo delikatnie - po roztarciu w dłoniach tworzy się taka jakby emulsja. Jak informuje producent, można stosować go na trzy sposoby: do kąpieli, pod prysznic oraz do fasonów - a zatem do kąpieli rąk i nóg. Stosowałam go zarówno w kąpieli, kąpieli nóg jak i pod prysznicem i w każdym z tych przypadków spisał się bardzo dobrze. Kąpiel z użyciem żelu siarczkowego była dla mnie niezwykle odprężająca i relaksująca. Pozwalała na wyciszenie, ukojenie myśli a także relaks całego ciała. To świetna sprawa po intensywnym i męczącym dniu z 1,5 rocznym wulkanem energii ;) Takie domowe zabiegi z dodatkiem żelu siarczkowego wpływają również bardzo dobrze na skórę całego ciała - to co zauważyłam, to przede wszystkim pielęgnują ją, delikatnie niwelują przesuszenie oraz wyczuwalnie odżywiają i zmiękczają. W rezultacie skóra jest znacznie bardziej gładka i zdaje się być nieco bardziej sprężysta. Żel łagodzi również podrażnienia, delikatnie obchodząc się ze skórą. Nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje pieczenia, nie przesusza. Po miesięcznych zabiegach skóra jest w znacznie lepszej kondycji, niż przed zastosowaniem żelu. Jestem również ciekawa, czy przy dłuższym stosowaniu będzie zmniejszał cellulit :) Częściowo jest to możliwe, biorąc pod uwagę jego właściwości ujędrniające, ale też nie spodziewam się w tym temacie spektakularnej różnicy. Podsumowując, mamy tu żel, który bardzo dobrze zrelaksuje, odpręży a przy tym wypielęgnuje skórę całego ciała. To coś jak namiastka SPA w zaciszu własnego domu. Dbanie o siebie, swój komfort, o swoje ciało jest bardzo ważne - w mojej ocenie żel jest naprawdę ciekawym kosmetykiem. W dodatku kosztuje niewiele - zapłacimy za niego około 23 zł. Polecam, bo jest tego wart :)