Żele pod prysznic

Dove Essential Care Petal Soft - Żel pod prysznic 450 ml 450 ml
Dove Petal Soft

• 23 kwietnia 2025 o 0:36
    Absolutna kremowość
    Był to drugi z produktów jaki zakupiłam w Rossmanie aby otrzymać zwrot za zakupy i żel którego z pewnością kupię nie jeden raz ze względu na wspaniałe właściwości myjąco otulające skórę swymi delikatnymi kwiatowymi nutami, żel ma standardową kremową konsystencję i pieni się tak jak każdy dostępny w nowej serii bez parabenów a więc każdy jest tak samo skuteczny i przyjemny oraz niezbędny podczas pielęgnacji i mycia skóry ale tym razem zapach jest niezwykły i niezwykle przyjemny więc kąpiel osiąga jeszcze wyższy poziom relaksu i miłego spędzania czasu pod prysznicem aby miły dotyk dotyczył naszego ciała i aby czuć wyłącznie komfort dlatego polecam zarówno ten żel jak i każdy który miałam okazję wypróbować.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo żel pod prysznic o przyjemnym kwiatowym zapachu ,wydajny
    Wady:
    • Nie ma
  • 15 kwietnia 2025 o 19:18
    Świetny
    To kolejny żel pod prysznic tej serii, który miałam okazję używać. Tym razem wersja różowa. Opakowanie to biała butelka z różowymi napisami, zamykana na klik. I tutaj minusik ode mnie, ponieważ osobiście wolę wersję z aplikatorem, ale to tylko kwestia gustu, ponieważ konsystencja żelu jest na tyle lekka i mało gęsta, że bez problemu można wyciskać ją z butelki. Zapach bardzo przyjemny i delikatny, pozostaje długo wyczuwalny na skórze. Sam żel pod prysznic jest bardzo delikatny dla skóry, ale równie dobrze oczyszczający. Nie podrażnia, nie wysusza skóry. Jestem zadowolona z użytkowania i pewnie wrócę do niego ponownie.
  • 26 lutego 2025 o 17:32
    Niezbyt ładny zapach
    Żel w plastikowym opakowaniu tradycyjnym dla marki Dove. Etykieta z motywem płatka róży. Konsystencja żelu bardzo gęsta w jasno różowym kolorze. Przy myciu ciężko go rozpienić jest bardzo kremowy. Zapach niby lekko różany, ale wyczuwałam w nim coś sztucznego. Fajnie nawilża skórę i nie uczula. Po prysznicu nie musiałam smarować się balsamem, bo nie czułam suchości na skórze. Dosyć drogi.
  • 24 lutego 2025 o 13:45
    Gęsta piana dla wrażliwej skóry
    Moja skóra bywa czasem wymagająca, w związku z czym, staram się wybierać takie produkty, które nie będą jej podrażniały i wysuszały. Ten żel pod prysznic właśnie taki jest, nie podrażnia i nie uczula, lecz doskonale oczyszcza skórę z zanieczyszczeń. Żel Dove wspaniale się pieni, tworząc kremową i treściwą piankę. Skóra jest idealnie oczyszczona i świeżo pachnąca przez długi czas. Żel ma jasno - różowy kolor, nie jest ani za gęsty ani za rzadki, po prostu w sam raz. Kocham prawie wszystkie żele Dove i ten jest jednym z moich ulubieńców do skóry wrażliwej. Polecam serdecznie. Warto kupić bo jakość jest bardzo wysoka i skuteczność również.
    Zalety:
    • Idealny do skóry wrażliwej
    • Nie podrażnia
    • Idealnie oczyszcza
    • Pięknie pachnie
    • Dostępność
  • 1 lutego 2025 o 13:01
    łagodny żel pod prysznic dla miękkiej skóry
    Sięgnęłam po ten żel, bo lubię kosmetyki Dove i ich nawilżające formuły. Ma przyjemnie kremową konsystencję, dobrze się pieni i faktycznie pozostawia skórę miękką oraz nawilżoną już po pierwszym użyciu. Nie podrażnia, nie wysusza i sprawdzi się nawet przy wrażliwej skórze. Zapach jest bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny, co dla niektórych może być plusem. Podoba mi się, że formuła jest wegańska, a opakowanie pochodzi z recyklingu. Jedyny minus to dość rzadka konsystencja – mam wrażenie ze przez to szybciej się zużywa. Ogólnie to dobry wybór, jeśli szukasz łagodnego żelu do codziennego użytku, który skutecznie oczyszcza skórę, a jednocześnie jej nie wysusza ani nie podrażnia. Dzięki swojej nawilżającej formule sprawdzi się szczególnie dobrze przy skórze suchej lub wrażliwej, zapewniając komfort po kąpieli bez uczucia ściągnięcia. Dodatkowo warto docenić jego wegański skład oraz ekologiczne podejście marki do opakowania. Choć konsystencja mogłaby być nieco gęstsza, a zapach bardziej intensywny, to wciąż jest to solidny produkt do codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Nawilża i wygładza skórę
    • Delikatna, łagodna formuła
    • Nie podrażnia i nie wysusza
    Wady:
    • Dość rzadka konsystencja, przez co szybciej się kończy
    • Zapach jest prawie niewyczuwalny, co może nie każdemu odpowiadać