Szampony do włosów

Ziaja Szampon ziołowy normalizujący sebum

Ziaja szampon ziołowy normalizujący sebum 200ml
E-Glamour.pl
Ziaja szampon ziołowy normalizujący sebum 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 lutego 2025 o 10:07
    Nie dla mnie
    Szampon ziołowy od Ziaji miał być rozwiązaniem dla osób borykających się z przetłuszczającą się skórą głowy. Niestety, w moim przypadku okazał się rozczarowaniem. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że jego konsystencja jest bardzo rzadka, wręcz lejąca, co utrudnia aplikację – produkt spływa z dłoni zanim zdążę go nałożyć na włosy. Największym problemem okazało się jednak działanie. Zamiast normalizować wydzielanie sebum, miałam wrażenie, że w niektóre dni moja skóra głowy była jeszcze bardziej tłusta niż zwykle. Dodatkowo szampon słabo się pieni, co sprawia, że zużywa się go więcej niż innych produktów. Kolejny minus to opakowanie – pod prysznicem do zatyczki dostaje się woda, co może prowadzić do rozwodnienia kosmetyku.
    Zalety:
    • Przyjemny, ziołowy zapach
    • Łagodny skład, bez silnych detergentów
    • Niska cena
    Wady:
    • Bardzo rzadka konsystencja, trudna do aplikacji
    • Słabe pienienie się – trzeba zużyć więcej produktu
    • Może nasilać przetłuszczanie skóry głowy
    • Nie daje uczucia dokładnego oczyszczenia
    • Niewygodne opakowanie – woda dostaje się pod zatyczkę
  • 8 września 2024 o 17:54
    Lawendowe ukojenie
    Bardzo lubię testować produkty do pielęgnacji włosów. Poszukuję różnych szamponów przeznaczonych do przetłuszczającej się skóry głowy, sprawdzam ich właściwości i działanie. Mam też swoich faworytów, do których lubię regularnie powracać. Jednym z nich jest szampon normalizujący marki Ziaja. Co jest w nim wyjątkowego? Ubóstwiam jego cudowny, lawendowy zapach! Dzięki niemu, mycie czuprynki przestaje być codzienną rutyną, a staje się błogim, kojącym rytuałem. To prawdziwa uczta dla zmysłu powonienia. Przyjemny aromat jest niezwykle naturalny i pomaga zrelaksować się po ciężkim dniu. Szampon umieszczony jest w półprzejrzystej tubce i ma żelową konsystencję. Dobrze oczyszcza przetłuszczające się włosy i uspokaja podrażnioną skórę głowy. Kosmetyk pieni się trochę opornie, dlatego zawartość tubki znika w szybkim tempie (w zamian za to otrzymujemy naturalny skład). Po umyciu fryzura jest lekka i puszysta. Włosy lepiej się układają, nie są obciążone, szorstkie czy też spuszone. Zyskują delikatny blask i nawilżenie. Niestety, szampon nie przedłuża świeżości włosów. Myję je z taką samą częstotliwością jak dotychczas. Cóż, doceniam jego kojące działanie i przepiękny zapach. Nasza przyjaźń prędko się nie skończy.
    Zalety:
    • piękny, kojący zapach
    • dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy
    • przyjemna konsystencja
    • łagodzi podrażnioną skórę głowy
    • nie przesusza włosów
    Wady:
    • nie przedłuża świeżości włosów
    • mała wydajność (słabo się pieni)
  • 10 kwietnia 2024 o 21:04
    Dobry do włosów przetłuszczających się, dzięki niemu nie trzeba codziennie myć włosów
    Produkt Ziaja, który stosowałam jakiś czas temu. Moje włosy z jednej strony są zniszczone i suche, a z drugiej bardzo szybko się przetłuszczają, a co za tym idzie, powinnam je myć codziennie. Czasami mnie to irytuje, więc sięgnęłam po specjalnych szampon do takich dziwnych włosów, jak moje. Wybór padł na Ziaje. Szampon zamknięty jest w zielonej tubce z zamknięciem typu klik. Opakowanie ma pojemność 200 ml. Grafika minimalistyczna, widnieją tylko napisy w kolorze białym i fioletowym. Szampon przeznaczony jest do włosów przetłuszczających się. Typowo ziołowy produkt. Przytoczę słowa od producenta, na temat składników w nim zawartych: - ekstrakt z kory topoli osikowej - źródło salicylanów o właściwościach antybakteryjnych - olejek lawendowy - reguluje wydzielanie łoju, oczyszcza i regeneruje skórę - kwas mlekowy - nawilża i normalizuje procesy złuszczania naskórka - pochodna kwasu undecylenowego - usuwa zanieczyszczenia z włosów i skóry głowy Składniki ciekawe, idealne dobrane do włosów przetłuszczających się. Po przeczytaniu tych informacji napewno producent zachęca do zakupu. Sam szampon ma przezroczystą konsystencję, lekką lejącą. Zapach dość przyjemny, typowo ziołowy. Minus, mało się pieni, osobiście lubię, gdy szampon się dużo pieni. Delikatnie myje włosy, oczyszcza skórę głowy. Reguluje sebum, przez co włosy mniej się przetłuszczają. Same włosy są miękkie, lśniące, wygładzone. Faktycznie, gdy go używałam, prz4z dwa dni włosy wyglądały na świeże i czyste. Mimo, że to szampon ziołowy, to nie przesusza włosów. Mojego stanu zniszcenia nie zminimalizował, ale też I nie pogorszył. Kosmetyk tani, ale i skuteczny. Warto od czasu do czasu po niego sięgnąć. Generalne ziołowych używam rzadko, więc póki co zużyłam tego produktu tylko jedno opakowanie. Napewno kiedyś do niego wrócę.
    Zalety:
    • delikatny, ziołowy zapach
    • szampon znajduje się w tubce, która latwo wyciska kosmetyk
    • delikatnie oczyszcza skórę głowy
    • włosy po umyciu są lekkie, lsniace I wygładzone
    • obniża poziom przetłuszczania się włosów
    Wady:
    • mało się pieni
    • lejącą konsystencja
  • 6 lutego 2024 o 0:14
    Pozytywne zaskoczenie
    Szampon jest przejrzysty, ma przyjemny ziołowo-lawendowy zapach, dobrze się pieni. Według mnie szampon spełnia obietnice producenta - faktycznie włosy wolniej mi się przetłuszczały, a kiedy nie umyłam włosów na czas, to skóra głowy mnie nie swędziała.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • działanie - spowolnienie przetłuszczania
    • przystępna cena
    • polska marka
    Drogeria Natura
    xyyzzz
    13 stycznia 2024 o 2:00
    Polecam
    Większość drogeryjnych szamponów znanych marek bardzo podrażnia mi skórę głowy. Używałam i lżejszych i mocniejszych i peelingów i tych z wysokim naturalnym składem. Głowa swędziała mnie cały dzień, pojawiał się łupież i niedoskonałości. Do tej pory nie wiem, który składnik tak na mnie nie działa, ale ten szampon na pewno go nie posiada. Włosy po umyciu są dobrze oczyszczone, ale nieprzesuszone. Nie są oklapnięte u nasady i dobrze się rozczesują. Zachowują zdrowy błysk. Stosuje go od ponad dwóch lat i moja skóra głowy w końcu odnalazła spokój. Jedynym minusem jest opakowanie, które po pierwszym otwarciu, niepoprawnie się domyka i produkt się wylewa.