WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Cienie do powiek

Kobo Professional Kind of Magic Eyeshadow Palette Paleta 15 matowych cieni do powiek

KimMiSo
    23 maja 2021 o 18:28
    Moje ulubione kolory
    Bardzo lubię firmę Kobo. Jedną z najlepszych cech ich cieni jest bardzo dobre napigmentowanie. Ta paleta, podobnie jak wiele innych z Kobo, również okazała się świetnym zakupem. W pięknym, błyszczącym, złotym opakowaniu znajdziemy 15 matowych cieni w cudownych naturalnych odcieniach. Dla osób, które uwielbiają look make up no make up, sprawdzi się wyśmienicie. Można wykonać nią zarówno codzienny makijaż, jak i wieczorowy. Dla mnie - bomba. Cena niska, wydajność duża. Cienie się nie osypują - pod warunkiem, że czyścimy regularnie pędzle ;)
    Zalety:
    • świetna pigmentacja
    • duży wybór dobrze zgranych kolorów
    • jakość
  • 14 października 2020 o 14:20
    Ukochane maty!
    Ta paletka to pełna profeska. Cienie cudne, mocno napigmentowane, kolory bardzo neutralne ale w kierunku zimnych. Idealne dla niebieskookich. Bardzo łatwo się nakładają, blendują, pracują z pędzle, rozblendowują do chmurki. Przenikanie tych kolorów to najwyższa półka. Nie zauważyłam pylenia ani osypu. Żaden z cieni tego nie robi mimo wysokiej pigmentacji. Ładnie się przenikają i współgrają z innymi cieniami, np. turbotami. Trwałe, nie zbierają sie w załamaniach, nie rolują. Pięknie rozkładają się na powiece i trzymają kolor. Moja ulubiona paletka.
  • 16 sierpnia 2020 o 10:46
    Jest OK
    Skusiłam się ze względu na kolory. Są piękne, idealnie neutralne i takie "moje". Ogólnie używam, ale nie jestem jakąś super fanką. Widziałam sporo recenzji, gdzie była jechana równo, Trochę się nie dziwię, choć nie uważam, że jest aż tak źle, jak niektórzy twierdzą. Cienie się pylą, trzeba się nauczyć obsługi, wyczuć je. Szkoda, że nie ma beżu, zamiast tego paskudnego żółtka. No i te róże mnie bolą... bo to na nie liczyłam, a w sumie na powiece wyglądają brudno, inaczej niż w opakowaniu i strasznie się zlewają ze sobą. Ale jakoś sobie z nią radzę, dramatu nie ma. Ocena takie 3,5
    Zalety:
    • atrakcyjna cena w promocji
    • użytkowość
    • neutralność
    • jak ją wyczujesz, to jest OK
    Wady:
    • to nie ta liga, co "maluje sama", trzeba się nauczyć obsługi
    • cienie się pylą i osypują
    • róże wyglądają na powiece brudno i w sumie każdy wygląda bardzo podobnie
    • zamiast tego żółtego paskudka mógłby być jasny/mleczny beż
  • 2 lutego 2020 o 13:54
    Może byc
    Całkiem dobra paleta dla mnie niekompletna. Są w niej głównie maty a ja jednak lubię mieć jakiś buszczacy cień w palecie. Cienie w pracy są ok, dobrze się rozcierają ale są lekko pudrowe. Zaletą jest to że paleta posiada lusterko więc nadaje się w podróż. Sam design te fajny ale ja jednak cenię sobie zawartość a ta wypada blado na tle samego opakowania.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • cienie dobrze się rozcieraja
    Wady:
    • ciemna kolorystyka
    • brak cieni blyszczacych
  • 27 grudnia 2019 o 18:06
    Elegancka paleta bardzo dobrej jakości
    Zarówno cienie jak i wykonanie palety jest to naparwdę jakość na wysokim poziomie. Paleta jest złota , cała brokatowa. Brokat jednak się z niej nie sypie:) Jak na tekturową jest bardzo solidna. Łatwo i równo się zamyka. Lusterko jest duże i porządne. Cieni jest 15 . Matowe , w tonacji takiej beżowo, beżowo, nude..? Kupiłam ją z uwagi na ilość kolorów , których mi brakowało takich brudno różowych..pomiędzy różem, brązem a fioletem..wrzosowym..? No pewnie wiecie o jakich kolorach mówię:) Tu są takie co najmniej 4 od jaśniejszych po bardziej ciemne.. Wahałam się pomiędzy tą paletą a jeszcze inną, ale trafiłam na promocję:) i kupiłam ją chyba za 59 zł..:) Wiem,że można ją dostać jeszcze taniej chyba za 40 zł. Cienie są kremowe, aksamitne i przyjemne. Dobrze się przenoszą na powiekę. Nie zauważyłam osypywania . Są trwałe. Trzymają się calutki mój dzień, nie wchodzą w załamania. Jest kolor czarny, którym możemy zrobić kreseczkę jak i kolory jasne nadające się pod brwi . Mi trochę brakuje jakiegoś jednak bardziej świetlistego koloru bo przyzwyczaiłam się do tego ,że w wewnętrzne kąciki taki nakładam, ale nie będę tu narzekać wszak to paleta matów:) Jedyne co to dwa ciemne brązy w palecie są dość podobne. Niby na innej bazie, jeden wydaje się ciut wpadać w szary lecz jest to dość znikoma różnica. Jestem zadowolona z tej palety spełniła moje oczekiwania i polecam ją wypróbować szczególnie jeśli traficie na promocję w naturze:)
    Zalety:
    • przepiękne kolory nude wrzosowe, czarny cień
    • trwałość cieni
    • design i jakość opakowania
    • cena w promocji
    Wady:
    • dwa ciemnobrązowe cienie bardzo do siebie podobne jeśli już coś mam znaleźć:)