Cienie do powiek

Sensique Sensitive Skin, Trendy Eyeshadows Poczwórne cienie do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

KIN0183
    7 kwietnia 2022 o 13:30
    Ładny pigment, przyjemna praca ale ...
    Mam paletkę Coral Reef 119 już u siebie 3 miesiące i dość dobrze się z nią pracuje, ale ma jedno ,,ale,, w postaci osypu, jest po prostu ogromny ( zdjęcie przykładowe). Więc osyp jest jedynym minusem jaki ten paletka posiada, a teraz plusy, których jest dużo wiecej : * pigment - super ,nie ma różnicy czy na swatches czy na powiece , kolory zachwycają ( zdjęcie przedstawia swatches bez bazy czy korektora) * trwałość- na bazie najdłużej miałam 12 godzin i bez zarzutu, zero wchodzenia w załamania , zero zanikania koloru, na korektorze to samo tylko, że trochę której cienie wytrzymały bo coś koło 9 godzin * przyjemne w dotyku- miekkie, tylko najciemniejszy jest suchy pod palcami * cena dość niska coś koło jak za dobrą jakość. Czy kupię jeszcze inne kolory tych paletek, oczywiście że tak :)
  • 30 marca 2022 o 17:36
    Wersja 119 Coral Reef to idealna propozycja dla miłośników róży. Posiada nienaganną pigmentację, świetną trwałość i jest dostępna cenowo dla każdego.
    Muszę przyznać, że nigdy nie należałam do jakiś zagorzałych fanek kolorowych cieni do oczu czy wykonywania na sobie artystycznych makijażu. Wpisuję się bardziej w fankę prostej klasyki, neutralnych odcieni na powiekach i mocniejszej szminki na ustach. Poczwórna paletka cieni od marki Sensique też nigdy nie robiła na mnie jakoś wrażenie i nie czułam potrzeby jej kupowania mimo, iż przynajmniej na ten moment, jest ona dostępna w czterech wersjach, dwóch bardziej szalonych, czyli różowej i wielokolorowej, oraz w dwóch nieco bardziej stonowanych, czyli w brązach oraz w szarościach, które teraz co prawda odeszły nieco do lamusa, ale dalej uważam, że jest to kwestia gustu. Ja o dziwo wybrałam dla siebie wersję różową, ale to tylko dlatego, że potrzebowałam pilnie intensywnych, różowych cieni w celu wykonania makijażu na sesje zdjęciową. Dodatkowo bardzo nie chciałam, aby kosztowała mnie ona nie wiadomo jak spore pieniądze, z racji tego, iż spodziewałam się, że nie będę jej często używać. Zakupiona przeze mnie paletka ma numerek 119 i nazywa się Coral Reef. W środku paletki znajdziemy cztery różne odcienie różu w macie. Jeden z nich to taki przygaszony, lekko brudnawy i nawet wpadający w fiolet kolor, który troch.e wygląda tak od czapy i jest nieco inny niż trzy pozostałe. Tamte to już bardziej pastelowo - cukierkowo - intensywno - krzykliwa odsłona tego koloru, tyle, że w trzech odcieniach, od najjaśniejszego, do tego najciemniejszego. Łatwo można zrobić sobie nimi trójetapowe cieniowanie oka. Kosmetyk zamknięty został w wykonanej z częściowo przeźroczystego plastiku kasetce, które nie ma co ukrywać, że wygląda raczej tanio i mało profesjonalnie. Znajdziemy w niej oczywiście cztery cienie ale i malutki aplikator w formie dwustronnej pacynki, która moim zdaniem bardziej nadaje się do nakładania pigmentów niż matowych cieni i też raczej kojarzy się z prehistorią, także dla mnie był od totalnie zbędnym dodatkiem. Na opakowaniu umieszczono takie informacje jak logo producenta i nazwę kosmetyku, zaś z drugiej strony mamy zaś przedstawiony bardziej szczegółowy opis produktu. Cienie blendowałam na nieprzypudrowanej, cienkiej warstwie korektora i muszę im przyznać, że absolutnie nie potrzebują one bazy. Posiadają naprawdę głęboką pigmentację. Jeżeli nie nałożymy ich w zbyt dużej ilości na pędzel, to nie będą się osypywać. Bez większego problemu rozcierają się do miękkiej chmurki, a kolory dobrze łączą się ze sobą i widać różnicę między ich odcieniami. Na powiece trzymają się bardzo dobrze, przez cały dzień ani trochę nie straciły na intensywności, nie zebrały się z załamaniach czy nie wykruszyły się. Moim zdaniem paletka ta, mimo, iż raczej należąca do tych bardzo tanich i niepozornych, jest po prostu świetna. Dawno nie miałam tak intensywnego kosmetyku w tej kategorii. Zdecydowanie polecam go każdemu, kto szuka świetnej paletki na każdą okazję, biorąc pod uwagę, że mamy kilka wersji do wyboru.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Jakość cieni
    • Pigmentacja
    • Przyjemność aplikacji
    Wady:
  • 3 stycznia 2022 o 13:43
    Czekam na więcej kolorów
    Cienie od sensique są świetnym dopełnieniem kolorystycznym, jeśli potrzebuje pojedynczego cienia to wolę kupić taką czwóreczkę i jestem zadowolona. Mają zaskakujący pigment w porównaniu do ceny jest lekki osyp lecz cenie ładnie się budują i nie wytrącają.
    • Pigment
    • Jakość
    Wady:
    • Lekki osyp
    • Mało wersji do wyboru
    Grayzx
    30 sierpnia 2021 o 2:10
    Uwielbiam! Idealne dopełnia moje zbiory kosmetyczne.
    To moja pierwsza paleta Sensique, i jak później czas pokazał - nie ostatnia. Definitywnie zachęciła mnie do testowania produktów tej marki. Kolorystyka od razy rzuciła mi się w oczy, gdy tylko podeszłam do ich półki w Naturze i zaciekawiona tą nietypową kompozycją, chwyciłam paletę i poleciałam do kasy. Od razu jej użyłam i jakie wielkie było moje zdziwienie, gdy paleta za tak niewielką kwotę okazała się fenomenalna! Zacznijmy od jasnego fioletu - trzeba nałożyć trochę warstw i być ostrożnym przy aplikacji, gdyż nie jest to kolor prosty w użyciu, dlatego zalecam niewielkie ilości cienia nakładać na pędzel i budować cieniowanie. Jest dobrze napigmentowany, ja zawsze uważam przy korzystaniu z tego odcienia. Tak samo ciemniejszy fiolet - mocny pigment, idealny do zewnętrznego kącika i pogłębiania załamania. Pięknie się łączą te kolory ze sobą! Można dzięki nim tak naprawdę zrobić kolorowy makijaż dzienny :) jasna zieleń - ekstra. Umiarkowany pigment, dzięki temu ciężko zrobić sobie nim krzywdę. Wspaniały na wewnętrzny kącik dolnej powieki! Ciemna zieleń to złoto, jakkowiek to brzmi, jest po prostu wspaniała. I jak dobrze łączy się z fioletami! Miodzio. Przy używaniu nie zauważyłam osypu ani planistości, cienie ładnie się budują, ale trzeba nakładać rozsądne warstwy. Ogólnie rzecz biorąc polecam serdecznie wszystkim, którzy szukają tego typu kolorów w makijażu, jako całości, czy też jako jedynie dodatek - na pewno wam się sprawdzi. Cienie nie są ani suche, ani masełkowe, dla mnie jest to idealna konsystencja :)
    Zalety:
    • Kompozycja kolorystyczna daje mozliwość wykonania naprawdę różnych makijaży
    • Pigmentacja
    • Nałożone w rozsądnej ilości nie osypują się
    • Konsystencja
  • 11 lipca 2021 o 23:25
    Bardzo dobre cienie
    Posiadam wersję brązów i jestem z niej bardzo zadowolona. Paletka posiada wystarczającą liczbę odcieni, brakuje jedynie czerni, której często używam w makijażu oczu. Bardzo dobrze się je rozprowadza, są lekko kremowe, absolutnie nie suche, dobrze trzymają się na powiekach. Nie wiem czy sprawdziłyby się przy makijażu profesjonalnym, ale do codziennego, a zarazem trwałego makijażu są idealne :) Mają praktyczne opakowanie z tzw pacynką w środku, a cena zachęca do zakupu. Naprawdę polecam.