Cienie do powiek

Nabla Secret Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

Sephora
Nabla - Secret Palette - Paleta Cieni Do Powiek - Secret Palette 234,2 G - Dla Kobiet

• 26 stycznia 2023 o 21:09
    Super
    Świetna paletka, cienie są piękne, mają wyraziste kolory. Błyski są spoko, jak nałoży się dwa/trzy razy to dadzą piękny efekt. Z wcześniejszym użyciem bazy, cienie utrzymują się bardzo długo (bez problemu cały dzień), nie rolują, a mam tłustą powiekę. Kolor "fantasize" osypuje mi się, reszta nie. Szczególnie przypadł mi do gustu błysk "play hard", po prostu piękny. Super paletka na codzienny makijaż, ale ma także kilka bardziej wyrazistych kolorów, jeśli ktoś chce dodać trochę barwy na powiekę.
    Zalety:
    • mocno napigmentowane cienie
    • trwałość
    • nie osypują się (oprócz fantasize)
  • 11 sierpnia 2021 o 19:17
    Niezła, ale do szczęścia brakuje mi jasnego beżu
    Coraz bardziej lubię eksperymentowac z makijażem, więc nic dziwnego, że właśnie ta paleta wpadła jakiś czas temu w moje ręce :) Do zakupu zachęciła mnie szeroka gama kolorystyczna jaką charakteryzuje się ta paletka. Znajdują się tutaj zarówno matowe cienie, ale też bardziej satynowe i te połyskujące oraz metaliczne. Mamy tutaj zarówno jaśniejsze kolory (szkoda tylko, że tak mało:( ) Są brązy, w kilku odcieniach, jest złoto. Jest też zieleń w metalicznym wydaniu i odcienie niebieskiego, oraz na końcu czarny cień, więc na prawdę można poszaleć! Ogólnie paletę tę oceniam jak najbardziej na plus. Nie jestem profesjonalistką, a tymi cieniami pracuje mi się bardzo dobrze. Cienie mają na prawdę świetną pigmentację, raczej nie osypują się podczas aplikacji (jedynie te z większymi drobinkami lekko). Poszczególne kolory róznią się formułą, ale ogólnie są dosyć miękkie i bez problemu się blendują. Za pomocą tej paletki można wykonać dzienny, bardziej stonowany makijaż , ale też bardziej szalony, wieczorowy. Odejmuję gwiazdkę, za małą ilość jasnych kolorów (bardzo brakuje mi jasnego, matowego beżu) oraz za trwałość. Co prawda nie jest najgorsza, ale mogłoby być lepiej. Pod koniec dnia zauważam, ze cienie zbierają się nieco w załamaniach i wyglądają nierównomiernie (jakby częściowo znikały z powieki). Nie rzuca sie to mocno w oczy, ale liczyłam na trochę lepsza wytrzymałość. Mimo wszystko warto wypróbować. Opakowanie bardzo ładne, z piękną grafiką przyciąga uwagę.
  • 10 sierpnia 2021 o 1:35
    Ciekawa paletka do poszerzenia kolekcji
    Kupiłam paletkę, ze względu na jej kolorystkę. Bardzo ładne, różnorodne kolory cieni. Można nią stworzyć niezwykle makijaże. Nie mam problemu w pracy z matami, ładnie sie blendują, nie tworzą plam. No i nie osypują się. Co prawda trzeba uważać z ciemnymi błyskami (no ale zawierają brokat, więc im to wybaczam). Cień Promise jest masełkowaty, a inny np. Play Hard jest juz suchy z większymi drobinami brokatu i trzeba przy nim uważać. Każdy cień ma inną formułę i trzeba nauczyć się z nimi pracować. Ogólnie polecam. Jednak odejmuję gwiazdkę za brak jasnego cienia (przez to nie mogę zabrać paletki w podróż, bo nie jest dla mnie samowystarczalna). Opakowanie jest przepiękne i wyrzymałe. Lusterko w zestawie jest solidne.
    Zalety:
    • maty bardzo ładnie sie blendują oraz nie osypują
    • ciekawa kolorystyka
    • cudowny intensywny czarny kolor, nie robi plam
    • trwałe
    • piękne opakowanie
    • duże lusterko
    Wady:
    • ciemne błyski mogą się osypywać
    • brak jasnego cienia
  • 20 lipca 2021 o 15:45
    Całkiem fajna :)
    Nie byłam przekonana do tej palety i sama raczej bym jej nie kupiła. Kolory powtarzalne - na pierwszy rzut oka, kompozycja nie porywa. Całkiem niedawno paletka trafiła do moich zbiorów i okazała się całkiem przyjemna. Moje ulubione kolory to Contigo - przejściowy brąz w bardzo twarzowym odcieniu nude. Jest to połączenie brązu z domieszką różu, daje efekt bardzo naturalny, choć na co dzień unikam różu na oku. Tu jest naprawdę idealnie wyważony odcień neutralny, który na oku daje piękny kontur i ladnie wtapia się w powiekę. Kolejny hit to Hypersensual, coś pięknego. Odcień półprzejrzysty z miedziano-różowymi drobinkami, dający duochromowy efekt. Taka mgiełka, idealna do dziennego makijażu. W wewnętrzny kącik leci I promise. Jest to uniwersalny rozjaśniacz, pasujący do ciepłych i chłodnych makijaży. Zwykle używam też ciemnego brązu Mea Culpa i nie mam do niego zastrzeżeń. Mamy też trochę zieleni, tu szału nie ma jeśli chodzi o pracę, metaliczna zieleń nieco wytraca się do brudu, jest za mało metaliczna. Pozostałe odcienie są ok, klasyczne odcienie urozmaicone kilkoma bardziej szalonymi. Paletą można wykonać naprawdę różnorodne makijaże. Jest coś nudziakowego, różowego, trochę zieleni, szaroniebieski błysk, można pokombinować. Jeśli chodzi o jakość, z cienami pracuje się bez zarzutu. Nie ma problemów z aplikacją. Noszą się bardzo dobrze, nie zauważyłam, żeby wypełzły czy zbierały się w załamaniach. Nie osypują się, pigment jest solidny. Być może nie znajdziemy tu oślepiających blysków, ale nie jestem ich fanką, na tyle, aby musiały być w każdej palecie. Poza tym błyski mają kilka wykończeń, drobinkowe, metaliczne, duochromowe. Paleta sprawdzi się też na wyjazdy, bo jest bardzo kompletna (przydałby się jedynie matowy beż). Bardzo ją polubiłam i ostatnio katuję non stop. Idealnie sprawdza się do makijażu do pracy. W promocji można ją upolować za 130 zł.
  • 30 czerwca 2021 o 22:41
    Jedynie poprawna
    Bardzo długo chodziłam za tą paletą, ponieważ mega podobała mi się kolorystyka cieni- miała wszystkiego po trochę. W końcu skończyło się na tym, że dostałam ją w prezencie i cała magia jakoś zniknęła. Najwyraźniej jakość cieni Nabli nie robi na mnie większego wrażenia. Maty są jedynie ok, ale nie zwalają z nóg. Te błyszczące cienie też nie mają "tego czegoś"- ot jedynie zwykłe perły. Najbardziej chyba zawiodłam się Rosemary i Fantasize- liczyłam na coś z wykopem a tutaj efekt jest przeciętny. Nie mówię, że nie da się używać tej palety, bo oczywiście, że się da i nawet można ją bardzo lubić. Ja niestety przez to, że mam inne lepsze cienie, po tą praktycznie nie sięgam. Na rynku można spokojnie znaleźć lepsze palety w niższej cenie. Czego nie mogę jej odmówić to absolutnie obłędne opakowanie! Nie wiem kto im robi grafiki, ale zdecydowanie pozostałe marki powinny brać z nich przykład.