Wkładki higieniczne

Femina Wkładki higieniczne `Normal Multiform`

AnaSky
    9 marca 2025 o 12:58
    Nie spełnia swojego podstawowego zadania
    Wkładek używam w czasie około okresowym i dla dodatkowej ochrony podczas okresu, te kupiłam w Biedronce przy okazji zakupów, były akurat mi potrzebne. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Ładne, tekturowe opakowanie, niewielkie. W środku 50 wkładek - cienkich, dyskretnych... Klej znajduje się na całej długości i szerokość wkładki. Trzyma bardzo dobrze - wkładka nie przesuwa się. Wkładka jest cieniutka - ma 1 mm grubości - jest niewyczuwalna, jej powłoka jest delikatna i przyjemna. Jej kształt pozwala na użycie jej z każdym rodzajem bielizny. Tu dochodzimy jednak do sprawy najważniejszej - czy spełnia swoje podstawowe zadanie? Odpowiedź jest niestety przecząca. Opakowanie określa chłonność na 1/3. Dałbym raczej 0/3 - wkładka zupełnie nie jest chłonna i nie chroni bielizny - niby jest, a jakoby jej nie było. Jeśli będziecie w potrzebie zdecydowanie odradzam użycie tej wkładki - nawet w przypadku plamienia przed okresem - lepiej sprawdzi się już w awaryjnej sytuacji zwinięty papier toaletowy.
  • 16 lutego 2025 o 21:12
    Takie sobie
    Wkładki są bardzo cienkie, dyskretne, całkiem dobrze trzymają się bielizny. Jednak w porównaniu do innych wkładek jakich używałam uważam że bardzo słabo chłoną. Oprócz tego wkładki mają dobra cenę, wygodne opakowanie. Jednak uważam że nie nadają się nawet na codzień i więcej z nich nie skorzystam.
    Zalety:
    Wady:
    • Chłonność
  • 24 października 2024 o 13:33
    Produkt raczej zbędny
    Zakupiłam je parę razy - chyba dlatego, że o tym zapomniałam, że już je miałam w swojej kosmetyczne. Za każdym razem te same odczucia. Wkładki niby dyskretne, delikatne. Natomiast nie trzymają się za bardzo swojego miejsca. A co najważniejsze nie widać, aby chłonęły. Nadają się chyba jedynie jak chcemy np. przymierzyć strój kąpielowy i zachować większą higieniczność. Jak ta foliowa wkładka niekoniecznie nas uspokaja. To chyba jedyne zastosowanie, które przychodzi mi do głowy. Ogólnie noszę wkładki w ostatnie dni okresu. Normalnie nie czuję się komfortowo, trzeba je ze sobą nosić, często zmieniać. Wolę używać chusteczek nawilżających niż wkładek ogólnie. Tego typu cieniusie wkładki są dla mnie produktem zbędnym. Myślę, że teraz już zapamiętam i więcej ich nie kupię ;D
  • 4 września 2024 o 15:31
    Prawie w ogóle nie chłoną
    Kiepskie. Z początku myślałam, że będą fajne, ale jednak nie. Są za cienkie i bardzo słabo chłoną. Potrafią wręcz przeciekać. Nie utrzymują długo świeżości. Mają bardzo dobry klej, super przyczepność, rzeczywiście mocno trzymają się bielizny. Ale to ich jedyna zaleta. Nie rozwarstwiają się. Na pewno ich więcej nie kupię. Są bardzo wydajne.
  • 2 września 2024 o 9:50
    Nie spełniają swojej roli, chłonność minimalna
    Jakiś czas temu często używałam wkładek femina jak jeszcze były w różowym kartoniku bo świetnie sprawdzały się w końcówce okresu. Te natomiast w tej roli zupełnie się nie sprawdzają, w ogóle w niczym się nie sprawdzają. Owszem są ultra cieniutkie, mięciutkie i dopasowują się do kształtu ciała, podczas noszenia są niewyczuwalne, są oddychające ale do tego stopnia oddychające, że nie chłoną nic. To tak jakby ich w ogóle nie było ????