Skóra, włosy, paznokcie

Noble Health Flamingo Hair Food Collagen Dust, Kolagenowy pył dla włosów suplement diety

Skuteczność:
  • 15 maja 2020 o 13:26
    nie dla mnie
    mało pomoga opakowanie -to właśnie zachęciło mnie do kupna ponieważ ma piękną szatę graficzną działanie jest bardzo słabe jedyne co to czuje że końcówki są troszkę zdrowszę ZALETY -OPAKOWANIE -SZATA GRAFICZNA WADY -DZIAŁANIe ( brak)
    • Skuteczność
  • 19 marca 2020 o 8:35
    Średniaczek
    Suplement Flamingo Hair Food Collagen Dust ma za zadanie wzmocnienie skóry, włosów i paznokci. W jego składzie mamy m.in. witaminę C, kolagen z ryb morskich, cynk i hydrolizat keratyny. Każdy ze składników ma wpływ na wzmocnienie włosów, paznokci i skóry. Suplement nie zawiera barwników i konserwantów. Zużyłam 1 opakowanie, które dostałam, potem zakupiłam sobie kolejne i jestem w trakcie kończenia, więc w sumie używam suplementu od ok. 3 miesięcy. Suplement zamknięty jest w plastikowej puszce wykonanej z grubego plastiku w kolorze białym. Puszka zabezpieczona jest plombą, którą zrywamy przy pierwszym otwarciu. Ciekawa grafika z sympatycznym flamingiem na błękitnym tle z wyrazistymi listkami przenosi nas w egzotyczne klimaty. Na opakowaniu mamy podany wykaz wszystkich składników, sposób podania. Opakowanie jest sporej wielkości i sugeruje takową zawartość, jednak po jego otwarciu okazuje się, że jest tylko do połowy pełne.. Wielkość opakowania nie przekłada się tu na ilość. Suplement ma postać drobno zmielonego proszku o kremowej barwie. Zapach produktu jest neutralny, praktycznie niewyczuwalny. Proszek możemy rozpuścić w wodzie, soku lub koktajlu, co jest niezwykle praktyczne. Sam suplement ma smak lekko cytrusowy, ale mdły, mnie najlepiej smakował z sokami. Praktyczny sposób podania i dawkowanie (tylko raz dziennie 2 łyżeczki) zasługuje na plus. Suplement jak już wspomniałam stosuję od ponad 3 miesięcy. W tym czasie zauważyłam lekkie wzmocnienie paznokci i włosów. Stan cery nie uległ może większej poprawie, ale jest ona milsza i gładsza w dotyku, co można przypisać działaniu kolagenu. Posiadam włosy cienkie, wrażliwe, wypadające, więc najbardziej liczyłam na ich wzmocnienie i być może pojawienie się baby hair. Włosy mniej wypadają, ale ten suplement stosuję jako element pielęgnacji i suplementacji. Samodzielnie raczej nie dałby takich efektów. Paznokcie są lekko wzmocnione i nie łamią się jak wcześniej. Mam wrażenie, ze suplement ma większy wpływ na odporność ze względu na wysoką zawartość witaminy C, niż na nasza urodę. Cena jest dosyć wygórowana. Efekty stosowania tego produktu mnie nie zachwyciły. PLUSY wygodna forma podania stosowanie tylko raz dziennie praktyczne opakowanie ciekawy skład LEKKIE wzmocnienie włosów i paznokci MINUSY dość wysoka cena
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie