Pharmaceris T, Octopirox, Krem-kuracja dla skóry łojotokowej ze skłonnością do łuszczenia się - ŁZS

• 10 listopada 2011 o 21:48
    Dla cery mieszanej - tylko na noc
    Miałam delikatnie podrażniona skórę (czyli w normie) ale chciałam trochę ja uspokoić. krem poleciła mi p. dermatolog, a jej opinie poparła p. farmaceutka. Specyfik kosztuje w granicach 20-30 zł i jest dośc wydajny. Używałam b. rzadko i tylko na noc. Jest zbyt ciężki by stosować go codziennie. Skóra by się zaczęła zbytnio świecić, a cera znow mogłaby się pogorszyć. ogólnie, przyzwoity krem w sytuacji kryzysowej Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    tu_ona
    22 września 2011 o 10:01
    Przyzwoity
    Od wielu lat mam problematyczną cerę. Ten krem poleciła mi moja dermatolożka. Potrzebowałam czegoś co ładnie nawilża, nie podrażnia, nadaj się pod makijaż i będzie też nadawało się na noc. Krem spełnił wszystkie oczekiwania, ładnie nawilża, z powodzeniem można go używać pod podkład (nie roluje się), nadaje się na słoneczne dni ponieważ ma filtr i na noc też będzie właściwy. Bardzo przyzwoity krem za przyzwoite pieniążki :) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 3 pełne
    Asha88
    7 marca 2009 o 21:27
    Nejlepszy!
    Idealny dla cery trądzikowej ze skłonnością do łuszczenia się, pieczenia i podrażnień. Super nawilża nie zatykając porów! Łagodzi stany zapalne i zapobiega powstawaniu nowych więc stosowany regularnie daje znakomite ofekty. W dodatku dużym plusem jest to że posiada filtr 15. Jest baaardzo wydajny, fajnie się rozprowadza. Zdecydowanie godny polecenia Używam tego produktu od:roku Ilość zużytych opakowań:3
  • 12 kwietnia 2007 o 19:02
    Wreszcie..
    Mam cerę specyficzną, bardzo wrażliwą, mieszaną z pojawiającymi sie dośc często grudkami i rozszerzonymi porami. Nakladanie kremów do skory tlustej czy mieszanej, nawet tych najbardziej lagodnych powodowalo u mnie wysuszenie, podraznienie, czerwone plamki - gdyby przy tych objawach leczyly mi tradzik, jakos bym to przebolala, ale gdzie tam. Stosowanie kremow dla skory suchej, wrazliwej powodowalo masowy wysyp tradziku, zapchane pory i swiecenie sie. Probowalam nakladac te ktemy takze odpowiednio -do mieszanej i tlustej na strefe T, do suchej i wrazliwej na policzki - zero efektu, a wlasciwie efekt taki jak wyzej - podraznienia i wypryski. W koncu w aptece dostalam ten krem, sceptycznie podeszlam do niego, no bo jak mozna leczyc przetlyszczanie sie skory, a jednoczesnie luszczenie sie.. jednak mozna. POLECAM kazdemu z takimi problemami jak ja. Stosuje do na noc razem z peelingiem enzymatycznym Lirene (co drugi dzien peeling) i skora jest w dobrym stanie, co jak na mnie jest sporym sukcesem. Używam tego produktu od:2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 20 maja 2006 o 17:13
    liczyłam na więcej...
    Mam mieszane uczucia co do tego produktu...Rzeczywiście zapobiega łuszczeniu się skrzydełek nosa, ale tylko wtedy, gdy się go używa...po odstawieniu problem powraca...a skoro to kuracja, to powinna działać przynajmniej przez jakiś czas po jej zakończeniu...:P Poza tym krem nie zlikwidował problemu zaczerwienienia brody i nosa...trochę pomógł, ale nie specjalnie. Krem nie podrażnia, jest bezzapachowy, przyjemny w użyciu. Skóra jest po nim gładka i miła w dotyku, ale niestety świeci się dość mocno...:/ Ogólnie krem nie jest zły...szkody nie robi, ale niestety niewiele pomaga, choć stosowałam go regularnie przez kilka dobrych tygodni...Za tę cenę i pojemność raczej nie warto...zwłaszcza, że wydaje mi się, iż znalazłam lek na moje wieczne problemy w innym kremie...tańszym i przyjemniejszym...:P