Kremy do twarzy dla dzieci

Mustela Bebe, Hydra Bebe Visage Krem nawilżający do twarzy

• 14 lutego 2025 o 11:21
    Całkiem przyjemny krem dla dziecka
    Produkt kupiłam w drogerii stacjonarnej jak kompletowałam wyprawkę dla mojegu syna. Generalnie lubimy kosmetyki Mustela, za to, że mają bezpieczne formuły dla maluszków już od 1 dnia życia. My używaliśmy go od pierwszych dni życia mojego dziecka i bardzo dobrze się u nas sprawdził, a także nie uczulił. Opakowanie 40 ml to tubka z otwarciem na klik. Lubię opakowania kremów, które są zaprojekotwane w taki sposób, że krem wyciska się do dołu, dzięki temu łatwo zużyć taki produkt do samego końca i jest to wygodne. Opakowanie wykonane jest z miękkiego plastiku, dzięki temu łatwo wyciska się z niego krem. Krem zapakowany jest w kartonowe opakowanie. Krem jest białego koloru i ma lekką konsystencję, która szybko wchłania się. To bardzo ważna cecha, gdyż dzieci wiercą się i szybko mogą go wytrzeć rączkami albo o ubranie. Krem pozostawia lekko tłusty film na skórze, ale nie jest on zbyt ciężki dla delikatnej skóry dziecka. Zapach kremu jest bardzo charakterystyczny dla wszystkich kosmetyków marki Mustela, dla mnie osobiście bardzo przyjemny i jest on wyczuwalny przez dłuższy czas. My używaliśmy go doraźnie, bo skóra mojego syna nie jest z natury wysuszona. Dlatego stosowaliśmy go podczas mrozów w celu ochrony delikatnej skóry twarzy oraz w miarę potrzeb, kiedy skóra była przesuszona i wymagała nawilżenia. Krem zabezpieczał skórę przez zmiennymi warunkami atmosferycznymi, a także nawilżał i odżywiał skórę dziecka. Kosmetyt działał łagodnie na podrażnioną skórę, redukując zaczerwienienia. Po jego użyciu cera maluszka była miła i miękka w dotyku. Kosmetyki Mustela do najtańszych nie należą, ale biorąc pod uwagę, że używaliśmy go w miarę potrzeb, krem wystarczył nam na kilka miesięcy (ważny przez 6 miesięcy od otwarcia). Składniki aktywne kremu: Avocado Perseose®, Gliceryna pochodzenia roślinnego, Olej jojoba, Witamina E, Masło shea. Podsumowując bardzo lubimy ten krem do twarzy i na pewno w przyszłości go kupimy.
    Zalety:
    • szybko wchłania się,
    • można używać od 1 dnia życia,
    • nawilża,
    • łagodzi podrażnienia,
    • pięknie pachnie
    Wady:
    • wysoka cena,
    • może nie być odpowiednim produktem dla każdego dziecka (uczula)
  • 1 lutego 2025 o 11:37
    No nie wiem czy by się nadał dla dzieci
    Zawiodłam się. Za taką cenę (prawie 30 zł) oczekiwałam jakiegokolwiek efektu, a nie widziałam żadnego pozytywnego. Krem jest zamknięty w tubce typu squeeze tube, ale jest ona dosyć uciążliwa i od połowy produktu musiałam rozciąć opakowanie, ponieważ nie szło już nic wycisnąć. Zużyłam dwa opakowania i ten problem był w obu tubkach. Na plus jest konsystencja – pomimo olejowego, odżywczego składu jest bardzo lekki i dość szybko się wchłania. Ma również mocny, ale dosyć przyjemny zapach. Niestety przez obecność alkoholu tłuszczowego na początku i wosku pszczelego oraz olejków w składzie może zapychać i mam wrażenie, że w moim przypadku tak było (a nie mam skłonności do zapychania). Niestety pogarsza trądzik. Również nie podoba mi się obecność perfum w połowie składu. Nie rozumiem jak to ma być dobry produkt dla dzieci, które mają bardzo delikatną cerę. Gdyby był to krem z przedziału cenowego ok. 20 zł to oceniłabym go łagodniej, ale że jest to krem już w progu bliskiego 30 zł i na dodatek jest polecany dla dzieci to jestem na nie. Nie polecam, są lepsze opcje.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • ładny zapach
    • dosyć odżywczy skład
    Wady:
    • mocny zapach (może przeszkadzać)
    • perfuny w połowie składu
    • może zapychać
    • niekomfortowe opakowanie
    • pogarsza trądzik
    brendi
    11 czerwca 2024 o 12:02
    Nie robi żadnego wrażenia, słaby, wodnisty kremik
    Dostałam go w prezencie, bo szwagierka kupiła go na ciemieniuchę. I choć ja też nie miałam tego problemu to starłam się go zużyć. Kremik bardzo delikatny, wodnisty - średni. Szybko się aplikował i wchłaniał. Na buzi malucha nie robi chyba nic. Miałam problemy z alergiami, krostkami, suchą i szorstką skórą - i nic. Kiepski, raczej szkoda na niego pieniędzy.
  • 12 marca 2024 o 20:55
    Świetny krem dla niemowląt
    Kremu używałam na moim kilkumiesięcznym synku. Kupiłam go całkiem przypadkowo w Rossmann i to był strzał w 10. Krem ma leciutką konsystencję, bardzo przyjemny zapach. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze malucha tłustej warstwy. Krem rewelacyjnie poradził sobie z suchymi plackami na skórze, które pojawiają się od czasu do czasu w związku z rozszerzaniem diety, a dodatkowo naprawdę ładnie nawilża. Wystarczył nam na kilka miesięcy stosowania, więc super.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia tłustej warstwy
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Wygodna tubka
    • Przyjemny delikatny zapach
    • Dostępny np. w Rossmann
  • 5 sierpnia 2023 o 17:10
    Buzia mojej córki go uwielbia ♥️
    Kupiłam ten krem (i inne kosmetyki tej marki) za namową koleżanki, której córka akceptuje wyłącznie Mustelę. U mojej młodej początkowo królował Hipp, później przez chwilę Weleda i Nivea Baby, ale ostatecznie stanęło na Musteli - ten krem jest tak fantastyczny, że niedawno kupiłam kolejną tubę i wiem, że i na niej się nie skończy ;). PLUSY: + Wygodne opakowanie - tuba zamykana na zatrzask, a nie zakręcana - przy wiercącym się, ciekawskim i SZYBKIM dziecku to must have ;). Szata graficzna w porządku, estetyczna i czytelna. + Lekka, kremowa formuła - absolutnie się nie lepi. Z łatwością mogę wklepać krem w buzię dziecka i to bez protestów ze strony młodego konsumenta ;). Co ważne, po wchłonięciu na skórze pozostaje delikatny, ochronny film. + Śliczny zapach - wszystkie kosmetyki tej marki (prócz linii Stelatopia, ta jest bezzapachowa) pachną przepięknie - kremowo, z nutą awokado. Aromat nie przeszkadza mojemu dziecku. + Skład przyjazny wrażliwej skórze - nie uczula. + Krem pięknie nawilża i zmiękcza, niwelując suche placki - moja młoda ma bardzo wrażliwą i suchą skórę, a Hydra Bebe naprawdę poprawia sytuację i utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia buzi dziecka. Czasami stosowałam go ja sama i tutaj również było ok - krem fajnie nawilżył skórę, pozostawiając ją miękką, elastyczną i ukojoną. Nie zapchał mi porów, u dziecka też nie wywołuje krostek ani podrażnień. + Bardzo dobra wydajność - jedną tubę miałam na 3,5 miesiąca. + Przystępna cena, do tego krem można dosyć często znaleźć w promocji. + Dobra dostępność. MINUSY: - Nie odnotowałam. Podsumowując - Mustela absolutnie mnie mie zawiodła, jestem naprawdę zadowolona z tego kremu i widzę, że mojej córeczce on naprawdę służy - jej buzia jest solidnie nawilżona i zregenerowana, podrażnienia nie pojawiają się, do tego jest ona dobrze chroniona przed działaniem czynników zewnętrznych. Kocham w nim tę lekkość przy jednoczesnym solidnym odżywieniu, kocham jego zapach, kocham wydajność i przyjazną portfelowi cenę. Zostanie z nami na dłużej, zdecydowanie!♥️