Pasty i płyny do zębów dla dzieci

Aquafresh Splash Toothpaste, Strawberry & Mint Flavour Pasta do zębów dla dzieci 3-8 lat `Truskawka i mięta`

Aquafresh Splash
GlaxoSmithKline AQUAFRESH Splash Toothpaste Pasta Do Zębów Dla Dzieci 50ml

• 24 kwietnia 2025 o 23:41
    Super smak
    Pasta do zębów jest jak mało która z którą moje dzieci się polubiły, smak truskawkowy z miętą daje efekt świeżości, smakowo jest słodka więc dodatkowy plus. Nie jest droga a wydajna bardzo. Ogólnie na duży plus. Jestem zadowolona.
  • 11 kwietnia 2025 o 18:22
    pasta do zębów
    Moje dziecko bardzo polubiło pastę Aquafresh Splash – Truskawka i mięta. Ma łagodny, przyjemny smak – nie jest zbyt ostra, więc idealnie nadaje się dla maluchów w wieku 3–8 lat. Fajnie, że połączenie truskawki i mięty nie odstrasza, tylko wręcz zachęca do mycia zębów. Pasta dobrze się pieni i łatwo wypłukuje, a do tego zawiera fluor, więc daje ochronę przed próchnicą. U nas sprawdza się świetnie – chętnie sięgamy po nią ponownie!
    Zalety:
    • opakowanid
    Wady:
  • 5 kwietnia 2025 o 8:19
    Zachęca maluchy do mycia ząbków
    Pierwszą pastą mojej córki była Elmex i po tym jak się sprawdziła, kupowałam tylko ją. Przez pewien okres córka nie za chętnie myła ząbki, więc zaczęłam kombinować czym by tu ją zachęcić ;) I znalazłam truskawkową pastę, w dodatku z pieskami z Psiego Patrolu, więc w takiej sytuacji namawiać już nie trzeba było ;) Pasta zamknięta jest w małej tubce, szata graficzna jak można się domyślić robi szal, dziecko zadowolone i chętnie z niej korzysta. Mam tylko zastrzeżenia od strony technicznej - pasta jest zakręcana, a nie na zatrzask i ma dość spory otwór, dlatego precyzja jest wskazana. Ma przyjemny, truskawkowy smak. Dziecko jest zachęcone do mycia zębów, więc jest to ogromny plus. Pasta spełnia swoje zadanie - myje, odświeża, nie pieni się jak wściekła, co ma znaczenie u dzieci. Łagodna dla ząbków, nic nie piecze i nie szczypie. Myślę, że to dobry wybór dla maluchów :)
    KardiaM
    18 marca 2025 o 17:16
    Fajne urozmaicenie codziennej pielęgnacji zębów
    Pomimo że jestem osobą dorosłą to lubię testować przeróżne kosmetyki dedykowane dzieciom, sugerując się przede wszystkim ich łagodnością :) Przeważnie stosuję produkty miętowe lub ziołowe, jeśli chodzi o higienę jamy ustnej, dlatego ciekawa byłam tego owocowego akcentu. Opakowanie przykuwa uwagę, przede wszystkim dzieci :) Jest to niewielka, odkręcana tubka i pomimo, że wystarczy mała ilość pasty, to miałam wrażenie, że szybko jej ubywa. Konsystencja jest odpowiednia, kolor biało- czerwony, ale pieni się na różowo. Zapach i smak faktycznie przypominają truskawkę, ale w moim odczuciu są troszkę chemiczne. Na szczęście po zastosowaniu nie został nieprzyjemny posmak w ustach. Produkt nie spowodował u mnie podrażnień w jamie ustnej, ani nie zwiększył nadwrażliwości zębów. Były one dobrze oczyszczone i miałam wrażenie, że nadwrażliwość się nawet nieco zmniejszyła. Nie wiem, czy kupię ponownie, bo często zmieniam produkty do higieny jamy ustnej, ale ten powinien przypaść do gustu wielu osobom.
    iwonab1
    11 marca 2025 o 17:28
    Truskawkowe mycie ząbków .
    Paste do zębów Aquafresh Splash zakupiłam w markecie w cenie 10 zł. Standardowa tubka o pojemności 50 ml z zakręcaną nakrętką. Moje dziecko widząc motyw Psiego Patrolu od razu chciało ją mieć. Pasta przeznaczona jest dla dzieci w wieku od 3 do 8 lat i ma truskawkowy smak. Dobrze się pieni i dokładnie czyści ząbki. Ma słodki smak i czerwono-biały kolor. Pasta jest wydajna, wystarczy ilość wielkości ziarenka grochu. Dziecko ma ładnie umyte ząbki i dobrze oczyszczone z resztek jedzenia. Spełnia swoje zadanie. Polecamy.
    Zalety:
    • Dobrze czyści ząbki
    • Wydajna
    • Truskawkowy smak
    • Dobrze się pieni
    • Motyw zachęca dziecko do mycia ząbków

Zobacz także inne Pasty i płyny do zębów dla dzieci