Pasty i płyny do zębów dla dzieci

Elmex Pasta do zębów dla dzieci z aminofluorkiem od 1 ząbka do 6 lat

Elmex pasta do zębów dla dzieci od 1. ząbka do 6 lat 50ml
Elmex Dla Dzieci

• 13 lutego 2025 o 9:16
    chwalę ją i polecam
    Moja córka strasznie nie lubi myć zębów a wszystko przez to, że zraziła się co do smaku jednej z past do ząbków dla dzieci. Byłam już w stanie wykupić wszystkie aby znaleźć taką jaka jej posmakuje. Tą kupiłam w Rossmann cena ok taki standard -dyszka. Opakowanie ładne. Zapach ok i smak super. Dziecko z chęcią zaczęło myć ząbki. Pasta dobrze chroni ząbki a córka ma jeszcze mleczaki więc ochrona musi być.
    Zalety:
    • dobrze czyści ząbki
    • smakuj dziecku
  • 31 stycznia 2025 o 19:40
    Polecam
    Pasta Elmex została nam polecona przez dentystę. Pasta dobrze się pieni. Dziecko chętnie po nią sięga ponieważ jest podobna do pasty której używa mama. Opakowanie jest bardzo wydajne
  • 22 listopada 2024 o 22:30
    Zaczęliśmy od niej przygodę mycia ząbków i nie zamienimy na żadną inną :)
    Przy wyborze pasty dla dziecka zależało mi, by miała ona 1000ppm, dzięki której zęby będą lepiej chronione przed próchnicą i tak właśnie trafiłam na tą z Elmex :) Obaj synowie zaczęli jej używać od pierwszego ząbka, choć mieli go dosyć późno (ok.11msc). Opakowanie to miękka, stojąca tubka z bardzo małym otworem na wyciśnięcie pasty, co w moim odczuciu jest bardzo przemyślane przez producenta, ponieważ pasta jest skierowana dla najmłodszych, a jak wiadomo za dużo jej używać nie mogą ;) Mój aktualnie już 4letni syn sam odkręca zakrętkę i sam nakłada pastę. Idzie mu to bez problemu, nie jest w stanie wycisnąć za dużo pasty, dzięki czemu może być bardziej samodzielny, a ja nie muszę stać i go przy tym kontrolować. Młodszy syn (1.5roku) też bardzo chętnie myję zęby - wiadomo narazie jest to moja rola. Pasta nie jest mocna, lekko miętowa w bialym kolorze. Starcza na baaaardzo długo, min.kilka msc. Bardzo rzadko kupuję nową, choć zużyliśmy już kilka opakowań prze te ok.3lata. Dla mnie to najlepszy wybór dla dzieci pod każdym względem :)
  • 22 września 2024 o 23:48
    Jak najbardziej dobra pasta, ale moim zdaniem nie lepsza od innych
    Pastę Elmex dla mojego dziecka kupiłam tak naprawdę dlatego, że akurat w sklepie nie było innej, tańszej. Pasta Elmex jest jak najbardziej dobrą pastą, dobrze czyści ząbki mojego dziecka i myślę, że bardzo dobrze chroni je przed próchnicą, choć z tą na szczęście problemu nie mamy. Jednak z tego co słyszałam od znajomych mam dentyści potrafią nawet powiedzieć, że Elmex jest przereklamowana oraz, że rekomendują stosowanie innych past np Ziajka. Jeśli chodzi o desing produktu to uważam, że pasta Elmex ma bardzo klasyczne opakowanie, zbliżone do opakowania past dla dorosłych, a jej kolor jest typowo biały, a często dzieci wiadomo, wolą kolorowe pasty i ,,fajne" opakowania. Smak ma ona akceptowalny dla mojego dziecka. Jej cena jest wyższa niż cena innych past. Wydajność w porządku. Pastę trzeba nieco wmasować w szczoteczkę, ponieważ potrafi się od niej oderwać i zostać zjedzona przez dziecko. :) Dobrze się pieni po wmasowaniu.
    Zalety:
    • dobrze czyści ząbki
    • chroni przed próchnicą
    • dobrze się pieni
    • akceptowalny smak
    • wydajna
    • łatwo dostępna
    Wady:
    • słabo przylega do szczoteczki
    • bardzo klasyczny jak dla dziecka wygląd
    Inne
    Netili
    16 września 2024 o 21:21
    Łagodna dla dziąseł
    Pastę do zębów dla dzieci marki Elmex otrzymałam w prezencie, może zacznę od tego że produkt ten jest białej, gęstej konsystencji i jest bardzo delikatna w smaku, pasta dobrze się pieni i oczyszcza, nie jest za rzadka więc piana zostaje w buzi przez co łatwiej jest umyć zęby, ponad to nie podrażnia dziąseł i szybko się ją spłukuje, jedyny minus to taki że słabo odświeża, bo już po pierwszym płukaniu wodą po odświeżeniu nie ma najmniejszego śladu, dodam także że pasta skutecznie chroni przed próchnicą i kamieniem nazębnym, mimo to więcej do niej nie wrócę przez brak tego odświeżenia właśnie,polecam dla niewymagających.
    Zalety:
    • Łagodna dla dziąseł
    • Dobrze się pieni i oczyszcza
    • Chroni przed próchnicą i kamieniem nazębnym
    Wady:
    • Słabo odświeża
    Inne