Pasty do zębów

Sensodyne Extra Fresh, Pasta do zębów

Sensodyne Extra Fresh
GlaxoSmithKline Sensodyne Pasta do zębów Extra Fresh 75ml

• 9 stycznia 2023 o 16:15
    Dobra dla wrażliwych zębów
    Pasta Sensodyne jest przeznaczona dla zębów wrażliwych. Zapakowana w kartonik (co uważam za zbędne) Sama pasta jest dość gęsta w ciemnoniebieskim kolorze. Dobrze radzi sobie z oczyszczaniem zębów oraz z odświeżeniem (ale bez poczucia pieczenia). Plusem jest również pienienie się pasty
    Zalety:
    • cena, dostępność, działanie
    Wady:
    • zapakowana w niepotrzebny kartonik
  • 6 listopada 2022 o 6:43
    Bardzo dobra pasta
    Pasta w wygodnym opakowaniu - cenię sobie możliwość postawienia pasty na nakrętce. Pasta dobrze się pieni, dobrze oczyszcza zęby. Jest średnio miętowa - dla mnie idealna jeśli o smak i dobrze odświeża. Pasta nie podrażnia dziąseł oraz jest wydajna. Łatwo dostępna ja kupiłem w Biedronce.
  • 4 listopada 2022 o 6:08
    Bardzo dobra pasta
    Pasta do zębów dostępna była w Biedronce w dwupaku z tego co pamiętam. Pasta jest wydajna. Ma wygodne opakowanie, barwę niebieska. Dobrze oczyszcza zęby, nie podrażnia dziąseł. Jest dość średnio miętowa i dobrze odświeża oddech. Pasta dobrze się pieni oraz dobrze trzyma się szczoteczki.
  • 25 października 2022 o 13:01
    Dobrze oczyszcza, super odświeża, a przy tym łagodzi objawy nadwrażliwości
    Od pewnego czasu zaczęłam dostrzegać, że moje zęby stały się bardziej wrażliwe. Postanowiłam, że wypróbuję pastę Sensodyne Extra Fresh polecaną przez stomatologów i przekonam się, czy jest pomocna przy tej dolegliwości. Była akurat w atrakcyjnej cenie, więc bez namysłu wrzuciłam do koszyka. Pasta zapakowana jest w kartonik. Plastikowa tubka jest wąska i podłużna. Jest miękka i łatwo wycisnąć z niej pastę. Kolor pasty na początku jest niebiesko biały, ale teraz gdy jestem przy końcówce opakowania to jest po prostu niebieska, za sprawą wyciskania kolory zdążyły się w środku wymieszac. Smak jest wyraźny, miętowy, bardzo odświeżający. I to mi się podoba. Nie jest przy tym zbyt ostry, gryzący. Jest przyjemny, miętowo- słodki. Po umyciu żeby sa bardzo gładkie lśniące i odświeżone na długo. Przy regularnym stosowaniu faktycznie można odczuć dużą poprawę co do stanu zębów. W moim przypadku ból ustąpił, żeby juz nie reagują tak mocno na gorące, czy zimne napoje lub słodkie przekąski. Całkowicie nadwrażliwości nie udało się niestety zlikwidować, ale jestem pewna, że ta pasta w znacznym stopniu poprawiła mój komfort związany z jedzeniem czy piciem. Mimo dużego odświeżenia, jest łagodna dla jamy ustnej. Nie podrażnia. Dzięki zawartości fluorku dobrze oczyszcza zęby i zapobiega przed powstawaniem próchnicy. Ze względu na działanie i przystępną cenę na pewno kupię ja ponownie. Super, że jest tak łatwo dostępna.
    Zalety:
    • smak
    • łagodzi objawy nadwrażliwości zębów
    • długotrwałe odświeżenie
    • cena (można dorwać ją w promocji)
    • wygoina tubka
  • 23 października 2022 o 7:00
    Mocno odświeża i dobrze oczyszcza
    Pasta kupiona w dość przystępnej cenie w sieci Biedronka - plus za dostępność łatwą. Pasta jest zapakowana w kartoniku. Pasta dobrze się trzyma szczoteczki, dobrze oczyszcza zęby dziąsła i co najważniejsze nie podrażnia jamy ustnej. Odświeża porządnie - w końcu extra fresh a nie powoduje pieczenia podczas mycia. Produkt wydajny.