Kremy z filtrem do ciała

Herbal Care Sun, Roślinna wodoodporna emulsja do opalania SPF 30 "Aloes z wodą termalną"

• 2 sierpnia 2021 o 17:42
    Ulubiony produkt tego lata
    Na ten kosmetyk skusiłam się w drogerii Hebe, ponieważ był tani, a ja potrzebowałam czegoś na szybko przed urlopem, aby ochronić ciało. Ten zakup okazał się strzałem w 10tke. Filtr ma wygodną, miękką tubkę przez która bardzo łatwo wycisnąć sobie odpowiednią ilość produktu z opakowania. Emulsja szybko rozprowadza się po skórze. Na początku troszkę bieli, ale potem całkiem sprawnie się wchłania i jest niezbyt wyczuwalna na skórze. Produkt również bardzo przyjemnie pachnie. Co do ochrony to zdecydowanie kosmetyk sobie radzi, a skóra nie boli po kontakcie ze słońcem i nie piecze, nawet jeśli jest zaczerwieniona. Jedyny minus tej emulsji to fakt, że nie jest woododporna, więc należy ją reaplikować po kontakcie z wodą, ale przyznam, że bardzo mi to nie przeszkadzało.
    Zalety:
    • szybkie rozprowadzenie i wchłanianie produktu
    • faktycznie chroni
    • jest tania
    Wady:
    • produkt nie jest wodoodporny
    Haftung
    14 czerwca 2020 o 11:08
    Jest ok
    Kupiłam ten filtr z myślą o wiośnie/początku wakacji. Latem używam 50, zawsze i wszędzie, natomiast wiosna do krótkiego rękawka spf 30 powinna być ok. Filtr jest tani (16zl), ładnie pachnie, i zapach ten długi nam towarzyszy, początkowo trochę bieli. Troche się klei. Skład jak to skład, sama chemia, nie uważam tego za minus bo wiedziałam co kupuję. Filtry naturalne jakoś mi się średnio sprawdzają ...
    Zalety:
    • Faktycznie chroni
    Wady:
    • Lepi się
    • Zapach długo się utrzymuje (dla kogoś może być to problem)
    • Cała tablica Mendelejewa w składzie