Kremy z filtrem do ciała

Uriage Bariederm Cica, Creme Reparatrice SPF 50+ au Cuivre-Zinc Krem regenerujący

Uriage Bariederm Cica Krem regenerujący SPF50+ 40 ml

• 26 grudnia 2024 o 16:17
    Krem nawilżający
    Uriage Eau Thermale Krem Nawilżający 24h to jeden z flagowych produktów marki Uriage, zaprojektowany z myślą o skórze suchej i wrażliwej. Jego formuła opiera się na wodzie termalnej Uriage, która ma właściwości nawilżające, kojące i łagodzące. Krem ma za zadanie nie tylko nawilżyć, ale także chronić skórę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, zapewniając jej długotrwałą ochronę i komfort.
    Zalety:
    • Nawilżenie 24h:
    • Krem Uriage zapewnia intensywne nawilżenie, które utrzymuje się przez cały dzień. Woda termalna w połączeniu z innymi składnikami, takimi jak gliceryna i masło shea, zapewniają skórze długotrwałe nawilżenie, nie tylko na powierzchni, ale również głębiej w skórze.
    • 2. Delikatna formuła:
    • Produkt jest odpowiedni dla osób z cerą wrażliwą i skłonną do podrażnień. Jest hipoalergiczny, testowany dermatologicznie i nie zawiera parabenów ani alkoholu. Dzięki temu jest bezpieczny i łagodny dla suchej skóry, zmniejszając ryzyko jej podrażnienia.
    • 3. Łagodzenie podrażnień:
    • Skóra suchej cery jest bardziej podatna na podrażnienia, a krem Uriage pomaga w łagodzeniu zaczerwienień i uczucia ściągnięcia. Jego właściwości kojące pomagają również przywrócić skórze komfort, szczególnie po ekspozycji na zmienne warunki atmosferyczne.
    • 4. Odżywienie i regeneracja:
    • Formuła wzbogacona o masło shea i inne składniki nawilżające wspiera proces regeneracji skóry, poprawiając jej elastyczność i wygładzając drobne zmarszczki. Skóra staje się bardziej miękka, nawilżona i pełna blasku.
    • 5. Lekka, nietłusta konsystencja:
    • Krem ma lekką, przyjemną konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Daje efekt nawilżenia, ale nie obciąża skóry, co jest szczególnie ważne w pielęgnacji skóry suchej, która łatwo może stać się przetłuszczona, jeśli użyje się zbyt ciężkiego produktu.
    Wady:
    • Wady:
    • 1. Cena:
    • Produkt Uriage jest stosunkowo drogi w porównaniu do innych kremów dostępnych na rynku, co może stanowić barierę dla niektórych osób. Niemniej jednak, ze względu na jego wysoką jakość i skuteczność, wielu użytkowników uważa go za wart swojej ceny.
    • 2. Brak formuły ochrony UV:
    • Choć krem dobrze nawilża i łagodzi skórę, nie oferuje ochrony przed promieniowaniem UV, co może być istotne, zwłaszcza w przypadku stosowania go na dzień. Jeśli zależy Ci na ochronie przed słońcem, warto zastosować dodatkowy produkt SPF.
    • Podsumowanie:
    • Uriage Eau Thermale Krem Nawilżający 24h to świetny wybór dla osób z suchą, wrażliwą skórą, które szukają intensywnego nawilżenia i odżywienia. Jego łagodząca formuła, oparta na wodzie termalnej i masło shea, przywraca skórze komfort i gładkość. Krem jest bezpieczny dla skóry skłonnej do podrażnień, a jego lekka konsystencja sprawia, że szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Choć jego cena może być wyższa, jakość i efektywność produktu uzasadniają tę inwestycję, szczególnie dla osób z suchą skórą, które potrzebują codziennego nawilżenia.
  • 28 maja 2023 o 9:09
    wbrew wcześniejszym opiniom
    Mam ulubiony krem z najwyższym filtrem, który nie szkodzi mojej nadwrażliwej cerze. Poszukiwania ideału jednak trwają. Dlatego skusiłam się na Uriage Bariederm-CICA SPF 50+, szczególnie po przeczytaniu opisu istotnych właściwości: chroni przed promieniowaniem UV, regeneruje, ogranicza namnażanie bakterii dzięki zawartości cynku i miedzi, nadaje się do wrażliwej cery i tej po drażniących zabiegach. Zastanawiająca jest informacja na opakowaniu o oczyszczaniu cery: czy krem zabija bakterie i to ma być oczyszczanie? Hm W praktyce krem u mnie niespecjalnie sprawdził się. Dwa pierwsze nałożenia powodowały przejściowe szczypanie, na szczęście mijające. Dlatego stosowałam dalej. Czasem widziałam jednak, że potrafi podrażnić, w miejscach nadwrażliwych skóra była czerwona. Krem nałożony zbyt blisko oczu powoduje łzawienie, czasem migruje bliżej oczu co jest nieprzyjemne. Krem jest bardziej maścią, rozsmarowuje się niełatwo. Prawdopodobnie ta konsystencja powoduje, że nie nadaje się pod makijaż. Próbowałam z dwoma fluidami, które mogę stosować. Po ok. godzinie po upudrowaniu cera wyglądała okropnie, uwydatniały się rozszerzone pory, skóra błyszczała się, widać było, że zastosowano ciężki kosmetyk. Stosowałam więc, gdy nie miałam ważnych kontaktów międzyludzkich i, także ze względu na podrażnienia, z przerwami. Ochrona przed słońcem nie jest tak bardzo całkowita, jak wynikałoby z deklaracji.
    AgnGazd
    14 maja 2023 o 10:39
    Rewelacyjny!
    Mam cerę naczynkową ze skłonnością do przetłuszczania. Krem ma gęstą konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy na twarzy, skóra nie świeci się. Na pewno kupię ponownie!
    Zalety:
    • łatwy w rozprowadzeniu,
    • szybko się wchłania
    • chroni przed UVA/UVB
    • wspomaga regenerację
  • 1 lutego 2023 o 8:15
    Cudowny krem, jeden z lepszych jakich ostatnio używałam ❤️
    Krem jest świetny, używam go obecnie w okresie zimowym, ale myślę że zdecydowanie sprawdzi się również na wiosnę i lato. Mimo bogatej formuły nie jest tłusty, nie pozostawia filmu i uczucia lepkości. Bardzo szybko się wchłania. Świetnie nadaje się pod makijaż, bardzo dobrze współgra z podkładem. Daje piękny efekt glow, bez tłustej skóry. Bardzo dobrze regeneruje moją skórę podczas kuracji retinolem. Stany zapalne i suche skórki znikają w momencie. Ma kolor lekko zielony przez obecność cynku. Trochę tępo się rozporowadza, ale można dojść do wprawy.
  • 19 września 2022 o 22:26
    Bardzo treściwy
    Krem jest bardzo treściwy, dlatego nie nada się do cer tłustych. Bardzo ładnie regeneruje i koi skórę. Bardzo duży plus za SPF50+. Dla cer wrażliwych i suchych nada się idealnie - szczególnie zimą.
    • SPF
    Wady:
    • bardzo treściwy