Pasty i płyny do zębów dla dzieci

Ziaja Maziajki, Żel do mycia zębów dla dzieci bez fluoru

Bodyland.pl
Ziaja Ziaja maziajki żel do zębów dla dzieci smak bąbelkowej coli
Ziaja Maziajki
Ziaja Ziaja maziajki żel do zębów dla dzieci smak bąbelkowej coli

• 27 listopada 2020 o 21:42
    Colowa przygoda.
    Pasty do zębów dla dzieci ubywają u nas dosłownie jak woda - moja córka w mgnieniu oka je denkuje. Pomimo tego nieźle muszę się nagimnastykować, aby wyczyściła zęby. Stąd staram się za każdym razem znaleźć coś czego jeszcze nie było - nie od dziś wiadomo, że dzieci są niezmiernie ciekawe i lubią nowe rzeczy. Pasta Ziaji, co prawda już u nas gościła, ale córka była wtedy mała i opinii nie zamieszczałam bo wydawało mi się wtedy, że nie będzie wystarczająco rzetelna. Kupiłam ją w aptece za ok. 4 zł za pojemność 50 ml, ale wydaje mi się, że jest tak powszechnie dostępna, że niemal wszędzie ją dostaniemy. Opakowanie jest miękkie, łatwo wydobywa się z niego pastę, wyposażone w odkręcany koreczek co przy mniejszych dzieciach jest dobrym rozwiązaniem. Można na nim postawić pastę. Szata graficzna nie jest bogata jak na Zmianę przystało, dominuje biel tubki i jakiś brązowy ludzik. Patrząc na konkurencję dla mnie wypada słabo. Pasta ma postać żelu i jest w przeźroczystym, brązowym jak cola kolorze, nie za gęsta, lubi sobie czasem spłynać ze szczoteczki i chlapnąć do zlewu lub co gorsza na ubranie, ale dobrze rozprowadzać się na ząbkach. Nie zawiera w składzie fluoru, a w zamian mamy krzemionkę, cukier został wykluczony, ale na pierwszym miejscu wita nas sorbitol. Później z resztą skład również nie zachwyca. I teraz samo sedno - smak coli, który rzeczywiście smakuje jak cola i jest mega atrakcyjny dla dzieci. Pasta jest łagodna i nie szczypie ani nie powoduje pieczenia. Dobrze czyści ząbki z owady i resztek jedzenia, mam jednak wrażenie, że może powodować suchość w ustach po umyciu. Jeśli chodzi o świeży oddech to w związku z tym, że smak jest łagodny to i nie za długo się on utrzymuje.
  • 27 listopada 2018 o 14:55
    Cola
    Ponieważ nie mogę używać past z fluorem postanowiłam przetestować pasty Ziaji dla dzieci, bez fluoru. Pasta bardzo słabo się pieni, jest wodnista, ciężko jej się używa. Nie odświeża no ale nie jest miętowa czy mentolowa tylko o smaku coli więc to mnie akurat nie dziwi. Smak i kolor dla dzieci może być to w miarę atrakcyjne urozmaicenie, dla mnie smak coli dość chemiczny, pozostawia niezbyt fajny kwaśny posmak w sumie jak po wypiciu energetyka... Skład pasty nie jest powalający no ale tak jak pisałam wyżej, kupiłam by wybrać sobie jakąś pastę bez fluoru a ta go nie posiada. Mam już swoją ulubioną wybraną pastę Ziaji bez fluoru a tę poprostu postaram się jakoś wykończyć... Opakowanie fajne.
    Zalety:
    • brak fluoru
    Wady:
    • chemiczna cola
    • skład nie jest jakiś super
  • 7 lipca 2017 o 11:22
    Mam pozytywne zdanie
    Żel do mycia zębów o smaku bąbelkowej coli z pewnością zachęca dziecko do mycia ząbków.Przede wszystkim jest bezpieczny,połknięcie nie powoduje negatywnych skutków.Czyści ząbki i ma działanie łagodzące.Jest bardzo wydajny,do umycia ząbków wystarczy niewielka ilość.Wygodna,zakręcana tubka.Produkt przebadany przez stomatologów dziecięcych.Używamy od pojawienia się pierwszych ząbków i jestem z tego produktu zadowolona.
    Zalety:
    • zachęca dziecko do mycia ząbków
    • jest bezpieczny-połknięcie nie powoduje negatywnych skutków
    • czyści i ma działanie łagodzące
    • wydajny
  • 11 stycznia 2016 o 20:14
    Dla ciężarnych ;)
    Pastę kupiłam dla młodszego brata, ale ten "już jest dorosły i dziecięcych past używać nie będzie " także po wakacjach Małego została mi niemal pełna tubka. I tak sobie stała aż do czasu kiedy będąc w ciąży miałam wstręt do past miętowych. Pasta, czy też żel pachnie i smakuje chemiczną colą. Pieni się dość słabo płaską pianą w brązowym kolorze. Czyści dostatecznie. Nie ma po niej uczucia mega świeżości, ale na dzień zda egzamin. Wielki plus za nie potegowanie nadwrażliwości zębów z czym mam olbrzymi problem. Kolejne plusy to estetyczne opakowanie, niska cena i dobra dostępność. Jeśli dana mi będzie kolejna ciąża, to chętnie do tej pasty wrócę ;) Używam tego produktu od: Roku Ilość zużytych opakowań: Jedna tubka
    Patty36
    9 września 2015 o 14:40
    Polecam dla dzieciaków
    Pasta do zębów o zapachu coli - no które dziecko takiej nie zechce. Pastę tą dostałam gratis na stoisku ziaji, mojej córce od razu się to spodobało. Z chęcią myje zęby. Po paście nie zostaje na długo uczucie świeżości ale nie jest to pasta miętowa więc jest to zrozumiałe. Dla urozmaicenia codziennej higieny jamy ustnej u dzieci jak najbardziej polecam. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno