Bazy do paznokci

Indigo Nails Lab Pedicure Base Baza hybrydowa do pedicure

5 na 51 opinię

• 25 sierpnia 2021 o 13:26
    Genialnie wygładza płytkę i zwiększa trwałość pedicure.
    Po raz pierwszy kupiłam bazę dedykowaną właśnie zabiegowi pedicure, ale absolutnie nie żałuję - ten produkt naprawdę uważam za niezbędny i nie zamienię go na nic innego! Baza znajduje się w zgrabnym, estetycznym i przy tym solidnym opakowaniu - buteleczce typowej dla lakierów, baz oraz top coatów tej marki. Pędzelek jest gęsty i równo przycięty, co ułatwia precyzyjną aplikację. Konsystencja jest średnio gęsta, ale swobodnie możemy nałożyć naprawdę cieniutką warstwę - taka formuła sprawia, że baza ani nie zalewa skórek, ani nie spływa z płytki. Utwardzam ją przez 60 sekund (lampa 36W). Efekty? Początkowo uważałam, że to baza jakich wiele, dopóki nie spróbowałam właśnie tej - dopiero wtedy zrozumiałam, że w moim przypadku baza dedykowana paznokciom u stóp sprawdza się znacznie lepiej. Ona wspaniale utwardza płytkę i wypełnia nierówności - widzę to zwłaszcza płytce dużego paznokcia, która na skutek dawnego urazu pozostała krzywa i nierówna, co niestety bez bazy było trudne do zamaskowania. Dalej - lakier trzyma się na niej doskonale, w zasadzie tylko odrost zmusza mnie do pozbycia się starej stylizacji, bo nic nie odpryskuje - o odchodzeniu lakieru płatami tym bardziej nie ma mowy, choć tu kluczową rolę odgrywa prawidłowe przygotowanie płytki przed malowaniem, o czym zawsze pamiętam :). Baza nie uczula i nie niszczy paznokci. Jest rozpuszczalna w removerze. Kolejnymi plusami są: wydajność, odpowiednia pojemność (7 ml) oraz przystępna cena - 39 zł. Ogólnie rzecz biorąc - jestem bardzo zadowolona z tej bazy i nie wyobrażam sobie bez niej mojego pedicure. To, jak ona wygładza płytkę, jak ją utwardza i jak zwiększa trwałość pedicure, to jest po prostu bajka - i dlatego polecam wam tę bazę, zwłaszcza, jeśli macie problem z nierówną płytką i zależy wam na trwałej stylizacji - Pedicure Base zapewnia wszystko, czego potrzebujemy <3