Żele antybakteryjne do rąk

CleanHands Antybakteryjny żel do rąk z aloesem i prowitaminą B5 75% alkoholu (nowa wersja)

• 8 maja 2024 o 16:20
    Bardzo przydatny!
    Jeszcze przed covidem nie przywiązywałam dużej wagi do odkażania... I choć zdawałam sobie sprawy z istnienia bakterii, tak one nie wydawały mi się ani bardzo groźne, ani szczególnie obrzydliwe. (Nawiasem mówiąc: jestem po farmacji). Rok 2020 zmienił moje spojrzenie na mikroświat i do tej pory patrzę na niego z większym respektem. Podczas każdej podróży (a często i przy każdym wyjściu z domu 'na dłużej') potrzebuję mieć na podorędziu - jak ja to mówię - 'Odkaziciela' © Kilka dni temu wróciłam z tygodniowego pobytu w Niemczech. Przed wyjazdem, chwyciłam żelik w wersji różowej [ODSYŁAM DO RECENZJI] i wrzuciłam go do torebki. Wersję aloesową poznałam wcześniej. Obie są zamknięte w małej, zgrabnej, poręcznej buteleczce z miękkiego plastiku, zamykanej i otwieranej na klik. Obie są skuteczne w ubiciu wszelkich poważnych paskudztw, na które wcześniej nie zwykłam zwracać uwagi; dziś dobry Odkaziciel © to dla mnie absolutny niezbędnik! Ten jest dobry. Nawet bardzo dobry! :) Wygodna aplikacja, bezbarwny płyn pachnący aloesem (bez alkoholowych nut zapah... hm, smrodowych), żelowa konsystencja bajecznie łatwo rozsmarowywalna i błyskawicznie wchłanialna, nie pozostawiająca po sobie lepkiej warstwy, ani tłustego nalotu; formuła niewysuszająca delikatnej skóry dłoni - wręcz delikatnie je pielęgnuje z uwagi na obecność soku z aloesu i prowitaminy B5 (oczywiście nawet fabryczna ilość nie jest w żaden sposób porażająca, a to co z niej zostało to śladowe ilości, o ile w ogóle... więc potraktujmy to jak chwyt marketingowy – ale doceńmy przy tym dobre chęci i kreatywność Producenta). Bardzo fajny, niedrogi, superwydajny, komfortowy w noszeniu i aplikacji żel wprost do kieszonki płaszcza/torebki/plecaka, o przyjemnym aloesowym aromacie bez alkoholowych nut charakterystycznych dla produktów antybakteryjnych. Polecam zarówno ten aloesowy, jak i wersję poziomkową – żaden nie wysuszy wam rąk, nie wytłuści palców, gwarantuję! Ale zachowajcie ostrożność w przypadku małych ranek, czy zadartych skórek wokół paznokci. To mój HIT i Muszęmieć © ;)
  • 1 października 2023 o 14:40
    Usuwa grzechy ciężkie
    Bardzo polecam używałam całą pandemię do teraz. Zapach super, konsystencja super. Nie zostaje denerwująca warstwa na dłoniach. Miła odmiana po używaniu ziaji pachnącej uryną.
    Zalety:
    • wydajny
    • zapach ładny
    • dobrze rozprowadza się na dłoniach, nie 'ucieka'
    • jadłam frytki w galerii rękami i nie umarłam
    Wady:
    • ciężko powiedzieć ile patogenów tak na prawdę usuwa
  • 8 lipca 2023 o 2:53
    Satynowe wykończenie
    Od lat używam żeli odświeżających do rąk tylko tej marki - Clean Hands produkowanymi przez warszawską Spółdzielnię Pracy ŚWIT. Wiele lat temu, na długo przed pandemiczną gorączką mycia rąk, testowałam różne żele dostępne na polskim rynku, i ten wypadł najlepiej. Po pierwsze, i co najważniejsze dla mnie, błyskawicznie wysycha, nie lepi się, nie klei, nie zostawia smug. Ponadto ładnie pachnie, niezależnie od wersji zapachowej aloes/kwiaty. Ma poręczne, estetyczne opakowanie. Jest powszechnie dostępny w sprzedaży. Jest wydajny. I jest niedrogi. Same plusy :)
    Zalety:
    • po zastosowaniu błyskawicznie wysycha
    • nie zostawia klejących, tłustych śladów
    • ładny, delikatny zapach
    • małe, poręczne opakowanie
    • dostępność w wielu punktach sprzedaży
    • niska cena
  • 29 października 2022 o 21:32
    Przyjemny aloesowy żel antybakteryjny.
    Antybakteryjny żel do rąk z aloesem i prowitaminą B5 75% alkoholu marki CleanHands doskonale odświeża dłonie. Dzięki aloesowi i prowitaminie B5 moja skóra nie stała się jeszcze bardziej sucha. Dobrze oczyszcza ją z brudu i potu bez użycia wody. Podrażnienia i przecięcia na skórze nie piekły i nie szczypały mnie, a jest to dla mnie ważne, gdy produkt zawiera sporą ilość alkoholu. Komfort był zachowany. Skóra była zachowana w dobrym stanie (zregenerowana, ujędrniona). Konsystencja jest bezbarwna i żelowa (wodna). Dobrze i szybko się ją rozprowadza. Nie trzeba długo czekać, aż się wchłonie. Zapach jest przyjemny. Nie czuć, aż tak bardzo mocno alkoholu, a to za sprawą aloesu w składzie. Żel kupiłam w Biedronce. Jego koszt to około 10 złotych za 50 ml. Uważam, że lepszym zamknięciem byłaby opcja flip-top, ponieważ wkręcana nakrętka potrafiła mi uciec, gdy miałam rozprowadzony produkt na dłoniach. Ciężko mi się ją również wkręcało. Przez opakowanie nie widać ilości jaka jeszcze została. Opakowanie jest estetycznie wykonane, a kolorystyka biało-zielona (z wymalowanymi zarysami aloesu) świetnie wkomponowała się w zawarte składniki w żelu. Dobrze sprawdził się podczas pandemii na co dzień. Zwiększył moje poczucie bezpieczeństwa pomimo wysokiej odporności mojego organizmu na różne choroby. Używałam go podczas podróży komunikacją miejską, na uczelni oraz podczas zakupów. Dla mnie był to skuteczny produkt. (Zawsze jak wracałam do domu to myłam dłonie z mydłem.) Polecam!
    Zalety:
    • estetyczna grafika opakowania
    • odświeża dłonie
    • szybko się wchłania
    • dobrze oczyszcza skórę z brudu i potu bez użycia wody
    • przynosi uczucie komfortu
    • moja sucha skóra dłoni była zachowana w dobrym stanie
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • nakrętkę było czasami ciężko zakręcić (lepszą opcją byłoby zamknięcie flip-top)
  • 13 października 2022 o 23:19
    sprawdza się podczas podrózy ale i nie tylko
    dezynfekuje ręce i działa antybakteryjnie, goi i łagodzi podrażnienia oraz regeneruje, wygładza i ujędrnia skórę, a także utrzymuje jej wilgotność. Ładnie pachnie, nie czuć zbytnio tego alkoholu, jest mało wydajny mimo tego, że konsystencja jest żelowa.