Żele antybakteryjne do rąk

Cleanic Chusteczki odświeżające z płynem antybakteryjnym (różne rodzaje)

• 5 sierpnia 2024 o 22:26
    Uratowały mnie na wyjeździe pod namiotem, mam do nich sentyment i na pewno będę do nich wracać
    Jak w tytule - to moje superheroes. Pewnego dnia postanowiliśmy pojechać pod namiot bez bieżącej wody. Nie jestem aż taką fanką sztuki przetrwania, ale jednak postanowiłam, że raz spróbuję. Nie za bardzo wiedziałam, jak i czym mogę w tym czasie dbać o higienę, postanowiłam wypróbować najtańsze chusteczki dostępne w Rossmanie (na tamten moment). Kupiłam te od Cleanic. Wyjazd przeżyłam, nawet obyło się bez podrażnień i wysypu, także chusteczki zdały test na piątkę z plusem i gdybym miała znowu je wykorzystać do tego celu, to na pewno bym po nie sięgnęła. Opakowanie Chusteczki są zamknięte w plastikowej folijce, ja akurat kupiłam mniejsze opakowanie, nie to na "klik". Niestety otwieranie jest na zasadzie naklejki, która niezbyt dobrze trzyma, także po jakimś czasie chusteczki są już mniej wilgotne. Ale spoko, nie kosztują majątku, więc nie będę narzekać. Niestety muszę się tutaj doczepić do czytelności opakowania. Znajduje się tu cała masa napisów (z tyłu) o bardzo małej czcionce, ja się trochę w tym gubię. Z lewej strony paczki znajduje się napis o zawartości plastiku. Z jednej strony - szkoda, że się tu znalazł, w końcu to zwykłe chusteczki do odświeżania. Z drugiej strony plus dla marki za zaznaczenie tego. Skład i zapach Chusteczki nie są nasączone alkoholem. Mamy tutaj PEG-i, ale odczucia co tego składnika zostawię bez komentarza. Znalazły się tu też perfumy, ale, przechodząc już może od razu do zapachu - nie jest on mocny. Jest delikatny, odświeżający. Żaden ze składników nie zadziałał na mnie źle, tzn. - nie zapchał, nie podrażnił, nie wywołał łzawienia oczu. Działanie Chusteczek używałam głównie do odświeżenia się pod namiotem, tam pacha, tu ręce, tam nawet czasem i twarz. W żadnym przypadku nie odczułam negatywnego działania tego produktu. Naprawdę fajnie dodawał mi świeżości, choć okoliczności nie były jej sprzyjające :D mogę się trochę doczepić do pozostawiania lepkiej warstwy, który najchętniej zmyłabym w tamtym momencie zwykłą wodą, ale nie można mieć czasem wszystkiego. Dałam radę, nie zraziłam się, Ich wydajność jest całkiem w porządku. Jedna chusteczka w zupełności wystarczy na przetarcie dłoni i zdezynfekowanie/ przemycie. 15 sztuk używałam z dobrych kilka miesięcy, bo po wyjeździe o nich zapomniałam. Typowe dla mnie. Tak ogólnie to polecanko, to fajny produkt na dzikie wypady.
    Zalety:
    • bardzo przystępne cenowo, ja posiadałam paczkę z 15. chusteczkami
    • odświeżający i delikatny zapach chusteczek
    • nie posiadają alkoholu w składzie
    • nie podrażniają, nie zapychają, nie powodują łzawienia oczu
    • produkt uniwersalny, można odświeżyć nim nawet okolice twarzy, pachy, dłonie
    • produkt jest wydajny
    • antybakteryjne i przebadane dermatologicznie
    Wady:
    • opakowanie zamykane w formie 'naklejki', która nie trzyma aż tak dobrze i po czasie chusteczki trochę wysychają
    • produkt zawiera plastik, trochę szkoda, że nie mogły to być zwykłe biodegradowalne chusteczki
    • średnio czytelna etykieta opakowania, szczególnie z tyłu
    • zostawia lekko lepiącą się warstwę na skórze
    KardiaM
    18 czerwca 2024 o 19:34
    Niezawodne w podróży
    Na pierwszym miejscu w higienie rąk stawiam ich mycie, ale nie zawsze jest taka możliwość, więc wtedy sięgam po chusteczki i żele. Opakowanie jest poręczne, wygodnie się je otwiera i zamyka, dzięki czemu chusteczki tak szybko nie wysychają. Są one dobrze nasączone płynem. Po ich użyciu czuję, że dłonie są odświeżone. Nie spowodowały u mnie uczulenia i podrażnień, ale i tak muszę stosować kremy nawilżające, bo mam suchą skórę (a preparaty do oczyszczania tylko to nasilają). Sprawdziły się u mnie nie tylko w podróży, ale noszę je również na co dzień w torebce.
    Medea05
    16 kwietnia 2024 o 15:18
    Must have nie tylko w podróży - bardzo fajne dla odświeżenia i dezynfekcji
    O ile do Covidu takie rzeczy brałam ze sobą tylko w podróżę, o tyle teraz zawsze mam je w torebce. Raz żel raz chusteczki. Z chusteczkami jest o tyle lepiej ze wydaja mi się bardziej 'wielofunkcyjne'. Zdarzyło mi się wytrzeć swoją twarz gdy ktos na mnie kichnal w komunikacji meijskiej czy innym meijscu - z żelem raczej bym go nie nalozyla, albo wzielabym chusteczke i nalozyla zel na chusteczke i potem dalej :D Chusteczki sa wygodne, fajnie doswiezaja i dezynfekuja. Do tego maja przyejmny zapach ' 'Z plusów - nie rwa sie, wychodza pojedynczo. Dla mnie są bardzo wygodne w użyciou, dużo bardziej niż płyny w buteleczkach. U mnie nie podraznialy, nawet uzyte w wyjatkowych sytuacjach na twarzy :) MINUSY: - z czasem chusteczki wysychyja - nie ma to miejsca jesli ich czesto uzywacie i macie je w torebce i np jedzac na miescie tez ich uzywacie. Jesli rzadziej - w przeciwienstwie do płynu moga Wam wyschnac ;)
    Zalety:
    • odswiezaja
    • antybakteryjne
    • uzywam nawet do twarzy w ekstremalnych sytuacjach
    • nie ma "uzycia za duzo" jak ma to miejsce w pzypadku żeli
    • łagodny zapach, nie czuc tak alkoholu jak przy zelach
    • dobrze się wybeira je z opakowania
    • można wziąć do samolotu i nie wchodzi jako płyny :)
  • 4 września 2023 o 9:18
    Dobrze oczyszczają dłonie z drobnych zabrudzeń, jednak trochę zbyt szybko wysychają.
    Chusteczki te kupiłam w jednej z drogerii internetowych, płacąc za nie mniej niż 3 złote, także kwota w mojej opinii jest jak najbardziej akceptowalna. Tego typu produkt to must have w mojej każdej torebce. W końcu nigdy nie wiadomo, kiedy będzie potrzeba oczyszczenia dłoni, a w okolicy akurat nie będzie wody i mydła. Chusteczki antybakteryjne marki Cleanic otrzymujemy w ilości 15 sztuk, czyli w sumie idealnej, by nie zużywać ich wieki :) Opakowanie jest klasyczne, prostokątne, z minimalistyczną szatą graficzną i nalepką w miejscu wyciągania chusteczek. Niestety klej szybko zaczynał puszczać i nalepka zamiast pozostawać na miejscu, to zaczęła niekiedy nie do końca przylegać, co przyspieszyło proces wysychania zawartości. Co do samych chusteczek, ich rozmiar jest wystarczający na oczyszczenie rąk osoby dorosłej (nie zdarzyło mi się zużyć więcej niż dwie na jedno "mycie"). Również nasączenie płynem było w porządku, przynajmniej do momentu, dopóty nie zaczęły wysychać. Jeśli chodzi o sam przebieg procesu oczyszczania, było łatwo, szybko i bezproblemowo bez podrażnień czy pozostawiania lepkiej warstwy, także produkt wywiązywał się z roli. Na dłoniach także pozostawał zapach, który jeszcze jakiś czas był wyczuwalny - woń dość świeża, jednak w moim mniemaniu ociupinkę nazbyt intensywna. Dodatkowo chusteczki pomagają uporać się z zarazkami, gdyż mają wysoko w INCI alkohol. Na szczęście jego wysuszające działanie jest łagodzone przez kojącą alantoinę. Niestety w składzie mamy też masę kontrowersyjnych substancji (phenoxyethanol, PEGI i inne liczne konserwanty). Podsumowując: sądzę, że tego typu produkt zawsze warto mieć w torebce czy plecaku dla własnego komfortu w sytuacjach awaryjnych. W przypadku tych konkretnych chusteczek, gdyby klej na nalepce lepiej trzymał i trochę mniej intensywnie pachniały, byłoby idealnie. Jednak jak najbardziej zasługują na notę 4 gwiazdek.
    Zalety:
    • 15 sztuk zamkniętych w niewielkim opakowaniu w sam raz do wrzucenia do torebki bądź plecaka
    • ze środka bezproblemowo wydobywa się chusteczki pojedynczo
    • rozmiar chusteczek jest wystarczający do oczyszczenia rąk
    • optymalne nasączenie płynem
    • dobre radzenie sobie z usuwaniem drobnych zabrudzeń
    • efekt odświeżenia
    • nie pozostawiają lepkiej warstwy
    • nie wysuszają skóry
    • właściwości antybakteryjne
    • korzystna cena
    Wady:
    • klej na nalepce zbyt szybko przestaje kleić, przez co nalepka nie chroni wystarczająco zawartości przed wysychaniem
    • skład z masą kontrowersyjnych substancji
    _inga
    4 sierpnia 2023 o 5:35
    Chusteczki odświeżające z płynem antybakteryjnym, Cleanic
    Chusteczki odświeżające z płynem antybakteryjnym Cleanic kupiłam w drogerii Rossmann. Opakowanie zawiera 15 szt chusteczek, zapłaciłam niecałe 3 zł. Czas pandemii pozostawił u mnie na nawyk częstego mycia rak i ich dezynfekowania, szczególnie przy korzystaniu z miejsc publicznych, komunikacji miejskiej czy pociągów, małe lekkie opakowanie jest bardzo praktyczne. Chusteczki spełniają swoją funkcję, nie przesuszają skóry dłoni. mają lekki przyjemny zapach, odświeżają, oczyszczają, dezynfekuję, działają antybakteryjnie. Podsumowując chusteczki dobrze się sprawdzają , małe opakowanie bez problemu mieści się zarówno w małej torebce jak i wakacyjnej walizce czy plecaku. Serdecznie polecam !
    • odświeżają, oczyszczają
    • nie przesuszają skóry dłoni
    • dezynfekuję, działają antybakteryjnie
    • praktyczne opakowanie
    Wady:
    • moim zdaniem brak