Szampony do włosów

Bios Line BioKap, Shampoo Ultra Delicato Belleza Bio Ultra łagodny szampon do włosów

xmdln
    12 grudnia 2022 o 14:26
    Polecam.
    Szampon, który ma łagodny skład, a równocześnie świetnie się pieni - to rzadkość. W przypadku szamponu BioKap tak po prostu jest! Dodatkowo, po umyciu (dwukrotnym) włosy są świeże, czyste. Przy dłuższych polecam użyć odżywki na pasma poniżej uszu, ale generalnie szampon nie plącze ich jakoś bardzo. Bardzo słodki zapach, ale nie czuć chemii. Dodaję zdjęcie ze składem INCI.
  • 26 listopada 2021 o 15:20
    Dobry szampon
    Jestem zaskoczona, produkt kupiłam w drogerii internetowej - pierwszy raz. Szampon jest bardzo wydajny, włosy są po nim wygładzone i lekkie. Mam wrażenie, że dzięki niemu włosy się nie kołtunią (mam tendencje przez włosy kręcone). Ogólnie polecam, spróbuje też innych produktów.
    Zalety:
    • wydajnosc
  • 23 kwietnia 2021 o 16:49
    Dobry szampon do włosów umiarkowanie suchych
    Mam włosy umiarkowanie suche, farbowane i bardzo długo szukałam szamponu, który mógłby je "wygładzić" i nawilżyć. Niestety nie zbyt znam się na równowadze PEH :( Mam za mało czasu na to. Systematyczne stosowanie szamponu przynosi rezultaty - włosy są lekkie, miękkie i nawilżone. Szampon bardzo dobrze je oczyszcza, ale nie powoduje przesuszenia. Ma ładny zapach i jest bardzo wydajny, dodatkowo mam wrażenie, że dobrze wpływa na skóre głowy.
    Zalety:
    • cena adekwatna do dobrej jakości
    Wady:
    • Super byłoby jakby były większe opakowania :) :) :)
  • 8 kwietnia 2021 o 22:33
    Delikatny i skuteczny
    To mój pierwszy produkt z firmy Biokap i byłam go bardzo ciekawa. Jest to ultra delikatny, naturalny szampon, idealny do codziennego mycia i dla wszystkich osób nie lubiących silnych detergentów. Jest vegańki i ekologiczny, również pod względem opakowania. Etykieta jest z trzciny cukrowej, opakowanie z papieru wytwarzanego z drzew rosnących na kontrolowanych uprawach, na których drzewostan jest regularnie uzupełniany, a butelka z tworzyw uzyskanych z recyklingu. W składzie znajdziemy: myjące cukry zbożowe, ekstrakt z migdałów, fito-kompleks z zielonych orzechów włoskich, który chroni kolor oraz jest naturalnym filtrem UV. Nie zawiera parabenów, parafiny, olejów mineralnych, silikonów, GMO, SLS, SLES, DEA. Szampon ma ziołowo migdałowy, bardzo ładny, dosyć intensywny zapach. Jak na produkt tego typu szampon bardzo dobrze się pieni, to chyba jeden z najbardziej pieniących się, naturalnych szamponów z jakimi miałam do czynienia. Jest delikatny ale zarazem nie można mu odmówić skuteczności w działaniu bo dobrze myje. Moja skóra głowy jest kapryśna ale ten produkt nie robi jej krzywdy, nie wzmaga też jej przetłuszczania. Można go używać również do mycia dla dzieci, na wielki plus, że nie szczypie w oczy. Jedyny jego minus to cena , ok 50 zł to sporo ale rekompensuje ją wysoka wydajność produktu. Pierwsze spotkanie z firmą Biokap uważam za udane.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    • Delikatność
    • Nie szczypie w oczy
    • Produkt w pełni ekologiczny
  • 6 lipca 2020 o 21:55
    Delikatny i dobry szampon
    Szampon do codziennego mycia dla wrażliwej skóry głowy i włosów. Sprawdzi się u osob którzy unikają silnych detergentów w szamponach. Zielona ciemna buteleczka skrywa przezroczysty szampon o słodkiej migdałowo orzechowe nucie. Szampon nie jest przesadnie gęsty ale nałożony na mokre włosy zamienia się w aksamitnie gęstą piankę. Świetnie domywa , nie podraznia skóry ani włosów. Nie wysusza. Włosy po myciu są jedwabiscie gładkie, lśniące, pachnące i długo zachowują świeżość. Rozczesywanie także jest łatwe. Dobrze sprawdzi się na włosach przesuszonych , wysokoporowatych czy normalnych. Jest niesamowicie delikatny i przyjemny w użyciu. Czy ma wady ? Tak cenę... I z tego względu raczej nie kupię go ponownie, chyba, że na promocji za pół ceny.
    Zalety:
    • delikatny dla włosow i skóry głowy
    • dobry skład