Podpaski

Femina Podpaski ultra `Fresh protection`

• 11 listopada 2024 o 18:34
    Przyznam, że mam swoją ulubioną markę, ale będąc na szybkich zakupach w B. wzięłam kilka wariantów ich własnej marki, ot z ciekawości. Kiedyś miałam już podpaski tej marki, ale nie przypadły mi do gustu, więc byłam ciekawa nowszej wersji. Zmiana grafiki a przede wszystkim jakości podpasek i ich wyglądu jest od razu widoczna. Wersja Fresh Protection jest wersją zapachową, podpaski są cienkie, komfortowe w noszeniu i dość chłonne, ale raczej odpowiednie na mniej obfite miesiączki. Standardowo jak na tą markę opakowanie to śliczny, dziewczęcy foliowy woreczek z wzrokiem utrzymany w biało-zielonym kolorze. Na górze opakowania mamy logo marki, oraz nazwę wersji podpasek, na dole zaś rysunek, który przedstawia ich kształt oraz ilość sztuk w opakowaniu. Opakowanie to standardowo foliowy woreczek. Znajdziemy na nim dokładny opis produktu i jego cech. Podpaski pakowane są pojedynczo w małe, zielone kieszonki nawiązujące do kartonika, które potem można wykorzystać przy wyrzucaniu. Każda z nich ma anatomiczny kształt, kolorowy wzór na środku, co dodaje im uroku. Lubię je za to, że są na prawdę cienkie. Posiadają mocny i wytrzymały klej, który zapobiega przesuwaniu i odklejaniu. Są niezwykle komfortowe w noszeniu, praktycznie niewyczuwalne. Są małe nie tylko jeśli chodzi o grubość, ale o ich całkowity rozmiar. Wykonano je z miękkiego i przyjemnego dla skóry materiału, delikatnego w dotyku. Podpaski posiadają delikatny kwiatowy zapach, mnie bardzo się on podoba. Jeśli chodzi o chłonność to sprawdzą się podczas mniej obfitych miesiączek, mają 4 kropelki z 6 jeśli chodzi o oznaczenie chłonności. Podczas obfitych miesiączek będą zbyt słabe mimo, że producent określa je mianem bardziej chłonnych niż inne wersji. Mnie niestety zdarzyło się, że przeciekły, więc w porównaniu z innymi mam do nich mniejsze zaufanie i używam raczej podczas końcowych i początkowych dni miesiączki. Są mniej chłonne na obrzeżach, nie mają tez wgłębień czy tłoczeń jak inne podpaski, więc łatwiej o to żeby przeciekły w tych miejscach. Opakowanie zawiera 20 sztuk w cenie poniżej 6 zł, więc jest to korzystny zakup. PLUSY + cienkie + mają mocny klej + praktycznie niewyczuwalne + anatomiczny kształt + ładny zapach + przyjemny materiał + korzystna cena MINUSY - podczas obfitych miesiączek mogą przeciekać - brak wgłębień i tłoczeń na brzegach
  • 6 września 2024 o 8:20
    Bardzo je lubię
    Podpaski te kupuję dość regularnie w supermarkecie za około 5-6 zł. Są to jedne z najtańszych podpasek na rynku, a jakościowo dorównują i tym dwukrotnie droższym. Wypróbowałam już chyba każdą wersję podpasek od marki Femina i trudno mi wybrać swojego faworyta. Wszystkie są dobre i wszystkie mają opakowania w bardzo estetycznej i przyjemnej dla oka szacie graficznej. Podpaski ze skrzydełkami, dobrze przyklejają się do bielizny. Są dość cienkie, mają delikatny przyjemny zapach. Nie są tak miękkie jak np Naturella, ale nie podrażniają i są wygodne. Mam dość lekkie krwawienia i te podpaski wystarczają mi na cały okres (jedynie na noc wybieram dłuższe). Podsumowując, podpaski mają ładne opakowanie, niską cenę, są wygodne i delikatnie pachnące. Dla mnie najlepszy wybór przy lekkim krwawieniu.
    • Skrzydełka
    • Dobrze się trzymają
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Mogłyby być troszkę bardziej miękkie
    Mvjaaaa
    2 września 2024 o 14:48
    Dobry produkt
    Podpaski są cienkie, jest ich 20 w opakowaniu. Każda z nich zapakowana jest osobno w folijkę. Bardzo ładnie, delikatnie oraz kwiatowo pachą. Zawierają ekstrakt z rumianku. Nie są odczuwalne podczas noszenia. Mają boczne osłonki, które można przylepić do materiału, aby całość lepiej się trzymała. Klej który się na niej znajduje jest dość mocny przez co podpaska nie przesuwa się podczas noszenia.
    • Ilość
    • Wykonanie
  • 30 lipca 2024 o 17:46
    Skuteczna ochrona podczas okresu
    Podpaski Femina fresh protection, kupuję regularnie w Biedronce, części są na promocji,lub w jakichś akcjach kup 3+1. Spakowane w foliowe zielone opakowanie, w środku każda podpaska oddzielnie zapakowana w folię ochroną. Podpaski przyklejone do bielizny dobrze się trzymają, nie odklejają się, nie przesuwają podczas chodzenia. Delikatnie pachną ,nie powinien nikogo ten zapach drażnić. Podpaski są cienkie ale dobrze chłoną wydzielinę podczas okresu. Zapewniają bezpieczeństwo podczas tych trudnych dni.Sa wydajne, bo w paczce jest ich aż 20 szt.
    Zalety:
    • Komfort podczas używania
    • Wydajne
    • Zapewniają bezpieczeństwo i ochronę podczas okresu
    • Dobrze wchłaniają wydzielinę
    • Nie przeciekają
    • Cienkie ale skuteczne
    Wady:
  • 11 czerwca 2024 o 20:17
    Fajny produkt
    Podpaski są cienkie, jest ich 20 w opakowaniu. Bardzo ładnie, delikatnie oraz kwiatowo pachą. Zawierają ekstrakt z rumianku. Mają oddychającą, miękką powłoczkę oraz boczne osłonki, które można przylepić do materiału, aby całość lepiej się trzymała. Są testowane dermatologicznie przez co nie powinny podrażniać.
    • Ilość
    • Jakość