Roll on Nivea kupiłam standardowo podczas zakupów kiedy akurat był w promocji. Tego rodzaju nie miałam okazji używać więc byłam ciekawa jak sobie poradzi. W antyperspirantach najbardziej zależy mi na niwelowaniu zapachów, zapobieganiu nadmiernemu poceniu i nie robieniu plam na ubraniach. Dodam, że mam raczej suchą skórę pod pachami, ale nie jakoś bardzo wrażliwą.
#OPAKOWANIE
Antyperspirant zapakowany jest w szklane, ciężkie opakowanie, które generalnie jest wygodne, ale nie w czasie podróży bo jest zwyczajnie ciężkie. Zakręcany na zakrętkę. Kulka się nie zacina, kosmetyk nie wylewa się po jej bokach. Szata graficzna jest czarno, biało, pomarańczowa, ma dość charakterystyczny styl.
#KONSYSTENCJA
Antyperspirant ma kremową konsystencję, która dość szybko wysycha, ale wiadomo, trzeba jej dać chwilę, nie zakładam od razu ubrań bo jednak mogłyby się zbrudzić. Kosmetyk nie zostawia białych śladów, nie tworzy proszku, które się osypuje.
#ZAPACH
Zapachy roll - onów są zwykle perfumowane, nie są do końca naturalne, wyczuwa się lekką syntetyczną nutę, tak jak tu, ale generalnie ten zapach jest dość delikatny, całkiem ładny i to co ważne niweluje nieprzyjemne zapachy.
#DZIAŁANIE
Teraz jest okres zimowy, temperatury są niskie więc człowiek mniej się poci niż latem także teraz antyperspirant dobrze się sprawuje i nie mam mu nic do zarzucenia, może poza faktem, że to nie jest 48h ochrony, ale to i lepiej bo byłoby to niezdrowe. Po użyciu nie ma mokrych plam na ubraniach, nieprzyjemnego zapachu na skórze. Skóra jest sucha, pachnąca, jakby gładka. Podczas treningu też daje uczucie komfortu bo pot się nie leje litrami, nie ma nieprzyjemnego zapachu, a to dla mnie ważne podczas ćwiczeń. Ogólnie teraz daje radę, nie wiem jak w upalne dni. Jedynie co to skład jest średni.
#NIEPORZĄDNE
Kosmetyk nie podrażnia, ale nie nakładam od razu na ogoloną skórę, nie ma krostek, zaczerwienienia, nic nie piecze, nie ma reakcji alergicznych. Antyperspirant nie tworzy żółtych plam na białych ubraniach ani ciemnych więc to też plus.
#WYDAJNOŚĆ
U mnie średnio takie opakowanie starcza na 2/3 miesiące codziennego używania.
#CENA
Kupiłam za mniej niż 10 zł więc jest to niezła cena.