Cienie do powiek

Wibo Zmalowana x Wibo, Feel My Mind Eye Palette Paleta cieni do powiek

• 8 sierpnia 2024 o 13:33
    No fajna
    Jak tylko usłyszałam, że paleta Zamalowanej pojawiła się w Rossmannie od razu wiedziałam że chciałabym ją wypróbować. Kupiłam ją w jakiejś cenie promocyjnej chyba za ok. 20 zł. Opakowanie to małe, kwadratowe, kartonowe pudełeczko z otwarciem na magnes. Cienie mają miękka konsystencję, wystarczy je delikatnie dotknąć i już mamy na palcu bądź na pędzelku taka ilość, która możemy ładnie rozprowadzić na powiece. Początkowo trochę obawiałam się tego błyszczącego cienia gdyż myślałam że te drobinki są tylko na wierzchu a pod spodem sam kolor, ale to było tylko moje początkowe wrażenie. Cień jest w całości brokatowy. Nakładała je na bazę ze swojego ulubionego korektora. Kombinowałam z nimi jak tylko mogłam gdyż to była moja pierwsza paleta z kolorem, a efekt na oku jest bardzo ciekawy, szczególnie właśnie z tym blyszczacym cieniem. Niestety drobinki się strasznie osypują, co mnie osobiście denerwowało, ale jeśli chodzi o to jak on wygląda na oku to naprawdę cień prezentuje się bardzo ładnie na oku. Dla osób lubiących błysk efekt będzie super. Drobinki w nim są średnio duże i pięknie mienia się w świetle dziennym, nie mówiąc już o tym jak wybija się w słońcu. Jeśli chodzi o resztę cieni matowych to są one ciekawe, szczególnie te bardziej kolorowe i dają one naprawdę fajny efekt.
    Zalety:
    • bardzo ładny efekt
    • miękka konsystencja
    • wygodne i bardzo ładne opakowanie
    Wady:
    • paletka limitowana i na ten moment nie jest już raczej dostępna
    • osyp z cienia błyszczącego
  • 30 czerwca 2024 o 7:49
    Opinia paletki cieni
    Paleta Feel My Mind Eye od Wibo we współpracy z Zmalowana prezentuje się bardzo stylowo i artystycznie. Opakowanie jest kompaktowe, solidne i atrakcyjne wizualnie. Posiada praktyczne lusterko wewnątrz, co jest dużym plusem podczas aplikacji makijażu. Paleta oferuje różnorodność 11 odcieni, które są starannie dobranymi kolorami inspirowanymi naturą i kreatywnością. Znajdziemy tutaj zarówno matowe, jak i metaliczne cienie, co pozwala na tworzenie różnorodnych makijaży, od codziennych po bardziej dramatyczne. Cienie są dobrze napigmentowane, zwłaszcza metaliczne, które dają intensywny i lśniący efekt. Matowe cienie również mają solidną pigmentację, choć niektóre mogą wymagać kilku warstw dla pełnego krycia. Trwałość jest dobra, zwłaszcza przy użyciu bazy pod cienie, co zapewnia długotrwały efekt i minimalne ścieranie się. Tekstura cieni jest miękka i łatwa do blendowania, co sprawia, że są one łatwe w aplikacji i łączeniu między sobą. Cienie nie osypują się zbyt łatwo i dobrze przylegają do powiek. Paleta cieni do powiek Wibo x Zmalowana, Feel My Mind Eye, to udana współpraca dwóch marek, która przynosi artystyczny i funkcjonalny produkt. Oferuje szeroką gamę kolorów i różnorodność wykończeń, co pozwala na tworzenie zarówno codziennych, jak i bardziej wyrazistych makijaży. Pomimo pewnych drobnych niedoskonałości, paleta ta z pewnością spełni oczekiwania zarówno początkujących, jak i zaawansowanych miłośników makijażu, którzy cenią dobrą jakość i atrakcyjny design.
    Zalety:
    • Estetyczne i praktyczne opakowanie z wbudowanym lusterkiem.
    • Dobrze napigmentowane cienie, zwłaszcza metaliczne.
    • Łatwa aplikacja i blendowanie.
    • Dobra trwałość po zastosowaniu bazy pod cienie.
    • Przystępna cena, dostępność w sklepach stacjonarnych i online.
    Wady:
    • Możliwe lekkie osypywanie się niektórych cieni podczas aplikacji.
  • 4 września 2020 o 18:45
    Jak dla mnie to paleta całkiem udana
    Nigdy nie miałam ciśnienia na zakup kosmetyków stworzonych we współpracy z Influencertkami, youtuberkami. Wszystkie podobne produkty które pojawiły się w Rossmannie czy Hebe nie wzbudziły mojego zainteresowania. Kiedy zobaczyłam kosmetyki Zmalowanej to przepadłam. Niby nic takiego bo paletka z brązami i troszkę kolorów neonowych plus płynne cienie. A jednak poleciałam do drogerii i kupiłam kilka z nich a że akurat były na promocji to byłam cała happy. Opakowanie Opakowanie jest kartonowe zamykane na magnes. Nie ma lusterka ani aplikatora ale mi to nie jest potrzebne. Tak jak większość dziewczyn nie używam pacynek dołączanych do kosmetyków- zazwyczaj bierze je moja córka do zabawy. Każdy cień jest podpisany co bardzo mi się podoba. Wiele osób oceniając opakowanie na YouTube czepiało się krzywo przyklejonego zdjęcia i tego że cienie są chaotycznie porozrzucane . Ja nie zwróciłam uwagi na niedociągnięcia odnośnie opakowania do momentu gdy o tym usłyszałam. Przyjrzałam się i faktycznie nie jest może idealnie docięte ale mi to nie przeszkadza bo paletka nie kosztowała 200 zł tylko 32. Okrągłe cienie bardzo mi się podobają a ich ułożenie dodatkowo przykuło moja uwagę,Ja osobiści mam już dosyć prostokątnych wąskich palet gdzie cieni ułożone są równiutko w rzędach w formie cienkich paseczków czy kwadracików. Wagowo cienie są małe i dobrze .Może uda mi się zdenkować tę paletę bo do tej pory żadna z moich nie sięgnęła dna. Zazwyczaj się ich pozbywam bo są stare albo mi się znudziły. Okładka trójwymiarowa super. Niespotykany element na rynku. Pamiętam z lat młodości takie zmieniające się obrazki. Kolory Dobrze że paleta pojawiła się latem gdyż wiele osób będzie mogło pobawić się neonowymi cieniami. Tak na próbę , aby przemycić troszkę koloru i sprawdzić jakby się w nich czuły. Dla wielbicielek stonowanego make-up'u też się coś znajdzie gdyż są tam brązowe cienie do dziennego makijażu Moja opinia Cienie są mocno napigmentowane .Brązy nie są kredowe, prawie się nie osypują (minimalnie )mają fajną formułę taka miękką , kremową .Myślałam że nie polubię się z cieniem Warm bo nie przepadam za brązami wpadającymi w rudość ale ten uwielbiam nakładać na dolną powiekę i fajnie współgra z moimi zielonymi oczami :) *Proud to prawdziwa folia , nałożony palcem na powiekę wygląda mokro, ładnie się mieni. Utrzymuje się cały dzień. *Neony różowy i pomarańczowy mają dobry pigment, zielony i żółty wypadają troszkę słabiej .Są mało nasycone i szybko znikają z oka. Osobiście dodałabym tu jeszcze jakiś fiolecik ale to takie moje widzimisie :) Blendują się idealnie, nawet osoba nie wprawiona w sztuce makijażu da sobie z nimi radę .Ładnie się łączą. Nie rolują się na powiece i po 8 godzinach wyglądają jak w momencie nakładania Trwałość bardzo dobra jedynie Oli i May troszkę tracą na intensywności po kilku godzinach. Nawet na białej bazie te jasne neony nie są tak intensywne jakbym oczekiwała, Jestem zadowolona z zakupu. PLUSY -ładne opakowanie -niska cena -ilość kolorów -dobra pigmentacja -trwałość MINUSY -żółty i zielony mogłyby być bardziej napigmentowane
  • 27 sierpnia 2020 o 12:40
    Średniak
    Paleta jest bardzo fajna do makijaży dziennych , lecz gdy chcemy wykonać coś bardzo skomplikowanego to niestety tworzą się delikatne plamy , a cienie nie wszystkie mieszają się ze sobą . Błysk genialny mogło by być ich więcej , co do neonów to niby nie najgorsze , ale w drogeriach są lepsze , a przy białej bazie dedykowanej po kliku godzinach zbierają się w zmarszczkach . Ogólnie dla osób które chcą się malować na codzień albo nie są profesjonalistami a chcą mieć coś mocniejszego raz na kiedyś jest fajna , lecz do profesjonalnego użytku nie polecam . Plus za czarny cień ultra czarny .
    • Piękny błyszczący cień
    • Ultra pigmentowany czarny
    • Do makijażu dziennego bardzo fajne
    Wady:
    • Cienie nie blendują się na gładką chmurkę
    • Neony są suche i słabo na pigmentowane
    • Nie da się wyczarować bardzo wygórowanych makijaży
    • Najfajniejsze cienie mają bardzo małą gramowość
  • 14 sierpnia 2020 o 13:52
    Pigmentacja na poziomie
    Paletkę zakupiłam ok 2tyg. temu. Zrobiłam już ok 9 makijaży i muszę przyznać, że zasługuje na uznanie i wydanie opinii. Pierwszy raz spotkałam się z tak świetną pigmentacją w marce WIBO. Paleta jest hitem. Kolorystyka jest idealnie dopasowana zarówno pod makijaż dzienny, wieczorowy jak i neonowy, wakacyjny. Można nią spokojnie stworzyć makijaż ślubny w matach jak i błyskach np. z akcentem neonowym w wewn. kąciku oka. Cienie się osypują ale uważam to za plus ponieważ świadczy to o dobrej pigmentacji. Niesamowicie łączą sięze sobą , nie robą plam, idealnie rozcierają się na mokrej bazie. Cienie neonowe możemy bardziej podbić dając białą bazę, która powstała również w tej kolekcji Zmalowanej. No powiem szzerze, że jestem mile zaskoczona jakościa za tak niewielkie pieniądze. 32zł zapłaciłam na promocji za paletkę. Już myślę nad drugą gdyż towarzyszy mi codziennie gdy wykonuję makijaż do pracy.
    Zalety:
    • wygodne lekkie opakowanie
    • wysoka pigmentacja
    • duży wybór kolorystyczny