Żele do włosów

Frederic Fekkai Coiff Bouffant, Lifting & Texturizing Spray Gel Żel w sprayu podnoszący włosy i nadający im objętość

• 18 grudnia 2012 o 17:25
    Nic specjalnego
    Bardzo wiele sobie po tym produkcie obiecywałam. Jednak, jak to zwykle bywa z kosmetykami do włosów, to co świetnie służy większości wizażanek, na mnie spisuje się co najwyżej przeciętnie (może to przez porowatość?). Produkt zakupiłam na Truskawce. Nie pamiętam już, ile kosztował, ale chyba trochę mniej niż wspomniane 110 zł. Spray ma sporo zalet - jest diabelnie wydajny, nie obciąża fryzury, nie skleja jej, przyjemnie i delikatnie pachnie, nie powoduje przetłuszczania... Cóż jednak z tego, skoro efekt objętości jest subtelny albo wręcz nie ma go wcale? Owszem, przyjemnie się go stosuje, włosy wyglądają na wzmocnione i lekko wygładzone, jednak podstawowej swej roli ten produkt w moim przypadku nie spełnia. Używam tego produktu od: ok. roku Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
  • 13 grudnia 2011 o 11:06
    u mnie działa, ale nie zawsze...:)
    Na moich włosach niestety nie sprawdza się tak dobrze jak u poprzednich recenzentek...ale działa. Według mnie spray ten działa również regenerująco. Gdy preparat użyję na końcówki włosów, są grubsze i optycznie jest ich więcej. Preparat najlepiej spełnia swoją funkcję, gdy użyję tylko delkatnego szamponu (i nie zastosuję odżywki, ani maski). W tedy działa cuda, efekt utrzymuje się nawet na drugi dzień. Warto przetestować!
    MsIsia
    22 września 2011 o 12:04
    jedyny działający
    Produkt, choć drogi, naprawdę skuteczny. Sprawdza się idealnie w momentach kryzysowych, typu: za dużo maseczki dałyśmy na włosy i są przyklapnięte, czy szampon źle spłukałyśmy, czy po prostu nasze włosy mają zły dzień... Włosów przybywa w bardzo znacznej ilości, nie są obciążone. Trzeba tylko uważać, by dobrze wyschły, bo inaczej mogą pozostać lekko sklejone. Produktu używam na większe wyjścia i na co dzień, gdy zajdzie taka konieczność. Daję tylko 4 gwiazdek ze względu na cenę. mogłaby być po prostu niższa. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    allie
    18 kwietnia 2010 o 23:05
    Wsio inne poszło w odstawkę
    Rzadko ulegam namowom ekspedientek w perfumeriach, dotyczącym jakichkolwiek kosmetyków; mam zwyczaj samodzielnie szukać czegoś, co mi się spodoba i będzie spełniało moje potrzeby. Taki też sposób chciałam zastosować, wybierając się do perfumerii po specyfik, który zwiększyłby objętość moich zapuszczanych od niedawna włosów. Sięgnęłam po spray Johna Frieda, ale jak zobaczyłam alkohol denaturowy na drugim miejscu w składzie, szybko odstawiłam go z powrotem na półkę i bezradnie lustrowałam półkę w Douglasie. Wtedy zaatakowała mnie sprzedawczyni. W efekcie, po kilku minutach wymaszerowałam ze sklepu lżejsza o stówkę, za to cięższa o butelkę Coiff Bouffant oraz wyrzuty sumienia z powodu łatwości, z jaką się poddałam perswazji (no i z powodu wymienionej wcześniej stówki). Na szczęście Coiff Bouffant jest wart nie tylko tych, ale i większych pieniędzy. Dla moich półdługich, cienkich, delikatnych, wiotkich, choć łatwo układających się włosów jest doskonały. Rzeczywiście zwiększa objętość; i naprawdę nie wiem jak to się dzieje, że to robi, bo ani nie skleja, ani nie usztywnia, ani w ogóle nic namacalnego włosom nie robi, a jednak zdecydowanie fryzura jest "większa", trwalsza, lepszej jakości niż po jakimkolwiek innym specyfiku do stylizacji, jakich dane mi było używać. On nie tylko nie szkodzi, ale moim zdaniem systematycznie stosowany wręcz poprawia kondycję włosów, co zapewne jest zasługą wielu naturalnych ingrediencji w składzie. Sam w sobie pachnie bardzo przyjemnie, a nie zostawia zapachu na włosach, co jest wielką zaletą. Jest niezwykle wydajny, bo wystarczą dosłownie trzy-cztery oszczędne psiki na całe włosy; więcej naprawdę nie warto aplikować, bo zamiast lepiej, będzie gorzej. Specyfik ma wygodne, lekkie opakowanie ze zwykłym, mechanicznym, ale za to świetnej jakości rozpylaczem. Jestem w trakcie drugiego opakowania, i o ile nie dotknie mnie jakaś totalna finansowa klapa (tfu, tfu!), będę go stosować do końca świata i jeden dzień dłużej. Od kiedy go mam, stałam się całkowicie odporna na pojawiające się na rynku nowości do stylizacji, zwiększające objętość włosów, a resztki używanych wcześniej specyfików w smutku i zapomnieniu dokonują żywota na półkach. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1; kolejne w użytku