Żele pod prysznic

Yope Zimowy Rarytas, Naturalny żel pod prysznic

So_Flow
    28 grudnia 2022 o 11:33
    Strzał w 10 jeśli chodzi o zapach!
    To już trzecia wersja żelu Yope, którą testuję, i nareszcie mogę powiedzieć, że to jest to jeśli chodzi o kompozycję zapachową! Zapach jest obłędny, taki 'do zjedzenia'. Natomiast wszystkie żele Yope powodują u mnie zaczerwienienie twarzy. Mam cerę dojrzałą, wrażliwą, skłonną do wysuszenia, naczynkową. Niestety do mycia twarzy muszę stosować produkty jak najbardziej naturalne i delikatne. Na przykład nawilżający żel BeBio nie wywołuje u mnie podrażnień, a ma kompozycję zapachową, aczkolwiek delikatną. Dlatego Yope jako żel do ciała się sprawdził, ale nie wiem czy kupie ponownie właśnie ze względu na twarz.
    Zalety:
    • nie wysusza skóry
    • w miarę naturalne składniki
    • dobrze i delikatnie oczyszcza skórę
    • Polska firma
    • fajna konsystencja, taka akurat nie za gęsta, nie za rzadka
    • piękna szata graficzna buteleczki
    • zaciemniana buteleczka z wydajną pompką łatwą w obsłudze
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • do mojej wrażliwej twarzy zbyt mocny
  • 12 sierpnia 2022 o 10:39
    Ciasteczkowa rozkosz
    Kolejny żel pod prysznic od Yope, który mnie zachwycił <3 Z każdym kolejnym sezonem wychodzą nowe zapachy a ja dopiero skończyłam zużywać te z poprzedniego :D Mamy lato w pełni, trzeba też zrobić miejsce na owocowe zapachy :) Zimowy Rarytas to kosmetyk w formie płynnego żelu. Da się go delikatnie spienić, pomimo zawartości naturalnych składników. Zawiera łagodne składniki myjące, które dają poczucie oczyszczonej skóry bez wysuszenia. Można go też stosować na podrażnioną skórę, nic złego się z nią nie dzieje. Mam skórę atopową, wrażliwą i wierzcie mi, gdyby żel miał jakoś negatywnie na nią wpływać to mój typ skóry od razu na to zareaguje. Tak się na szczęście nie stało. Skóra po myciu jest miła w dotyku a ciasteczkowy zapach kosmetyku dodatkowo relaksuje i wprawia w dobry nastrój. Żel kosztował około 16zł i uważam, że jak na markę Yope, która stawia jednak na naturalne składy to cena jest w porządku. Solidne opakowanie z pompką, ładna szata graficzna - no nie mam do czego się przyczepić. Polecam takie zapachy wybierać w porze jesienno-zimowej, są wtedy przyjemnie otulające i zdecydowanie pomogą zwalczyć jesienną chandrę :-)
    Zalety:
    • łagodny, naturalny skład
    • delikatnie oczyszcza skórę bez wysuszenia
    • odpowiedni dla skóry wrażliwej, atopowej
    • cudownie pachnie ciasteczkami co wprawia w lepszy nastrój
  • 8 stycznia 2022 o 20:04
    Idealny żel pod prysznic na zimę
    Och jak ten żel pięknie pachnie! Jest bardzo wydajny, ładnie oczyszcza i nawilża skórę. Ma naturalny skład. Idealny żel na wieczorne prysznice :) Serdecznie polecam!
    Zalety:
    • skład
    • działanie
  • 16 grudnia 2021 o 22:54
    Zima w płynie
    Zapach tego żelu pod prysznic jest obłędny! Pachnie jak słodziutkie świąteczne ciasteczka albo taki zapach w domu kiedy piecze się ciasto. Przy okazji jak wszystkie żele z yope jest naturalny, nie podrażnia mojej skóry, cena jest taka optymalna ale raczej z tych wyższych. Jednak mimo to kupię na pewno następny bo to cudo o obłędnym zapachu jest mega wydajne. Poza tym piękna szata graficzna, naturalny produkt i solidne opakowanie z pompką. Gdy odkryłam ten żel szybko zamówiłam tez balsam bo jednak zapach utrzymuje się wtedy znacznie dłużej.
    • Szata graficzna
    • Naturalny
    • Przemyślane opakowanie
  • 22 maja 2021 o 19:13
    Słodkie, maślane ciasteczko
    Żel kupiłam w zestawie z mydłem do rąk. Jeśli chodzi o Yope, to jak na razie miałam tylko cztery produkty tej marki. Żelu jeszcze nie miałam i jestem pozytywnie zaskoczona. Produkt ma duże 400 ml opakowanie z pompką. Jest to bardzo wygodne i produkt jest wydajny. Zazwyczaj żele zużywam naprawdę szybko a dzięki pompce nawet mimo kilku naciśnięć pompki, to zużywam mniej produktu niż jakby nalewać z butelki. Produkt jest przezroczysty i średnio gęsty. Używając go z gąbką naprawdę w porządku się pieni. Ma łagodny skład i nie wysusza skóry. Dobrze myje i daje poczucie czystości bez wysuszania. Nie zauważyłam by nawilżał skórę. Zapach jest w miarę intensywny, ale nie drażniący. Słodki, spożywczy. Jak maślane ciasteczka czy bułeczki. Nie jest to taki typowo zimowy zapach, bo nie ma tu żadnych korzennych przypraw. Ale otula i jest bardzo przyjemny ale nie mdlący. Polecam nie tylko zimą. Produkt jest wegański, polski, naturalny.