Szampony do włosów

Elgon Refibra, Restoring Shampoo Nawilżający szampon do rekonstrukcji włosów zniszczonych

• 2 czerwca 2021 o 9:15
    Ratunek dla włosów zniszczonych
    Od kilku lat farbuje i prostuje włosy. Są tego efekty...popalone końcówki, porowata struktura włosa. Przede wszystkim włosy stały się przesuszone i źle się układają. W poszukiwaniu dobrego szamponu trafiłam na markę Elgon. Wybrałam nawilżający szampon do rekonstrukcji włosów zniszczonych Refibra. Bardzo ładne opakowanie wąska tuba o pojemności 250ml. Przyjemnie dozuje się nawet pod prysznicem, gdyż jest podręczna. Szampon zawiera wodorosty, minerały. Chrząstnica kędzierzawa wraz z minerałami umożliwiają rekonstrukcję, a Redoxina chroni włosy. Po zapoznaniu się co to wogóle jest redoxina? Jest aktywnym składnikiem łączącym w sobie przeciwutleniające, energetyczne i remineralizujące właściwości wodorostów Klamath z aminokwasami keratyny. Redoxina spowalnia proces starzenia, wzmacniając odporność i żywotność włosa, a to wszystko dzięki temu, że zawiera szerokie spektrum witamin oraz protein. Szampon bardzo ładnie pachnie i dobrze się pieni. Po spłukaniu, włosy są mega miękkie w dotyku. Bardzo łatwo je rozczesuje nawet bez odżywki. Co normalnie jest mega wyzwaniem. Po wysuszeniu, zauważyłam że biją blaskiem, są dogłębnie nawilżone i sprężyste. Szampon zdecydowanie poprawił stan moich włosów, odbudowując je od nasady po same końce. Zauważałam mnie j zniszczonych końcówek, włosy nie są obciążone wręcz przeciwnie lepiej się układają i unoszą od nasady. Polecam Wszystkie produkty serii Refibra są w 100% wolne od parabenów.
  • 29 maja 2021 o 21:59
    Polecam tą serię!
    Zaczęłam myć włosy ta seria. Mam grube, gęste i suche włosy. Widzę różnicę już po pierwszym umyciu. Ale od początku. Szampon bardzo słabo się pieni przy pierwszym nałożeniu. Przy drugim lepiej, ale pienienie oceniam na średnie. Podczas mycia czuć fajny filtr na włosach. Niestety po spłukaniu włosy są splatane i wymagają maski. Maska z tej serii ma lekką konsystencję, bardzo przyjemną, nie ciężka faktura. Po spłukaniu maski włosy lekko porowate ale całkowicie rozpłatane. Po wysuszeniu włosy lekkie, lżejsze i z pięknym połyskiem. Seria nie obciąża włosów. Odnoszę wrażenie że włosy są bardziej zdyscyplinowane, mają mniejsza obietosc i są widocznie bardziej połyskliwe. Oceniam produkty bardzo dobrze. Efekt podoba mi się. Na ten moment moja ulubiona seria. Polecam
    Zalety:
    • Nie obciąża
    • Włosy zdyscyplinowane
    • Lekka
    • Nawilżająca
    Wady:
    • Słabo się pieni
  • 29 grudnia 2020 o 18:52
    Koszmar
    Skuszona dobrymi opiniami, chcąc poprawić kondycję moich farbowanych włosów szarpnęłam się na pojemność 750 ml. Swojej decyzji pożałowałam już po pierwszym użyciu w duecie z odżywką. Efekt? Sianowate, naelektryzowane włosy. Deklaracje jakie składa producent na opakowaniu totalne mijają się z prawdą. Szkoda było mi wylewać 63zł do zlewu więc z pomocą męża dobrnęłam jakoś do końca opakowania. I odetchnęłam z ulgą kiedy mi się skończył.
    Zalety:
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek działania
    • cena nieadekwatna do jakości
  • 14 grudnia 2020 o 13:59
    Kąpiel rekonstrukcyjna!
    Mam bardzo zniszczone włosy przez farbowanie i codzienne używanie prostownicy. Ten szampon jest po prostu świetny. Już po tygodniu mycia włosów widać znaczną poprawę kondycji włosa. Moje włosy nie są już tak suche i łamliwe, a w dodatku są miękkie i ślicznie pachną. Czytałam również o masce z tej serii, na pewno ją przetestuję.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • wydajny
    • cena adekwatna do jakości produktu
    • dobrze regeneruje włosy