Szampony do włosów

Biały Jeleń Hipoalergiczny szampon do włosów `Nawilżające kozie mleko`

Biały Jeleń nawilżające kozie mleko szampon do włosów 300ml
Pollena SP. Z O.O. SP.K. Hipoalergiczny szampon nawilżający kozie ml

Nasi użytkownicy zostawili 45 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 maja 2024 o 1:55
    Najlepszy szampon jaki miałam
    Ten szampon to moje odkrycie roku, hicior niesamowity. Ale od początku. Szampon powinno dobierać się do skóry głowy i właśnie - moja skóra głowy jest problematyczna przez z jednej strony przesuszenie, z drugiej stosunkowo szybkie przetłuszczanie się, a przez tik nerwowy nierzadko również ją drapię, co tylko wzmaga świąd. Moje włosy są średnioporowate, nie farbuję ich ani nie narażam na działanie prostownicy czy gorącego powietrza suszarki. Mimo nakładania regularnie masek i odżywek były matowe, sianowate i puszące się. Do tej pory stosowałam szampony apteczne, które jednak nie są łagodne. I tak oto w trakcie wizyty w Auchanie wpadł w oko mi nawilżający szampon Kozie Mleko od Białego Jelenia. Od dziecka słyszałam, że jest to dobra, polska firma z tradycjami, więc stwierdziłam, że przetestuję. I jakież było moje zdziwienie gdy nałożyłam produkt na głowę! Przyjemniejszej i "gładszej" konsystencji szamponu nie spotkałam. Myję włosy zawsze dwukrotnie i przy drugim myciu lepiej się pienił (gdy zmył za pierwszym razem większość nieczystości), a po spłukaniu włosy były mięciutkie jakbym nałożyła na nie lekką odżywkę! Podejrzewam, że brak nie tylko SLSów i SLESów w składzie, ale także brak alkoholu, który w innych "delikatnych" szamponach jest spotykany, może mieć tu wpływ. Po miesiącu testowania i zużycia całej butelki mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że włosy są po nim miększe, mimo braku silikonów w składzie. Ponadto całkowicie wyeliminował świąd skóry głowy, ukoił ją, nawilżył, a przy okazji dobrze oczyszcza. Włosy nie przetłuszczają się bardziej niż zwykle, po dłuższym używaniu widać, że są zdrowsze, mniej wysuszone. Raz na ok. 1-2 tygodnie sięgam po mocniejszy szampon, jednak myjąc włosy co ok. 2 dni Kozie Mleko od Białego Jelenia mi się idealnie sprawdza na zwykłe mycie. Naprawdę bardzo polecam przynajmniej spróbować!
    Zalety:
    • Brak SLSów i SLESów, za to łagodniejszy środek czyszczący
    • Brak alkoholu w składzie - zdecydowana różnica między Białym Jeleniem a "nawilżającymi" szamponami z alkoholem, na plus dla Białego Jelenia
    • Piękny, kremowy zapach
    • Faktyczne nawilżenie i ukojenie skóry głowy
    • Nie podrażnia
    • Nawilża włosy
    • Świetna cena, mogłabym zapłacić za niego nawet więcej
    Wady:
    • Jedyny mały minus to mógłby być bardziej wydajny, jednak nie jest też w tym temacie bardzo zły i nie wpływa na całokształt oceny (plusy zbyt bardzo przeważają)
  • 11 listopada 2023 o 22:13
    Tani, dobry Biały Jeleń
    Markę znam bardzo długo, nie wiem ile dokładnie lat ale będzie ponad 10. Przyszedł czas teraz na szampon do włosów. Zawsze sięgam po takie delikatne które mogę używać codziennie ale i naprzemiennie. Opakowanie tradycyjne czyli butelka zamykana na klik. Za to zapach to coś pięknego. Delikatny i lekki. Pokochałam ten produkt od pierwszego użycia, za zapach i to, że włosy są po nim lekko nawilżonej czyste oraz jest jeszcze jedna ogromną zaletą, czyli nie muszę włosów myć codziennie. Z tym szamponem bez obaw myje co 2-3 dni. Nic się nie przetłuszcza, nie podrażnia nie powoduje swędzenia.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Niska cena
    • Lekki i nawilżający
  • 31 października 2022 o 12:59
    Mega delikatny
    Ten wariant jest chyba jedynym wsród szamponów Biały Jeleń, który nie zawiera SLS - pozostałe, mimo, że również dedykowane wrażliwym skórom mają ten składnik w swoich składach. Szampon kupuję mężowi jako łagodny szampon do stoswania na zmianę z jakimś męskim rypaczem - klasyczne szampony męskie nie tylko intensywnie pachną, ale i intensywnie działają, co sprawia, że na dłuższą metę bardzo przesuszają skórę głowy i wywołują podrażnienia. A jak wiadomo, mężczyzna delikatną istotą jest. Dlatego potrzebny był mega delikatny szampon. I oto on. Nadaje się do codziennego stosowania. Jest bardzo delikatny i łagodny. Konsystencja - dość rzadka, lejąca, biało-transparentna, łatwo się rozprowadza, ale bardzo słabo się pieni. Nie podrażnia skóry głowy, łagodzi swędzenie i przesuszenie, nawilża, ale jeśli stosować go non stop, to niestety włosy są jakby mniej świeże. Nie nadaje się zatem do włosów przetłuszczających się - myłam nim włosy kilka razy na wyjazdach i niestety miałam wrażenie, że słabo je domył, szybciej się po nim przetłuszczały. Ale w końcu to bardzo delikatny produkt, a nie oczyszczający rypacz. Ogólnie - bardzo OK do problematycznej skóry, działa dosyć kojąco. Przy włosach normalnych czy ze skłonnością do przetłuszczania - sprawdzi się jako łagodząca kuracja do stosowania co któreś mycie. Butelka OK - na plus to, że można ją odwrócić do góry nogami. W nowej wersji szamponu szata graficzna uległa zmianie i jest zdecydowanie bardziej estetyczna.
    Zalety:
    • nawilża, nie podrażnia, łagodzi
    • bez SLS
    • ergonomiczna butelka
    Wady:
    • słabo się pieni, ale w końcu nie zawiera SLS, więc coś za coś
    Drogeria Natura
    eadt63
    31 maja 2022 o 14:40
    lekki oczyszczający szampon do włosów kręconych
    Lekki oczyszczający szampon do włosów kręconych, nie obciąża ich, nadaj się do włosów kręconych i wysokoporowatych, do codziennego użytku, prosty i delikatny skład produktu
    Zalety:
    • lekka formuła
    • delikatny
    • nie powoduje podrażnień
    • nadaje się do włosów kręconych/wysokoporowatych
    • wydajne opakowanie
    Wady:
    • ciężko go kupić
    Yose13
    8 maja 2022 o 16:39
    Jest OK
    Generalnie jest OK. Oczyszcza włosy, zapach ma delikatny i nie utrzymuje się on na włosach, nie powoduje podrażnień. Włosy nie są po nim jakoś dłużej świeże. Nie zauważyłam specjalnie efektu nawilżenia, ale też nie kupowałam go w tym celu - być może za mało zwracałam na to uwagę. Opakowanie jest dosyć spore, a cena nie jest wysoka. Szampon jest wydajny.
    Zalety:
    • oczyszcza,
    • jest wydajny,
    Drogeria Natura