Sole do kąpieli

Cien Sól do kąpieli `Cytryna i mięta`

• 2 sierpnia 2024 o 15:50
    Orzeźwiająca sól do kąpieli.
    Marka Cien i jej produkty są dobrze mi znane w szczególności lubię sole do kąpieli i najczęściej moczę sobie stopy po męczącym dni. Recenzowana wersja Lemon & Mint przypadła mi najbardziej ze wszystkich do gustu. Duże plastikowe opakowanie wykonane z 50% plastiku pochodzącego z recyklingu, pojemność 800g i niska cena zachęca do zakupu. Wszystkie czytelne informacje zostały podane na naklejce. Plastik jest bezbarwny więc widać zużycie produktu i ładny miętowy kolor grubej soli. Metalowa nakrętka dodatkowo dodaje uroku. Sól obłędnie pachnie zawdzięczając to dodatkom takim jak ekstrakt z mięty pieprzowej - działającej oczyszczająco oraz łagodzi podrażnienia skóry, ekstrakt z cytryny - wykazuje właściwości rozświetlające i przeciwstarzeniowe. Sól kamienna z ekstraktami w dobroczynny sposób wpływa na nasze ciało i zmysły. Przeznaczona została do kąpieli lub moczenia stop lub dłoni. Wystarczy wsypać garść soli do wanny i poczekać aż się rozpuści i delektować orzeźwiającym zapachem i czerpać moc minerałów przenikających w naszą skórę. Po kąpieli lub moczeniu stóp czyje się jak młody Bóg ;) Polecam wypróbować i się zrelaksować ❤️
    Zalety:
    • duże ekonomiczne opakowanie
    • widać zużycie produktu
    • minimalistyczna szata graficzna opakowania
    • opakowanie wykonane w 50% z plastiku pochodzącego z recyklingu
    • dostępność w Lidlu marka własna Cien
    • niska cena
    • duże kawałki soli są bardzo ładną ozdobą łazienki
    • szybko się rozpuszcza w ciepłej wodzie
    • delikatny orzeźwiający zapach świeżości
    • nie podrażnia i nie przesusza skóry
    Wady:
  • 9 października 2023 o 19:38
    Uwielbiam takie aromaty !
    Plastikowy słoiczek z metalową zakrętką skrywa 800 g zielonych kryształków soli do kąpieli. Kryształki są średniej wielkości o zielonym zabarwieniu oraz cudownie pobudzającym zapachu! Kompozycja mięty oraz cytryny bardzo orzeźwia, pobudza i dodaje energii. Wysypana do wody powoli zaczyna się rozpuszczać subtelnie barwiąc wodę w swoim kolorze. Zapach szybko unosi się w łazience, równie szybko zaczyna działać na zmyslym produkt nie zmienił struktury wody. Kąpiel z tym umilaczem była bardzo relaksująca. Po skończonych czynnościach ciało było zrelaksowane, zmysły rozbudzone oraz gotowe do działania. Sól nie spowodowała u mnie uczulenia, nie zapchała ani nie wysuszyła. Zapach trafił idealnie w mój gust, a kąpiele z nią będą wspaniale do samego końca opakowania.
    Zalety:
    • Cudownie orzeźwiający zapach
  • 17 kwietnia 2023 o 17:21
    Według mnie nic specjalnego.
    Sole do kąpieli tej marki, testowałam już w kilku wariantach. Ten irytuje mnie sztucznym zapachem, który nie umila wcale kąpieli. Sama sól mam wrażenie, że nie robi niczego specjalnego - ani mnie nie odpręża, ani nie czuję aby moja skóra była po użyciu bardziej zmiękczona, czy wygładzona. Plus za to, że całkiem fajnie wygląda i opakowanie jest bardzo duże, więc wystarcza na długo. Za tę cenę (niską), nie ma jakiejś dużej tragedii, bo zapach każdemu będzie podobał się inny, ale ja raczej nie sięgnę po ten produkt ponownie.
  • 6 sierpnia 2021 o 10:52
    Super
    Kolejna sól, która spełniła moje oczekiwania. Zauważyłam, że na prawdę, nie trzeba wydawać nie wiadomo jakich pieniędzy na taki kosmetyk jak sól, bo za tak małe pieniążki też można kupić i to bardzo dobrą. Do zakupu także zachęcił mnie zapach no i kolor. Tej akurat nie używam do kąpieli ciała, a do kąpieli stóp- gorącej ale i chłodnej szczególnie latem. Bardzo przyjemnie chłodząca i odświeżająca kąpiel za sprawą mięty. Mięta jest tutaj wyczuwalna i to bardzo wyraźnie. Kryształki bardzo dobrze rozpuszczają się nawet w chłodnej wodzie. To dla mnie duży plus, bo po ciężkim dniu wrzucam całą nakrętkę soli do chłodnej wody i tak sobie moczę stopy. Bardzo szybko zmiękcza nawet chłodną wodę, a to duży plus. Sól oczywiście nie powoduje podrażnienia czy jakiegoś uczulenia. Na pewno zakupię jeszcze nie raz. Od siebie bardzo polecam. ZALETY: cena wydajność piękny zapach kryształki idealnie rozpuszczają się nawet w chłodnej wodzie bardzo dobrze zmiękcza wodę WADY: nie posiada wad
    peszy
    5 kwietnia 2021 o 12:59
    przyjemny dodatek do kąpieli
    Sole z Lidla kupuje już od dawna, szczególnie zimą są przyjemnym dodatkiem do ciepłej kąpieli. Nie jest żaden wyszukany produkt, nie ma co liczyć również na niesamowite zapachowe doznania. Cytryna i mięta ma przyjemny zapach cytrusów, mięty raczej nie wyczuwam. To tania sól, która ładnie zabarwia wodę, dając lekki i wyczuwalny choć nietrwały zapach. Dla mnie wystarczy aby za niewielkie pieniądze, uprzyjemnić sobie codzienną kąpiel.