Żele pod prysznic

Cien Smoothie do mycia ciała `Malina`

• 16 października 2024 o 13:28
    Dla wielbicieli malin
    Jak w tytule - dla wielbicieli malin, do których ja na pewno należę. Jeżeli lubicie jak żel ładnie pachnie i zapominacie o regularnym stosowaniu peelingu, nie macie dużych wymagań nawilżających albo i tak używacie balsamów po kąpieli to myślę, że ten produkt będzie dla Was idealny. Aż się dziwię, że produkt oceniam dopiero teraz, bo był to pierwszy z żeli smoothie z Lidla, który stosowałam i dlatego sięgnęłam po kolejne. W sumie teraz są inne warianty (borówka, kiwi, morela), a tego już nie widzę. A szkoda, bo bardzo go lubiłam. Pachnie obłędnie malinami, a co najważniejsze - zapach jest taki naturalnie piękny, nie czuć sztucznie przesłodzonej pseudomaliny. Sam żel ma konsystencję dosyć luźną, czasem zdarza mu się uciec z dłoni. Nie pieni się bardzo, ale przyzwoicie. Ma naturalne, niezbyt ostre drobinki, więc bardzo delikatnie peelinguje. Można go zatem z powodzeniem stosować codziennie. Nie wpływa istotnie na nawilżenie skóry, ale nie zauważyłam, aby też wysuszał. Największa wada to chyba jego wydajność. Jest on jednak tani. Często występuje w promocji, a wtedy jest wręcz śmiesznie tani, więc można mu to wybaczyć. Ogólnie dla mnie była to wielka przyjemność, korzystać z tego żelu. Głównie dzięki pięknemu zapachowi.
  • 26 czerwca 2024 o 8:45
    Dobre i pachnące naturalnie.
    Kupiłam go wraz z wersją borówkową, i jednak tamta przypadła mi bardziej do gustu. Oczywiście pod względem zapachu, bo w działaniu wypadły tak samo. Żel, czy jako ktoś woli smoothie, pachnie świeżym sokiem z malin. Nie żaden syrop z Herbapolu ani Mamba. Ubiegłego lata przerobiłam na sok kilka kilogramów malin, więc zapach od razu mi się z nimi skojarzył. Roztacza się w czasie mycia i zostaje przez kilka minut na mojej skórze. Tak jak inne wersje, które już zużyłam, smoothie ma postać niestężonej, czerwonej galaretki. Dobrze pieni się na myjce, oczyszcza bez zarzutu. Mojej skóry ani nie podrażniło, ani nie wysuszyło, ale nie mam z tym problemów. Działania peelingujących drobinek nie odczuwałam - nawet wtedy, gdy czasem użyłam go jako mydło w płynie. Coś tam pomiziało skórę i tyle. Nie zależało mi na tym wcale. Wydajności w tym przypadku nie ocenię, bo stosowałam go na zmianę z innymi żelami - zapach dość szybko zaczął mi się nudzić. Podsumowując, żel jest ok. Nie zrobił krzywdy skórze, naturalnie pachniał, spełniał swoje zadanie i nie kosztował majątku. Nie kupię go ponownie, bo jest za dużo innych żeli do wytestowania.
  • 31 marca 2024 o 15:04
    Skóra pachnąca malinami ale na krótko
    Smoothie do mycia ciała od marki Cien to kosmetyk zamknięty w przezroczystą, smukłą butelkę z zamknięciem na klik w czerwonym kolorze. Pojemność to 300 ml. Na opakowaniu widnieje naklejka z malinami - nawiązuje tym samym do zapachu z jakim mamy do czynienia. Smoothie posiada krótki skład, konsystencja rzadka, z drobinkami o różowej barwie, zapach przyjemny - malinowy - świetnie sprawdzi się na lato. Kosmetyk jest średnio wydajny, delikatnie się pieni. Co do działania to smoothie do mycia ciała oczyszcza skórę, dodatkowo zawarte w nim drobinki masują skórę. Nie wysusza skóry, przyjemnie choć delikatnie wyczuwalny na skórze po kąpieli.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • delikatnie się pieni
    Wady:
    • szybko się zużywa
    Asiiaem
    24 października 2023 o 4:46
    Słaby żel
    Porównując do moich ulubionych żeli Isana, ten zel do słabizna. Niby ma mieć postać ala galaretki. Ale cos tu nie wyszło, to taka rozwodniona galaretka co się slabo pieni. Zapach maliny raczej sztuczny. Nie utrzymuje się na skorze. Nie nawilza. Lekko wysusza. Deobinki ledwo wyczuwalna. Męczył mnie, cieszę się ze zużyłam, więcej nie wrócę
    Wady:
    • Konsystencja
    • Pienienie
    • Wysuszanie
    • Wydajnosc
    SandriQ
    9 maja 2023 o 10:31
    Owocowy power
    Cien jest jedną z tych marek ,która potrafi zaskoczyć,więc często udaje mi się odkryć w Lidlu sygnowane perełki i tak też było ze smootie do ciała. Kosmetyk kupujemy z transparentnej,miękkiej w ucisku butli, zakończonej nakrętką z klapką,która szczelnie chroni wnętrze.Otwór aplikacyjny jest natomiast odpowiedniej wielkości. Opakowanie ma modelowany kształt i jest poręczne,pozwala na obserwowanie zużycia.Na półce zwraca uwagę pięknym kolorystycznie designem.Przejrzysta etykieta ozdobiona jest obrazkami malin,a w tle ukazuje nam się piękny czerwony kolor kosmetyku z zatopionymi drobinami.Wszystko tutaj jest spójne i pasuje do siebie ,cieszy oko. Z tyłu produkt jak zwykle jest opisany,jest data ważności. Skład ma ok,nawet producent informuje,że receptura jest bez mikroplastiku.Dodatkiem jest również ekstrakt z malin nawiązujący do ogólnego ,owocowego zamysłu. Detergent SLS na początku listy mi nie przeszkadza,bo moja skóra potrzebuje mocniejszego środka,żeby domyć filtry czy produkty rozświetlające. Kosmetyk pięknie pachnie,intensywnie i owocowo,sprawia,że każda kąpiel jest wyjątkowa.Pozwala się odprężyć i dodaje radości po ciężkim dniu. Tekstura produktu jest żelowa,lejąca z kolorową poświatą, wzbogacona pestkami malin oraz kawałkami ryżu. Specyfik bardzo dobrze się rozpuszcza i pieni dając przyjemną pianę.Dobrze oczyszcza,odświeża i delikatnie złuszcza naskórek ,jednocześnie nie przesuszając go.Po kąpieli ciało jest gładkie i pachnące. Żel nie zaognił wyprysków na plecach i nie wywołał u mnie uczulenia. Ma wydajność na odpowiednim poziomie,kosztuje niewiele,możemy przebierać w zapachach i dostępny jest w każdym Lidlu w stałej ofercie.
    Zalety:
    • Całokształt
    Wady:

Zobacz także inne Żele pod prysznic