Żele pod prysznic

Bielenda Żel pod prysznic 8Y40QH 8Y40QH SAM ONE SIZE
HOBB
Bielenda Żel pod prysznic ARBUZ + BANAN

• 28 października 2024 o 22:54
    Żel o niebiańskim zapachu, ze świetnym składem którego chyba już nie kupię
    Jako zwolenniczka naturalnej pielęgnacji i jednocześnie wielbicielka testowania nowości kosmetycznych, nie ustaję w poszukiwaniach coraz to lepszych produktów, które spełniają moje wyśrubowane wymagania. Na swojej drodze testerki kosmetyków spotkałam już masę naprawdę fantastycznych, tanich produktów, do których lubię wracać. Tego jednak raczej nie zaliczę do tego zaszczytnego grona.
    Zalety:
    • produkt ma bardzo dobrą dostępność- zarówno online jak i w sklepach stacjonarnych,
    • ma doskonały naturalny skład,
    • zamknięty jest w bardzo wygodnej buteleczce, z której łatwo go wydobyć,
    • bardzo często jest dostępny w promocyjnej cenie ok. 10 zł,
    • nie wysusza ani nie podrażnia skóry,
    • ma naprawdę cudowny, wspaniały, cukierkowy zapach
    Wady:
    • produkt niestety ma bardzo kiepską wydajność- potrzeba naprawdę sporej ilości, aby dokładnie oczyścić ciało,
    • niezbyt dobrze się pieni,
    • ma w sobie te ciemne kropeczki, których znaczenia naprawdę nie rozumiem- nie jest to przecież typowy żel peelingujący. Jest ich za mało aby zetrzeć obumarły naskórek, a jednocześnie za dużo, aby nie były wyczuwalne; ich obecność nie wiąże się może z jakimś dyskomfortem, ale też- poza względami estetycznymi- nie dodaje mu atrakcyjności.
    • Reasumując, jest to naprawdę bardzo przyjemny, komfortowy w użyciu produkt, którego zakupu raczej nie pożałujecie. Jestem jednak zdania, że jego regularna cena jest absolutnie nie na miejscu. Zapłaciłam za niego na promocji 10 zł i ze względu na kiepską wydajność (za co jednocześnie odejmuję jedną gwiazdkę) nie jest wart ani złotówki więcej.
    • Wrócę do niego tylko w przypadku, gdy uda mi się go znów dorwać na promocji :)
  • 15 lipca 2024 o 0:19
    Przepiękny zapach na lato
    Zakochałam się w tym żelu, ma cudowny owocowy zapach! Nie wysusza skóry, jest dość wydajny. Ma peelingujące drobinki, ale moim zdaniem one nic nie dają, więc mogłoby ich nie być. Żelu używam od niedawna, ale wiem, że będzie to ten żel, do którego będę wracać i mam ochotę kupić też balsam o tym samym zapachu. Polecam!
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    • wydajny
    • pozostawia nawilżoną skórę
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • peelingujące drobinki, są niepotrzebne
    kialacm
    16 czerwca 2024 o 13:16
    bardzo dobry żel pod prysznic
    Kosmetyk ten zakupiłam w drogerii Rossmann za 12 zł. Ma on bardzo ładne opakowanie, które przyciąga wzrok. Żel ma różowo - perłowy kolor. Bardzo dobrze się pieni, dodatkowo jest wydajny. Mnie się sprawdził ( widzę zupełnie przeciwne opinie do mojej, ale to chyba zależy od człowieka i jego wymagań) Kupiłam go ponieważ połączenie ARBUZ +BANAN mnie zaciekawiło. Zapach jest bardzo ładny, delikatny. Konsystencja jest kremowa, lekko gęsta. Skóra po użyciu tego kosmetyku była miękka, gładka i pięknie pachnąca. Produkt doskonale doczyszcza skórę. Nie uczula, nie podrażnia, nie powoduje swędzenia i co ważne nie wysusza. Nie towarzyszy uczucie ściągnięcia skóry. Po kąpieli z użyciem tego produktu czuje się odświeżona. Zastanawiam się do czego w tym produkcie drobinki kokosa. Jako peeling - średnio, są za słabe Weganka formuła zawierająca naturalny adaptogen i prebiotyki. Zawiera: ????nawilżający sok z arbuza ????"świętą bazylię"- roślinny adaptogen o olbrzymim potencjale wzmacniającym i antyoksydacyjnym. ????odżywczy ekstrakt z banana NIE jest to kosmetyk testowany na zwierzętach
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
    • kolor
    • doskonale oczyszcza i pozostawia uczucie świeżości
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • wydajny
    • tani
    • łatwo dostępny
    • skóra po użyciu była miękka, gładka i nawilżona
    • zapach utrzymuje się na ciele
    • nie towarzyszy mu uczucie ściągnięcia skóry
    • wegański
    • nie testowany na zwierzętach
    Wady:
    • drobinki kokosa- po co?. Nie pełnią one funkcji peelingu, ponieważ są zbyt słabe.
    Vardzia
    14 maja 2024 o 22:15
    Słodka przygoda
    Już od dawna byłam ciekawa zapachów z tej serii, jednak wstrzymywałam się z zakupem ponieważ nie jestem wielką fanką kremowych konsystencji w produktach do mycia. Przeważnie mnie męczą i i uważam, że kosmetyki w tej formule są mniej domywające. Pewnie nie dałabym mu szansy, ale w Rossmanie trafiła się taka promocja, że tylko głupi by nie skorzystał. Tak więc zgarnęłam dwa żele z tej serii z półki i wypróbowałam. Kosmetyk jest różowy, kremowy i raczej gęsty. Pływają w nim drobno zmielone łupinki kokosa - po co? Nie wiem. Chyba tylko po to, żeby zirytować człowieka w momencie kiedy nie chcą spłynąć ze skóry. Ja korzystałam z niego głównie przy pomocy lnianej rękawicy do masażu - minimalnie się pienił, dobrze domywał. Pachniał słodko, bananem i arbuzem. Zapach nie był jakiś mocny, ale chyba nie jestem fanką takich nut, bo na dłuższą metę mnie irytował. Co najważniejsze żel nie przesuszał skóry - dla mnie duży plus bo niestety mam do tego skłonności. Jeśli chodzi o właściwości złuszczające - brak. Przy tym żelu lepiej zainwestujcie dodatkowo w peeling. Kosmetyk jest zamknięty w wygodnej przezroczystej butelce. Ułatwia to dozowanie i sprawdzanie ile go pozostało. Co mnie negatywnie zaskoczyło - butelka 400g wystarczyła mi raptem na jakieś 2 tygodnie. A wydaje mi się, że na jedno mycie nie używałam go jakoś specjalnie dużo, bo przeważnie tego typu kosmetyków schodzi mi na rękawicy mniej, jak przy zwykłym stosowaniu bezpośrednio na skórę. Z jednej strony może i dobrze, z drugiej - przy normalnej cenie denko po tym czasie zirytowało by mnie. Było przyjemnie, ale to raczej nie jest moja bajka. Nie do końca moja konsystencja i raczej nie mój zapach.Była to słodka przygoda, ale nie zamierzam jej powtarzać.
    • brak przesuszenia
    Wady:
    • drobinki
  • 11 kwietnia 2024 o 0:03
    Jak po SPA - przepiękny zapach i super konsystencja
    Jak nie masz czasu na wyjazd do spa - to polecam Ci ten żel pod prysznic. Moja skóra po nim jest dokładnie umyta, gładka i pięknie owocowo pachnąca. Kosmetyk dobrze nawilża i odżywia skórę. Skóra staje się bardziej miękka, elastyczna, wspaniale się prezentuje. Zapach jest niesamowity. Kosmetyk gęsty i wydajny. Nie uczula, nie podrażnia. Po wyjściu spod prysznica czuję się jak odnowiona i zyskuję energię na nowe wyzwania. Butelka ładnie wygląda, świetna grafika. lubię ten żel.
    Zalety:
    • gęsty, wydajny , nie uczula, nie podrażnia, nie wysusza skóry, dobrze myje.