Mydła

Dove Pink Bar Soap Mydło w kostce

• 9 lutego 2025 o 17:55
    Miła odmiana klasyku
    Lubię mydło Dove, dlatego postanowiłam wypróbować różową wersję tego produktu. Jest to przyjemna odmiana znanego klasyka tej firmy. Mydełko jak sama nazwać wskazuje ma różowy kolor, znany kształt Dove oraz piękny, łagodny zapach. Dobrze się pieni a dzięki zawartości kremu nawilża skórę. Nie podrażnia, nie wysusza. Bardzo dobry dla wrażliwej skóry.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Nie podrażnia
    • Nie wysusza
    • Ładnie pachnie
  • 6 października 2024 o 23:12
    Gdybym chciała zapach wersji klasycznej, to bym taką kupiła...
    Lubię syndety i mydła w kostce, bo bywają dla mojej skóry delikatniejsze, niż niektóre mydła w płynie. Tę wersję kupiłam na promocji w Biedronce, razem z wariantem ogórkowym. Zapach było czuć przez opakowanie, ale gdy je otworzyłam jakiś czas później, to poczułam wyłącznie kremowy aromat wersji original, która po kilkunastu (jeśli nie kilkudziesięciu) zużytych kostkach i jeszcze jednej zalegającej w moich zapasach - zupełnie mi się przejadła. Kostka ma typowy kształt Dove, dobrze leży w dłoni od samego początku. Jest różowa, dość twarda, ale pieni się zadowalająco. Nie rozmięka w mydelniczce. Moim średnio suchym dłoniom nie zrobiła żadnej krzywdy: nie podrażniła, ani nie wysuszała nadmiernie. Nie musiałam od razu lecieć po krem do rąk. Skutecznie myła, a zapach zostawał przez kilka minut. Wydajność standardowa, nieco ponad miesiąc, choć używałam również wymiennie innych mydełek. Podsumowując, ogólnie jest dobrze, nie mam do kostki większych zastrzeżeń, oprócz tego nieszczęsnego zapachu. Wolałabym, żeby był inny od wersji klasycznej, bo mój nos nie wyczuwa między nimi żadnej różnicy.
    Inne
  • 6 lutego 2024 o 15:19
    Polubiłam je
    Generalnie lubię produkty marki Dove, nie inaczej jest z tym mydłem Mydełko zapakowane jest w kartonik. Ma standardowy, lekko opływowy kształt z wytłoczonym na powierzchni logo producenta. Ma przyjemny dla oka różowy kolor i piękny zapach. Mydło znakomicie się pieni i dobrze myje. Podczas kontaktu z wodą wytwarza przyjemną piankę. Dzięki dodatkowi nawilżającego kremu ma lekką formułę i bardzo dobrze nawilża skórę. Nie podrażnia i nie uczula, jest delikatne dla skóry i przyjemne w użytkowaniu. Od razu je polubiłam. To dostałam w prezencie, ale na pewno je kiedyś kupię.
    Zalety:
    • ma działanie nawilżające,
    • nie uczula i nie podrażnia,
    • bardzo dobrze się pieni,
    • ma przyjemny zapach,
    • różowy kolor,
    • dobrze myje,
    • jest wydajne,
    • jest przyjemne w użytkowaniu.
    Wady:
    izka707
    17 maja 2023 o 13:32
    Dove, Pink Bar Soap - fajne, nawilżające mydło w kostce
    Dove Pink Bar Soap to klasyczne mydło w kostce, które pielęgnuje skórę, ładnie nawilża i nie przesusza skóry jak inne tego rodzaju mydła. Ma kremową konsystencję, fajnie się pieni, ma łagodny zapach, fajnie oczyszcza skórę i nie powoduje podrażnień i alergii.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • nawilża skórę
    • nie przesusza i nie podrażnia
    • łatwo dostępne
    • ma kremową konsystencję
    • dobrze się pieni
  • 9 marca 2023 o 18:40
    Ciekawa alternatywa dla klasyka
    Jako wielbicielka wersji podstawowej nie mogłam przejść obojętnie obok jego różowej wariacji. Jest według mnie równie dobre jak klasyk - dobrze oczyszcza skórę, nie wysusza, nie podrażnia. Po jego użyciu skóra jest delikatna i subtelnie pachnąca. Zapach jest równie przyjemny co w wersji podstawowej, chociaż mniej charakterystyczny, bardziej toaletowy. To po prostu dobre mydło.

Zobacz także inne Mydła