Kremy na noc

Pharmaceris T, Sebo - Almond Peel, Krem z 10% kwasem migdałowym na noc II stopień złuszczania

• 23 lutego 2024 o 21:07
    Idealny do problematycznej cery
    Krem przeznaczony jest do skóry trądzikowej. Składnik aktywny w postaci kwasu migdałowego ma za zadanie złuszczyć naskórek i oczyścić cerę z nadmiaru sebum i zaskórników. Takie działanie zauważyłam u siebie po kilkukrotnym stosowaniu. Po pierwszym użyciu skóra była widocznie gładsza i oczyszczona, regularne stosowanie pozwoliło zniwelować część zaskórników i nieco uspokoić skórę. Nie stosowałam kremu codziennie, używam go zazwyczaj dwa razy w tygodniu. Efekty są bardzo zadowalające, to moje kolejne opakowanie tego produktu. Polecam go osobom, które jak ja walczą z niedoskonałościami skóry.
    Zalety:
    • skuteczność działania
    Wady:
    • brak wad
    Akdil11
    13 lipca 2023 o 12:12
    Strata czasu
    Podoba mi się konsystencja tego kremu, dobrze się go nakłada. Jednak wydaje mi się, że ewentualne złuszczanie występowało po prostu wtedy, gdy nałożyłam za dużo kremu i on sam się łuszczył. Niestety jestem bezlitosna dla produktów, które nie pomogły mi w walce z trądzikiem i szukam dalej.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Skuteczność
    Nikave
    6 kwietnia 2023 o 14:50
    Świetny
    Z tym kremem (10%) mam juz od dobrych 6 lat z przerwami bo czasem z nudow testuje inne rzeczy, ale co chwile wracam do niego bo z niczego nie jestem tak zadowolona. Uzywam go co drugi dzien. Mam skore mieszana, troche problematyczna (kiedyś trądzikową i właśnie dlatego zaczęłam z nim kuracje, uratował mnie kilka lat temu z trądziku, wtedy stosowałam codziennie) i z pierwszymi oznakami starzenia. Nigdy mnie nie uczylił, nawet jak zaczynałam z nim swoją przygodę. Do tego pachnie pięknie, tak świeżo, kremowo, nie umiem tego nawet określić. Ma dosc specyficzna konsystencje kremowego żelu. Buzia po jego stosowaniu jest świeża, wygładzona i zdrowo rozświetlona. Krem dla mojej cery robi wszystko co obiecuje producent. Uwielbiam go.
    Zalety:
    • Działanie
    Drogeria Super-Pharm
  • 31 lipca 2022 o 21:14
    Więcej nie kupię
    Produkt naprawdę wygładza skórę, nieco rozjaśnia przebarwienia i wydaje się, że zmian jest mniej. Wydaje się? Tak! Jestem posiadaczką skóry trądzikowej, przetestowalam już naprawdę sporo specyfików i może na chorobę w delikatnym stopniu zaognienia będzie wystarczający. Jak dla mnie efekt krótkotrwały, który nie załatwia problemu, a tylko go maskuje Przedziwna konsystencja, jakbym nakładała na noc maskę peel-off (żelowo? Ciągnącą się?) Niekomfortowe uczucie... Na plus opakowanie z pompką i co za tym idzie higieniczne podanie Cena... zaporowa
  • 9 maja 2022 o 17:02
    Uczula
    Kupiłam w promocji w Superpharm. Krem ma wygodną, higieniczną pompę, lekka konsystencję i nieprzyjemny, chemiczny zapach. Krem dobrze się rozprowadza i jest wydajny. Szybko się wchłania, nie brudzi pościeli. Uwielbiam kosmetyki z kwasem migdałowym i stosowałam rożne od drogeryjnych po kupione w aptece, jednak po raz pierwszy dostałam uczulenie. Obudziłam się ze spuchniętą twarzą, skórą w czerwonych plamach i wypryskami. Jako dermokosmetyk nie powinien powodować uczulenia.
    Zalety:
    • Cena, wydajność, konsystencja, higieniczność opakowania
    Wady:
    • Zapach, powoduje uczulenie
    Drogeria Super-Pharm