Kremy na noc

Palmer's Cocoa Butter Formula, Night Renewal Cream Regeneracyjny przeciwzmarszczkowy krem na noc

PALMERS COCOA krem na noc 75 g

missimo
    29 sierpnia 2020 o 10:45
    Genialny!!!!
    Mam cerę tłustą, trądzikową. Bogate nocne kremy potrafią mnie zapychać, a brak nawilżania wysusza i prowadzi do jeszcze większego przetłuszczania. Po kolejnej porażce zakupowej, w końcu trafiłam na ten krem i chyba już zostanę przy nim do końca życia. Świetny skład. Wszystko co moja twarz uwielbia. Retinol, masło shea, aloes. Nie zapycha ani odrobinkę. Krem jest piekielnie gęsty i przez to wydajny. Dobrze się rozsmarowuje i wchłania, nie pozostawiając na twarzy lepkiej warstwy. W dodatku ma działanie przeciwzmarszczkowe. Cena, szczególnie biorąc pod uwagę wydajność, malutka. Jestem niesamowicie zadowolona!!!
    Zalety:
    • nie zapycha
    • świetnie nawilża
    • nie pozostawia cery tłustej
    • przeciwzmarszczkowy
    • niska cena
    • niesamowicie wydajny
    • świetny skład
  • 2 listopada 2018 o 12:56
    uwielbiam ten krem
    Moja cera należy do tych przetłuszczających się jeszcze, ale wymaga szczególnej pielęgnacji ponieważ dopiero co pokonałam odwodnienie. Zwracam uwagę by kosmetyki do twarzy odpowiednio nawilżały, odżywiały i regenerowały moją skórę. Nie ukrywam, że powoli też myślę o tym, by zadbać o pielęgnację przeciwzmarszczkową. Mimo że moja skóra w wieku 35 lat cieszy brakiem zmarszczek, to jednak, jak ktoś mądry powiedział, lepiej zapobiegać niż leczyć. Krem tak naprawdę trafił do mnie przypadkiem, ale wolę wierzyć, że wybrałam go bo mój szósty zmysł mi go podpowiedział. Kiedy uporałam się z odwodnieniem skóry, zrezygnowałam z kosmetyków dedykowanym temu problemowi i wybrałam się do apteki w poszukiwaniu czegoś nawilżającego, bo myślałam, że to wystarczy. Głos w głowie pokierował mnie w stronę tego kremu, chociaż nie znałam go wcześniej. Nie mogłam lepiej trafić. Kobieca intuicja jest niezawodna... Produkt zamknięty jest w okrągłym, grubym, solidnym słoiczku (a ten z kolei schowany jest w kartonowym pudełku). Nie wiem z czego jest zrobiony słoik. Biorąc go do ręki mam wrażenie, że to jakaś mieszanka szkła z plastikiem. Serio, nie wiem jak to opisać. Zakrętka jest już plastikowa, i czuć różnice między tym plastikiem, a tym materiałem, z którego wykonano słoik. Wewnątrz skrywa się biały krem, który sprawia wrażenie gęstego, ale jest zaskakująco lekki, jak na krem na noc. Ale ta lekkość kryje w sobie niesamowitą siłę i moc. Zapach trochę szokuje na początku. Faktycznie przebija tu aromat alkoholu, a dopiero później pojawia się oczekiwana czekolada. Mi to osobiście nie przeszkadza, a zapach i tak nie utrzymuje się na skórze tylko znika chwilę po aplikacji. Co również mnie zaskoczyło, to fakt, że krem świetnie się wchłania (lepiej niż Skin Perfecting Moisturizing Day Cream tej firmy). Skóra wchłania wszelką ilość tego kremu. No, może bez przesady, ale wierzcie mi, czasami nie żałuję go sobie, a i tak odczuwam komfort, bez klejącego filmu, bez tłustości i błysku. Skóra zyskuje raczej taki jakiś satynowy blask. Kosmetyk wchłania się szybko i odczuwalnie działa w głębszych warstwach naskórka. Mogę stwierdzić, że pozostaje jedynie taki, bardzo subtelny film, który chroni skórę, ale nie jest to nic ciężkiego. Dzięki kremowi moja cera jest przede wszystkim miękka i przyjemna w dotyku. Powiem szczerze, że takiego efektu nie dał mi jeszcze żaden kosmetyk stosowany do twarzy. Nawet kiedy walczyłam z odwodnieniem nie uzyskałam tej miękkości i odżywienia. Ponadto skóra jest nawilżona i zregenerowana oraz wygładzona i ujędrniona. Myślę, że działanie przeciwzmarszczkowe, o którym zapewnia producent, sprawdza się. Cera nabiera sprężystości. Stosuję krem już od wielu miesięcy i widzę, że moja skóra wygląda lepiej. Ponadto kosmetyk nie podrażnia mojej podatnej skóry. Nie zapycha jej i nie wywołuje mocniejszego przetłuszczania czy jakiś wyprysków. Rano moja skóra wygląda po prostu idealnie, miękka, nawilżona i odprężona bez warstwy sebum. Wydajność jest godna podziwu. Uwierzcie mi, że, jak pisałam wcześniej, bywa, że nie oszczędzam go i nakładam grubą warstwą, i to często, a słoik mam już od kilku miesięcy i jeszcze trochę się nim nacieszę. Jest on większy niż standardowe opakowania, bo zawiera 75 g kremu. Cena w porównaniu do efektu i wydajności jest świetna. Mam na oku jeszcze inny krem, który chcę przetestować, ale krem Palmer`s i tak zostaje ze mną na stałe. Jestem po prostu zachwycona.
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • regeneruje
    • zmiękcza
    • działa przeciwzmarszczkowo
    • wygładza
    • ujędrnia
    • świetnie się wchłania nawet w większej ilości
    • lekka konsystencja
    • działa w głębszych warstwach naskórka
    • delikatny satynowy film
    • nie przetłuszcza
    • nie zatyka porów
    • nie podrażnia
    • wydajny
    • pojemność 75 g
    • niedrogi
    Wady:
    • początkowo przebija się zapach alkoholu, dopiero później pojawia się czekolada, ale zapach utrzymuje się krótko
  • 19 sierpnia 2018 o 22:36
    Bardzo ciekawy
    Krem ma przepiękny zapach, tak jak cała seria Coco. Oczywiście zapach jest tylko dodatkiem do głównego zadania jakim jest nawilżenie i ukojenie cery po całym dniu. I tutaj nie jestem zawiedziona. Po wieczonej aplikacji moja buzka jest rano jakby bardziej wypoczęta, zrelaksowana. Co do działania przeciwzmarszczkowego, cudów nie ma a czasu się nie zatrzyma. Ale z kremem Palmers mamy poczucie ze robimy coś bardzo dobrego dla siebie.
    Zalety:
    • Zapach oraz wielkość opakowania, która pozwoliła przetestować krem przez dłuższy okres czasu.
    cora
    24 czerwca 2018 o 1:02
    Taki krem to skarb;)
    Posiada w składzie retinol, co od razu mnie zaciekawiło, nie ma bowiem lepszych kremów na noc aniżeli właśnie te z retinolem. Tak też się stało, krem okazał się bardzo skutecznym, choć łagodnym kosmetykiem. Oprócz retinolu w składzie ma wyciąg z aloesu, masło kakaowe, peptydy, czegóż chcieć więcej. Stosowany na noc przynosił nazajutrz efekt wypoczętej buzi. Nie zauważyłam aby pozostawiał tłustą, lepką warstwę, co czyni go wyjątkiem wśród kremów na noc. Ogólnie posiada właściwości przeciwzmarszczkowe, wygładzające, regenerujące. Działa bardzo delikatnie, powoli, długofalowo. Jest wydajny, opakowanie wystarczyło mi na 4 miesiące. Krem posiada ładny zapach masła kakaowego, co jest dodatkowym atutem. Taki zapach po całym dniu pracy i stresujących sytuacji jest ukojeniem dla nerwów. Opakowanie ze szkła (porcelany? absolutnie nie wiem czy to mleczne szkło czy coś innego) również bardzo mi się podoba. Cena produktu umiarkowana, w promocji jeszcze lepsza.
    Zalety:
    • bogaty skład,
    • brak tłustej warstwy na twarzy i szyi,
    • regeneracja,
    • wydajność,
    • przyzwoita cena
  • 22 lutego 2018 o 8:27
    Też polubiłam ten krem
    Używałam go w sumie jakiś czas temu i prawdę mówiąc byłam święcie przekonana,że napisałam recenzję tego kremu...a jednak coś mi umknęło..;) Krem jest zamknięty w szklany słoiczek, design charakterystyczny dla tej firmy. Treściwy , używałam go na noc ,bo z początku bałam się ,że może mnie zapchać, ale tak się nie stało. Wspaniale nawilżył by nie powiedzieć natłuścił cerę. Ma przyjemną konsystencje choć z początku własne jest takie wrażenie jakby natłuszczenia skóry, ale potem się ładnie wchłonął, zostawiając na skórze film i zapach:) Zapach mi nie przeszkadza, nie jest tak mocny jak przy balsamie brązującym z tej firmy:) Myślę, że produkty Palmers pachną w sumie podobnie więc jak ktoś używał jakikolwiek produkt z tej serii i zapach mu nie odpowiadał, radzę zrezygnować z testów na innych produktach bo pachną tak samo..bądź podobnie. Krem nie jest tani , testowałam później inne-czasem zmieniam bo lubię nowości, ale chętnie bym do niego wróciła..choć teraz z racji wieku chyba coś mocniejszego dla mnie powinno być:). Krem uspokoił skórę, nie uczulił, nie podrażnił.Miałam wrażenie gładszej skóry, zmarszczki były niewidoczne Polecam zwłaszcza osobom tak 25-35 lat z suchą i wrażliwą skórą głównie. Nie wiem jakby się sprawdził na mieszanej i tłustej z racji bogatej konsystencji
    Zalety:
    • słoiczek, zapach, skład, działanie na moją skórę
    Wady:
    • chyba trochę dostępność

Zobacz także inne Kremy na noc