Kremy na noc

Aloesove Odżywczy krem do twarzy na noc (stara wersja)

Krem ALOESOVE Odżywczy na noc 50ml

• 5 sierpnia 2023 o 23:40
    Odżywia skórę...ale zapach nie przypadł mi do gustu
    Krem odżywczy do twarzy na noc świetnie nawilża, odżywia i koi skórę. Szybko się wchłania, ale pozostawia tłusty film na skórze. Posiada dobry skład. Nie podraznia skóry. Produkt jest wydajny.Niestety zapach nie przypadł mi do gustu.
    izalacz
    30 stycznia 2023 o 9:18
    Dobry krem za nieduże pieniądze
    Kosmetyk znajduje się w plastikowym słoiczku, do którego dołączona jest drewniana szpatułka, która pozwala na higieniczną aplikację. Krem ma biały kolor i charakterystyczny jakby lekko ziołowy zapach, który nie każdemu może się spodobać. Jego konsystencja jest zaskakująco lekka, dzięki czemu bardzo dobrze się rozprowadza. Zaraz po aplikacji na skórze, czuć jego treściwą, lekko tłustą konsystencję, charakterystyczną dla kremów zawierających oleje, tym samym, na całkowite wchłonięcie trzeba dać mu trochę czasu. Krem dobrze nawilża i odżywia skórę. Skóra stała się bardziej miękka, gładka i wyraźnie czuć poprawę jej nawilżenia. Drobne linie i zmarszczki są mniej widoczne, a cera jest bardziej promienna.
  • 11 kwietnia 2022 o 6:10
    Lubię go / Ma dziwny zapach
    Krem znajduje w szklanym słoiczku o wielkości 50 ml . W środku jest koloru białego ,dość wydajny . Dobrze się nakłada na skórę twarzy. Szybko się wchłania ,skóra po nim jest miękka i dobrze nawilżona . Jedyny minus to zapach ,dla mnie pachnie jak zgniata pokrzywa . Także skóra rano po nim jest naprawdę gładka i zadbana .
    Zalety:
    • Wydajny
    • Ładnie opakowanie
    • Efekt
    Iwona_C
    14 lutego 2022 o 13:16
    Krem ma wiele cech które zupełnie mi nie pasują, ale samo działanie jest super.
    Moja cera dobrze toleruje kosmetyki na bazie olejków i takie właśnie lubię, a jeśli dodać do tego jeszcze naturalny skład, to już jest prawie ideał. Krem od razu mnie zaciekawił, szybko przystąpiłam do jego stosowania jednak dużej przyjemności z tego faktu nie miałam i nie chodzi tu o samo działanie , ale o inne walory kremu. Opakowanie proste plastikowe, skromne, może i trochę takie tandetne, ale w końcu liczy się zawartość i działanie , a nie zewnętrzna otoczka. Słoiczek jest zielony z kontrastującą czerwoną zakrętka pod która znajduje się sreberko zabezpieczające krem od nowości i dające pewność że nikt nie wpychał tam paluchów. Etykieta dopasowana kolorystycznie do opakowania z grafiką liści aloesu i znikomym opisem kremu, dokładne informacje znalazły się na kartonie ochronnym. Konsystencja mimo że tłusta to jest lekka, delikatnie lejąca i plastyczna, łatwa w aplikacji, jednak nie do końca mi pasuje. Lubię ziołowe zapach, ale tutaj niezbyt przychylnie oddziałuje on na moje nozdrza. Zapach jest ciężki do określenia, delikatnie ujmując jest to smrodek i to dość intensywny, w dodatku na skórze jest długo wyczuwalny po aplikacji. Skład naturalny: olej z nasion wiesiołka, olejek jojoba, olej z pestek winogron, masło shea, gliceryna, pantenol, lecytyna, ekstrakt z liści aloesu, ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, kwas hialuronowy, witamina E, alantoina, olejek lawendowy, olejek tymiankowy, olejek neroli, olejek z jałowca. Krem przeznaczony do stosowania na noc i tek też go używałam, ale po kilku aplikacjach nakładałam go na twarz jako zamiennik maseczki odżywczej. Największym problemem nie jest zapach, ale konsystencja która mimo że przyjemnie się rozprowadza, nie bieli skóry to pozostawia tłustą warstwę i to na długi czas, skóra łapie wszelkie możliwe paproszki klei się do poduszki. Krem pasowało by aplikować dużo wcześniej przed położeniem się do łóżka. Samo działanie kremu jest super, rano skóra prezentuje się świetnie, wygląda na wypoczęta i zdrową. Jest ładnie napięta, dogłębnie odżywiona , zregenerowana i nawilżona. Wygładzona i mięciutka i pełna blasku. Równie dobre i natychmiastowe efekty krem dawał gdy stosowałam go jako maskę, nakładając grubszą warstwą na 20 - 30 minut, po tym czasie niewchłonięte pozostałości kosmetyku usuwałam przy pomocy wacika kosmetycznego. I ten sposób aplikacji dużo bardziej mi odpowiadał. Pojemność 50 ml w cenie około 30 zł, jest dość atrakcyjnie biorąc pod uwagę naturalny skład i świetne działanie kremu. Produkt należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia, jest to krem przeznaczony do stosowania tylko na noc więc może być z tym problem, ale coś za coś - naturalny skład i brak konserwantów o tym decyduje. Mimo świetnego składu i działania nie wiem czy zakupie ponownie, irytowała mnie ta upierdliwa tłusta warstwa na skórze po aplikacji.
    Zalety:
    • tłusta ale lekka konsystencja
    • łatwo się rozprowadza na skórze
    • odżywia i regeneruje
    • natłuszcza i nawilża
    • przywraca cerze zdrowy i wypoczęty wygląd
    • sprawdza się stosowany w formie maseczki
    • świetny naturalny skład
    • duża ilość olejków roślinnych w składzie
    • nie podrażnia i nie zapycha
    • wygodne opakowanie
    • atrakcyjna cena w stosunku do jakości
    Wady:
    • specyficzny zapach
    • pozostawia tłusty film na twarzy
  • 21 stycznia 2022 o 19:57
    Jest dobry, ale nie kupię ponownie
    Krem mieści się w ciemnozielonym słoiczku z czerwoną nakrętką. Pod wieczkiem znajduje się sreberko, które dodatkowo zabezpiecza produkt. Do kosmetyku dołączono drewniany, płaski patyczek (wygląda identycznie jak te w lodach), który ma pełnić rolę szpatułki. Całość jest zapakowana w kartonik z grafiką nawiązującą do głównego składnika kremu, czyli aloesu. Na plus zasługuje fakt, że krem jest nalany po same brzegi słoiczka, opakowanie nie jest "oszukane" :) Produkt posiada delikatny zapach, w którym rzeczywiście czuć nutę aloesu. Według mnie nie jest szczególnie przyjemny, ale też nie przeszkadza. Mimo to doceniam, że zapach jest całkowicie naturalny. Krem ma cielistą barwę. Ma lekką, kremową konsystencję. Łatwo się rozprowadza, ale trochę się rozmazuje, trzeba go trochę dłużej wmasowywać, aby się wchłonął. Produkt zostawia tłustą warstewkę. Zazwyczaj nie mam problemu z produktami, które zostawiają na skórze warstwę okluzyjną, jednak ta pozostawiona przez ten krem była taka ciężka i oblepiająca, że na dłuższą metę było to po prostu męczące. Używałam kremu na noc jako zamknięcie wieczornej pielęgnacji. Dodam tylko, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T i suche policzki. Budzą się rano, warstwa okluzyjna, którą krem zostawiał, nadal była wyczuwalna, co było zbawienne dla moich suchych policzków. Skóra była nawilżona, miękka i odżywiona. Działanie kremu było długotrwałe, ponieważ cera była w dobrej kondycji nawet po użyciu słabego kremu na dzień. Ze względu na obecność aloesu w składzie kremu liczyłam na właściwości łagodzące, jednak takowych niestety nie zaobserwowałam. Wadą produktu jest również to, że produkt może wzmagać nadmierną produkcję sebum w strefie T. U mnie po użyciu żelu normalizującego i kremu matującego na dzień nie było to problemem, ale może być to ważna kwestia dla posiadaczy cer tłustych. Natomiast dla cer suchych może to się okazać tym, czego potrzebują. Będzie to dobra propozycja szczególnie na zimową porę, bo przyniesie ulgę naszej cerze po negatywnym działaniu czynników atmosferycznych i ogrzewania, bo akurat stosowanie go w upalne wieczory raczej nie byłoby najlepszym pomysłem :) Jestem całkiem zadowolona z działania tego kremu, jednak nie kupię go ponownie z powodu okrutnie tłustej warstwy, którą zostawia. Jest dla mnie zbyt obciążająca.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • skóra jest miękka i odżywiona,
    • ma długotrwałe działanie,
    • skład,
    • szpatułka dołączona do opakowania.
    Wady:
    • nie wykazuje właściwości łagodzących,
    • zostawia tłustą warstwę, która jest zbyt ciężka,
    • może wzmagać przetłuszczanie się strefy T.

Zobacz także inne Kremy na noc