Tusze do rzęs

Max Factor False Lash Effect Waterproof Mascara Wodoodporny tusz do rzęs nadający objętość i rozdzielający rzęsy

Max Factor False Lash Effect, tusz do rzęs wodoodporny Black, 13,1 ml
Max Factor False Lash Effect Tusz do Rzęs Wodoodpo

• 25 czerwca 2023 o 13:28
    Beznadziejna mascara
    Jest to najgorszy tusz jaki miałam. Nie polecam nikomu. Skleja rzęsy, rozmazuje się, nie pogrubia ich, ani nie wydłuża. Pierwszy raz jestem zmuszona wyrzucić nowy tusz do rzęs.
    Zalety:
    • Nic
  • 9 kwietnia 2022 o 20:57
    Max Factor, False Lash Effect Waterproof Mascara
    Idealny tusz na całonocne wyjścia. Rozdziela, wydłuża i nadaje trochę objętości. Tusz jest tak trwały, że ciężko jest go później zmyć. Dodatkowo, ma bardzo fajny ciemny odcień. Jeden z moich ulubionych tuszów, dlatego bardzo często go używam, szczególnie wtedy kiedy chcę, aby moje rzęsy były wyeksponowane.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Ciężko się zmywa
  • 7 czerwca 2021 o 15:47
    kolejny slabeusz
    Juz chyba wolalabym miec calkowicie sklejon rzesy wygladajace jak gasienica niz jeszcze raz wydac pieniadze na ten tusz do rzes. Jeden z najgorszych jakich mialam, ktory jest calkowitym przeciwienstwem obietnic producenta. Nie wiem czy to tylko moje wrazenie, ale... szczoteczka czesto blokowala mi sie i nie moglam jej wyciagnac z opakowania. Ale nie bolalo mnie to jakos szczegolnie. Prawdziwego bolu doznalam wyciagajac ja by przez kolejne piec minut zastanawiac sie, czy ten tusz jest w srodku czy jednak kupilam puste opakowanie. A po kolejnych pieciu minutach przyswiecac latarka, zeby sie upewnic, ze jednak ten tusz tam istnieje. Szczotka jest tak duza i tak nieprecezyjna, ze osobm, ktore maja krotkie rzesy zycze powodzenia i cierpliwosci. Nie da sie nia dojechac praktycznie nigdzie bez efektu pandy pod oczami. Do tego nawet po szesciu warstwach nie widac zadnego krycia. Jakbym malowala rzesy powietrzem. Owszem, po przejechaniu szczoteczka po dloni widac, ze cos tam jest, ale ten tusz w ogole nie przenosi sie na rzesy. Efekt jest tak minimalistyczny, ze... Powiem wprost. Rzesy jak nie byly umalowane, tak nadal sa nie umalowane. Nie wazne jak bardzo sie staralam. Pigment bardzo, ale to bardzo slaby. Czy wodoodporny? Nie mam pojecia, poniewaz na moich rzesach znajdowala sie tak minimalna ilosc produktow, ze po calym dniu nie bylo go juz w ogole. Czy nadaje obejtnosc? Aboslutnie nie. Czy rozdziela rzesy? Jak ma je rozdzielic, jak on w ogole ich nie maluje?
    Wady:
    • nie pogrubia,
    • malo precyzyjna szczoteczka,
    • slaba pigmentacja tuszu,
    • sam tusz nie przenosi sie na rzesy- same rzesy wygladaja na nie umalowane,
    • szczotka czesto blokuje sie w opakowaniu,
    • produkt nie jest wydajny, poniewaz laduje w koszu na smieci po tygodniu uzytkowania,
    • osoby z krotkimi rzesami raczej ich nie umaluja,
  • 26 kwietnia 2021 o 20:28
    Rozczarowanie tak wielkie, jak szczotka tej mascary :)
    Lata temu stosowałam ten tusz w wersji niewodoodpornej, i byłam nim zachwycona. Teraz, gdy czas pandemii wymusił poruszanie się w maseczce nawet na wolnej przestrzeni, tusze niewodoodporne nie wytrzymywały konfrontacji z parą wodną, w którą na zimnie zamieniało się wydychane przeze mnie spod maseczki powietrze. Po nawet krótkim spacerku zamieniałam się w pandę, co sprowokowało mnie do przetestowania tego produktu. Niestety, nie mam na jego temat do powiedzenia prawie niczego dobrego :) Produkt oceniam jednak ze swojej perspektywy- osoby posiadającej czarne, ale krótkie i cienkie rzęsy. Być może posiadaczki długich, grubych i gęstych rzęs będą nim zachwycone. ZALETY: + działanie wodoodporne, które utrzymuje się , hmmmm, ok 5,6 godzin. Dla mnie to stanowczo za mało; WADY: Produkt wbrew opiniom producenta: - nie daje efektu sztucznych rzęs - nie pogrubia - nie wydłuża - nie dodaje 600% objętości. Nie dodaje nawet 50% - nie unosi rzęs do góry - skleja rzęsy - i po ok miesiącu, dwóch używania pozostawia na rzęsach grudki - olbrzymia szczotka, która zupełnie nie sprawdzi się przy krótkich rzęsach- jest zbyt duża, by dotrzeć do krótkich rzęs, i wyciągnąć je w górę Tusz może i jest odporny na wodę, ale to działanie jest niezwykle krótkotrwałe. Trwa maksymalnie 5,6 godzin, potem odbija się na górnej powiece- mimo, że przebywam w pomieszczeniu. Wygląda to naprawdę nieciekawie. Niestety, nie polecę go nikomu. Nawet tusze za 8 zł z najtańszej szafy w rossmanie sprawują się znacznie lepiej :)