Szampony do włosów

L'Oreal Paris Elseve, Dream Long, Więcej niż szampon

Nasi użytkownicy zostawili 101 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

_inga
    22 kwietnia 2025 o 17:43
    Skoncentrowany szampon odżywczy, Elseve, Dream Long, L'Oréal Paris
    Skoncentrowany szampon z odżywczymi lipidami, Elseve, Dream Long marki L'Oréal Paris kupiłam na jednej z aukcji internetowych, opakowanie to tuba o pojemności 200 ml, zapłaciłam około 14 zł.. Mam cienkie farbowane na blond włosy stosowałam już wcześniej kosmetyków z serii Dream Long i sprawdzały się bardzo fajnie na moich włosach dlatego chętnie sięgnęłam po ten szampon i niestety szybko się rozczarowałam... ma on wyjątkowo gęstą konsystencję słabo rozprowadza się na włosach i muszę dłużej go spłukiwać mam wrażenie że zamiast myć oblepia moje cienkie włosy, szampon obciąża włosy, przyśpiesza ich przetłuszczanie. Minus za opakowanie ciężko zużyć całą zawartość , myślę że przy tej konsystencji słoik był by lepszy Podsumowując szampon który ma odbudowywać i regenerować włosy na moich dawał tylko efekt obciążenia włosów później stosowałam ten szampon jako maskę by jakkolwiek go zużyć i nie wyrzucać bo do mycia moich włosów kompletnie się nie sprawdził, na pewno więcej go nie kupię. Nie polecam !
    Zalety:
    • pieni się
    Wady:
    • stanowczo zbyt gęsta konsystencja
    • opakowanie ciężko zużyć całą zawartość , myślę że przy tej konsystencji słoik był by lepszy
    • obciąża włosy, przyśpiesza ich przetłuszczanie
    anna996
    22 października 2024 o 14:09
    Nietypowa konsystencja
    Ocena szamponu: - szampon ma nietypową konsystencję, bardzo gęstą i kremową - mam wrażenie że myję włosy maską lub odżywką - pieni się, ale niezbyt obficie - ładnie się spłukuje - ma przyjemny zapach - tubka jest wygodna, ale pod koniec użytkowania wyciskanie szamponu jest problematyczne - cena do zaakceptowania - dostępność: kupiłam w drogerii internetowej Działanie: szampon był bardzo gęsty, obciążał mi włosy, przetłuszczał, dziwnie się rozprowadzał na włosach podczas mycia. Obiecanych przez producenta efektów brak. Zużyłam do końca, ale nie kupię ponownie.
    Wady:
    • Dziwna konsystencja
    • Obciążenie włosów
  • 26 sierpnia 2021 o 10:35
    Szampon jak szampon, nic więcej
    Mam włosy suche, zniszczone a do tego kręcone. Takie combo wymaga ode mnie specjalnej i bardzo delikatnej pielęgnacji. Omijam mocno oczyszczające szampony, ponieważ mam wtedy na głowie siano nie do ogarnięcia. Miałam nadzieję, że ten produkt to "więcej niż szampon" czym się chwali producent. Myślałam, że będzie oczyszczać włosy bardzo delikatnie a do tego jeszcze je pielęgnować. Już po pierwszym użyciu wiedziałam, że ten produkt nie zostanie ze mną na dłużej. Może nieco delikatniej oczyszcza niż pozostałe szampony tej firmy, jednak daleko mu do delikatności. Jak ktoś ma włosy zdrowe i nie wymagające to wtedy ok, produkt się sprawdzi. Niestety nie jest to produkt przeznaczony dla suchych czy zniszczonych włosów. Szampon zamknięty jest w tubie wykonanej z miękkiego plastiku, łatwo wycisnąć produkt. Konsystencja jest gęsta i kremowa, bardziej przypomina maskę niż szampon. Nie pieni się za bardzo ale mocno oczyszcza. Po spłukaniu włosy są sztywne, tępe i suche, Muszę nałożyć solidną porcję maski do włosów i pozostawić na minimum 20 minut, żeby doprowadzić włosy do stanu sprzed mycia. Zdecydowanie nie dla wymagających włosów, już lepiej sprawdzi się zwykły szampon dla dzieci za 10 zł.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Konystencja
    Wady:
    • Wysusza
    • Nie dla suchych i zniszczonych włosów
  • 9 sierpnia 2021 o 6:42
    Więcej niż szampon – to hasło reklamowe chyba działa na wyobraźnię każdej kobiety. Bo cóż oprócz mycia może nam zaoferować tak prozaiczny kosmetyk jak szampon? Marka Elseve stworzyła połączenie szamponu i maski w serii Dream Long przeznaczonej do włosów długich. Byłam niezwykle ciekawa tych kosmetyków, do testu na wizaż się nie dostałam, ale otrzymałam serum i szampon w prezencie, co mnie bardzo ucieszyło, gdyż chciałam sprawdzić działanie tych kosmetyków na własnych włosów. Szampon poza zniewalającym zapachem, nietypową konsystencją ma tez inne zalety, choć ideałem dla mnie nie jest i na pewno nie zastąpi połączenia maski i szamponu. OPAKOWANIE Opakowanie to klasyczna tubka, która jest wygodna w użytkowaniu. Opakowanie ma śliczną szatę graficzną z logo marki z metalicznymi elementami w odcieniach różu, złota i pomarańczy. Estetyka opakowania bardzo mi odpowiada, całość wygląda schludnie i ładnie. Zamknięcie na klik działa bez zarzutu i pozwala na szybkie otwarcie opakowania nawet mokrymi dłońmi. Butelka dobrze leży w dłoni dzięki profilowaniu, więc możemy z niej komfortowo korzystać do samego końca, choć ze względu na gęstą konsystencję kosmetyku pod koniec niestety trzeba rozciąć tubkę, bo nie można wycisnąć końcówki. SZAMPON Nie ufam produktom 3 w 1, 8 w 1 itp. więc do szamponu z maską również podeszłam sceptycznie i dobrze, bo nie jest to produkt bez wad. Na pewno nie zastąpi nam klasycznej maski do włosów, ale w dni kiedy mam mało czasu sięgam po niego, bo co jak co, ale pozwala zaoszczędzić trochę czasu. Myślę, że dla osób z krótkimi włosami, które nie mają problemów z puszeniem ma szansę genialnie się sprawdzić, dla posiadaczek dłuższych włosów raczej polecam ten kosmetyk jako dodatek do codziennej pielęgnacji a nie podstawowy kosmetyk pielęgnacyjny. Ale przejdźmy do więcej niż szamponu. Ma białą barwę, i dosyć gęstą, kremową konsystencję przypominającą treściwe, aksamitne odżywki. Jest nieco śliski w odbiorze, taki jakby lekko kremowo-żelowy, puszysty niczym chmurka, konsystencja na pewno jest nietypowa. Posiada zniewalający zapach, który jest naprawdę intensywny i jak dla mnie wręcz perfumeryjny (podobny do zapachu serum z tej serii), mogłabym myć nim włosy tylko dla tego zapachu. Po nałożeniu świetnie się pieni otulając włosy gęstą pianką. Szampon dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy, nie powoduje szybszego przetłuszczania. Nie plącze włosów, więc potem można je łatwo rozczesać – tutaj spełnia jedną z obietnic producenta i cieszę się, bo z rozczesywaniem włosów zawsze mam problem. Jednak nie dociąża ich tak jakbym chciała, pojedyncze kosmyki gdzieś odstają i muszę ratować się serum, włosy ogólnie nie wyglądają tak dobrze jak przy użyciu klasycznej maski, więc tutaj nie zgodzę się, że całkowicie eliminuje puszenie, bo niestety u mnie ono w małym stopniu występuje. Ogólnie produkt jest dobry, jednak na moich włosach solo się nie sprawdził się tak w 100% jakbym chciała. Trzeba też pamiętać, że zawiera SLES, a więc jest przeznaczony do stosowania tylko raz na jakiś czas kiedy oczekujemy głębszego oczyszczenia. Minusem jest wydajność, bo na jeden raz trzeba do użyć sporo. Na plus w miarę dobra cena, dostępność, no i ten zapach. PLUSY: + piękny zapach + dobrze oczyszcza + nie powoduje szybszego przetłuszczania + wygodna tubka z zamknięciem na klik + korzystna cena MINUSY - nie dyscyplinuje włosów tak do końca - mała wydajność
  • 13 kwietnia 2021 o 21:15
    Warto zainteresowac się tą linią kosmetyków Elseve
    Linia cudownie pachnących kosmetyków, jednak szampon niestety znacząco obciąża włosy u nasady. Stosowany na włosy od połowy działał świetnie, natomiast nakładany od nasady powodował momentalne obciążenie i nieświeży wygląd włosów. Po odżywkę i serum na pewno jeszcze sięgnę, szamponu używam z przyjemnością jednak z lenistwa wolę jeden produkt do mycia głowy, a nie dwa szampony( jeden od nasady a drugi na końce). Linia bardzo udana, lecz trzeba nauczyć się ją stosować. Serum przyjemnie dociąża włosy, nie sklejając ich i nie przetłuszczając. Moje włosy choć bardzo gęste są cienkie, niefarbowane, długie do pasa. Szampon używany od ich połowy działał cudownie na łuskę włosa, były gładkie i błyszczące, nie elektryzowały się. Natomiast kłopot pojawił się przy pierwszych 2 użyciach, gdy - jak zalecał producent nałożyłam go od nasady.. No nie ma co kłamać, po wysuszeniu włosy wydawały się od głowy już nieświeże. Opakowanie wygodne i przyjemnie wyciska się z niego produkt. Tylko zawiodłam się na tej obietnicy, nie obciążania, gdyby nie to szampon byłby rewelacyjny.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl