Szampony do włosów

Natura Estonica Bio Szampon do wszystkich typów włosów – pobudzenie wzrostu

• 4 maja 2022 o 22:21
    Ma jedną poważną wadę
    Na początek zacznę od składu, jest on w 97,5 proc naturalny, nie ma w nim żadnych śmieci, pozbawiony sls i sles i innych konserwantów czy szkodliwych składników. Zapach szamponu jest przyjemny, konsystencja żelowa, łatwo z butelki wydostać poprzez otwieranie i zamykanie typu klik. Włosy po użyciu są w dobrej kondycji, nie szorstkie, nie splatane tylko miłe w dotyku, łatwo spłukać. Jednak jest jedno duże ale, tak jak wspomniałam w tytule recenzji, otóż wlosy mi po nim strasznie wypadają, a nie miałam problemów tego typu, nasilił wypadanie podczas mycia i potem przy czesaniu już suchych włosów. Niestety to skreśla go u mnie, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na to żeby czupryna mi się przerzedzila a nie mam szopy włosów na głowie. Gdyby nie ten duży minus to byłby to dla mnie dobry szampon a tak niestety nie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • żelowa konsystencja
    • brak sls i sles
    • naturalny
    • miłe nie wysuszone włosy
    Wady:
    • powoduję wypadanie i utratę znacznej ilości włosów
  • 2 marca 2021 o 8:41
    Lekki szampon dla wrazliwcow
    Super sklad, do codziennego stosowania. Delikatny zapach i wygodna butelka. Mam falowane wlosy, i stosuje szampon przy metodzie omo. Nawet moj maz go polubil i odstawil swoj szampon!
    Zalety:
    • Wydajnosc, cena, opakowanie
    Lelea
    1 listopada 2019 o 22:12
    Absolutny HIT!
    Szampon zaciekawił mnie pod względem ceny i braku SLS i SLES. Moja skóra głowy jest bardzo wymagająca i to jest jeden z niewielu szamponów, które nie powodują u mnie swędzenia. Zapach jest również bardzo przyjemny - cytrusowy. Do tego dużym plusem jest wydajność. Bardzo się pieni i jest średnio gęsty. Włosy rosną odrobinę szybciej.
    Zalety:
    • Brak SLS i SLES
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Dostępność - widziałam go tylko w jednym sklepie stacjonarne.
  • 18 lipca 2019 o 10:49
    na TAK
    Bardzo fajny. Nie wiem, jak z działaniem, bo po pierwszych dwóch użyciach włosy leciały mi garściami (tzn. w trakcie mycia), ale dokładnie taki sam efekt miałam przy szamponach, które finalnie spowodowały wzrost włosów. Świetnie się pieni, a przy tym ma dobry skład i - jak się często zdarza przy szamponach bez SLS - NIE pozostawia włosów szorstkimi i splątanymi. Największy plus to jednak ZAPACH <3
    • Skład
    • Działanie - na razie trudno ocenić
  • 5 czerwca 2019 o 7:43
    Niezły, ale szału nie robi
    plusy: + dość dobrze oczyszcza + nie plącze + w miarę przyjemny imbirowy zapach + trochę wzmocnił włosy minusy: - słabo się pieni inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - za twarda butelka - niezbyt wydajny + dozownik