Urządzenia IPL

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 10 kwietnia 2025 o 15:41
    Spore rozcarowanie
    Bardzo długo zastanawiałam się nad zakupem Philips Lumea Advanced 7000. Używam go od kilku miesięcy i mam mieszane uczucia. Z jednej strony urządzenie jest solidnie wykonane, łatwe w obsłudze i bezbolesne w użyciu. Duży plus za możliwość korzystania w domowym zaciszu i brak konieczności regularnych wizyt w salonie. Niestety lista przeciwskazań jest bardzo długa ( zastanawiałam się nawet czy zacząć go używać) a efekty wcale nie są tak spektakularne, jak się spodziewałam. Włoski odrastają wolniej, to fakt, ale nie zniknęły całkowicie – nawet po kilku sesjach zgodnie z zaleceniami producenta. U niektórych osób pewnie sprawdzi się lepiej, ale u mnie rezultaty są raczej przeciętne. Wymaga sporo cierpliwości i systematyczności. Podsumowując Philips Lumea to ciekawa opcja dla osób z jasną skórą i ciemnymi włoskami, które chcą zredukować owłosienie, ale niekoniecznie liczą na pełne usunięcie. Dla mnie to bardziej gadżet wspomagający niż cudowne rozwiązanie. Szkoda....
    Zalety:
    • solidne i wygodne
    • żywotność lampy
    • końcówki
    Wady:
    • efekty nie są warte tej ceny
  • 30 października 2024 o 21:06
    Nie takie cudowne urządzenia jak je malują
    Każdy chyba spotkał się z reklamą, gdzie obiecują, że domowy depilator laserowy wywabi nas od niechcianego owłosienia. Od kiedy takie urządzenia pojawiły się na rynku pomyślałam, że chciałabym je mieć. W końcu stwierdziłam ok, mam 28 lat, czasu coraz mniej, pieniędzy trochę więcej - kupię wreszcie i będzie spokój z goleniem nóg! Dodatkowo mam taki problem, że włoski wrastają mi w skórę i powoduje to często na udach stany zapalne. Często też maszynki podrażniały mi skórę. Nawet dermatolog mi kiedyś polecał, żeby sobie wypróbować takie urządzenie, że to może pomóc. Gdy urządzenie dotarło, od razu dobrałam się do instrukcji i tu zaczęły się zgrzyty... Poza tym, że urządzenia nie powinno się stosować w obszarach, gdzie są pieprzyki nie wiedziałam, że istnieje tak wiele przeciwwskazań do tych zabiegów. M. in. możemy przeczytać o tym ,że urządzenie nie może być używane do stref intymnych, że nie działa, gdy ktoś ma włosy jasny blond, rude i siwe, że gdy mamy wrażliwą skórę to nie powinno się stosować zabiegów, przy różnych chorobach niekoniecznie dermatologicznych, a także w przypadku żylaków i widocznych żył. Nie spodobało mi się to, bo skórę mam wrażliwą, a na dodatek tam gdzie najbardziej nie chciałabym włosków, aby wyleczyć skutki ich wrastania w skórę mam właśnie dosyć widoczne żyłki. Nie ukrywam, że depilacja w strefach intymnych też była na liście do wykonania. Wkurzyłam się. Włosy mam takie ciemne blond w kierunku średniego brązu, skórę jasną, więc postanowiłam przetestować jednak i nie zwracać urządzenia. Początkowo depilację wykonuje się raz na 2 tygodnie, po kilku miesiącach raz na miesiąc, a jak efekty są ok to jeszcze rzadziej. Ja nie dotarłam do momentu "jeszcze rzadziej". :] Zabiegi są ogólnie bezbolesne, chyba że jest jakiś niedogolony włosek, np. taki wrośnięty (tak, przed rozpoczęciem zabiegu trzeba się wcześniej i tak ogolić lub wydepilować). Zabieg nie trwa długo o ile golimy pojedynczy obszar. Gdy chcemy np. nogi, pachy i tzw. wąsik to już dłużej. Trzeba poświęcić godzinę. Dodatkowo urządzenie w tym czasie na maks się przegrzeje i trzeba będzie zrobić przerwę. Czasem jak trafimy na niedogolony włosek to pojawia się niezbyt przyjemna woń przypalenia. Ostatecznie można to jakoś przeżyć. Skóra po zabiegu jest taka dosyć spięta. Być może jest to efekt tego, że skóra musi być umyta i niczym nie posmarowana. Zatem po wykonaniu serii prosi się o balsam. Urządzenie posiada 3 końcówki. Standardową, węższą do zakamarków i mniejszych obszarów i z dodatkowym filtrem do twarzy. Co do efektów po roku stosowania (z jedną przerwa po pół roku, bo nieco się wkurzyłam i z braku czasu zaprzestałam wykonywania zabiegów..) mam mieszane uczucia. Na nogach zauważyłam wolniejszy wzrost włosków, jednak nigdy nie osiągnęłam takiego efektu, aby były one całkiem gładkie. I tak musiałam i tak golić całe nogi, bo te włoski na ktore urządzenie nie zadziałało były "rozrzucone" po całej powierzchni nóg. Na moje podrażnienia od wrastających włosków trochę zadziałało, ale też nie aż tak jakbym chciała. Na pachy nie zadziałało wcale :(. Na twarz tak połowicznie. Tak jak w przypadku nóg musiałam i tak musiałam wykonywać inne techniki depilacji. Natomiast miałam na brodzie takiego jednego irytującego włosa, który byl mocno irytujący. Taki wręcz męski, grubszy X4 w porównaniu do pozostałych i na niego zadziałało po 3 zabiegach. Zniknął, minął rok i więcej się nie pojawił. Może zatem mam zbyt delikatne włoski? Z drugiej strony urządzenie jest skierowane do kobiet, a zdrowe kobiety zwykle takie włoski mają. -.- Zauważyłam, że lepsze efekty były wtedy, gdy np. nogi depilowalam tradycyjnym depilatorem, a nie goliłam. Myślę jednak, że wtedy bardziej pomagał ten tradycyjny depilator. Cóż. Moje marzenie o krótszym spędzaniu czasu na pozbywanie się włosków legło w gruzach. Urządzenie coś tam działa, ale za te pieniądze spodziewałam się lepszych efektów. Dodatkowo lampa w urządzeniu ma swoją żywotność, co oznacza, że za kilka lat, w zależności od częstotliwości używania trzeba będzie na 100% zainwestować w nowe urządzenie. Tego konkretnego urządzenia więcej bym nie kupiła. Zastanawiałam się długo czy ocenić na 2 czy 3. Stwierdziłam jednak że dam 2 za to, że producent reklamuje ten depilator jako urządzenie idealne, jako prezent dla większości Polek. Ciekawe, bo taki procent jak ponad 80% jest nawet nierealny, ponieważ kobiety starsze, z żylakami, z rudymi i bardzo jasnymi włosami są eliminowane. Jaki procent kobiet by się w takim razie ucieszyło z tego urządzenia po przeczytaniu instrukcji? No właśnie. Aha, urządzenie posiada dedykowana aplikację. Poza tym, że apka przypomina o zabiegach nie widzę w niej innych plusów. Lepiej korzystać z kalendarza w telefonie.
    Zalety:
    • Design
    • Ergonomiczny kształt
    • Zabiegi niebolesne w porównaniu do tradycyjnej depilacji
    • Nasadka z filtrem do twarzy
    • Efekty zbyt małe
    • Dużo przeciwwskazań
    • Żywotność urządzenia
    • Łatwo się przegrzewa
    • Konieczność usunięcia wszystkich włosków przed zabiegiem
    • Systematyczność - inaczej efekty są jeszcze gorsze
    kaskaw8
    2 grudnia 2023 o 12:05
    Nie najnowsza wersja, ale dobra
    Zdecydowałam się na to urządzenie po tygodniach zastanawiania się, na którą Lumeę postawić. Nie jest to najnowsza wersja, ale uważam, że mimo upływu czasu daje radę. Urządzenie jest dość poręczne i łatwe do utrzymania w czystości. Podczas używania konieczne jest podłączenie do prądu i to jest jeden z minusów, które zauważam. Przy planowaniu miejsca do zabiegu trzeba mieć na uwadze niedużą odległość od gniazdka. Urządzenie jest bezpieczne, jednak dość solidnie się nagrzewa i przy bardziej wrażliwych miejscach trzeba uważać, by nie poparzyć skóry. Poza tym jest dość głośne. Nie jest to oczywiście jakiś duży huk, ale mimo wszystko jest to słyszalne. Okienko, przez które wypada błysk, jest malutkie, mogłoby być większe. Działanie oceniam dobrze. Trochę schodzi na cały zabieg, ale jest to warte tego czasu. Dzięki systematyczności z niektórych miejsc udało mi się pozbyć włosków już po 2 zabiegach. Inne są bardziej oporne, ale i tak znacząco wolniej odrastają w nich włosy. Ale co dla mnie jest najważniejsze i to, czego oczekiwałam najbardziej — włosy przestały mi wrastać i tworzyć bolące krostki! To jest dla mnie niesamowicie ważny aspekt, za który przyznaję mega wielki plus.
    Zalety:
    • systematycznie używany, daje efekty
    • ergonomiczny kształt
    • włoski przestają wrastać
    • wydłużył się czas między depilacjami
    • włoski są cieńsze
    Wady:
    • musi działać na kablu
    • dość głośny
    • malutkie okienko, z którego pada błysk
    • nagrzewa się
  • 9 maja 2023 o 7:58
    Skutecznie eliminuje włoski
    Używam moją Lumea od jakiś dwóch lat i szczerze mogę powiedzieć, że jest to najlepszy zakup mojego życia. Nie mam już problemu z czerwonymi kropkami, które pojawiały się po normalnym goleniu maszynką. Włoski znikają na bardzo długo - teraz raz na kilka miesięcy robię sobie sesję przypominającą. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • skuteczność, łatwy w użytkowaniu, kilka stopni intensywności lasera, końcówka na twarz
    Wady:
    • momentami boleśnie
  • 4 kwietnia 2021 o 18:43
    BUBEEEEL
    Jestem tak wściekła na to urządzonko, że aż musiałam je dodać, by dać mu jedną gwiazdkę! :D Po niemal roku ( no, 11 miesiącach ) REGULARNEGO, ZGODNEGO Z HARMONOGRAMEM stosowania efektów NIE widzę! Skórę mam jasną, ale nie absolutnie białą, owłosienie ciemne, ale nie czarne i nie gęste, dlatego byłam przekonana, że będzie działać u mnie super, bo nie mam mocnego, twardego owłosienia. A jedyne co widzę to MINIMALNE opóźnienie w odroście zarostu, zrobiłam już tyle zabiegów, a moje ciało nawet tygodnia nie jest gładkie! Nawet kilku dni. Bo włosy odrastają dzień po depilacji i wystrzelaniu się laserem, po prostu rośnie wolniej, ale ja oczekiwałam tego, co obiecuje producent czyli skóry bez włosów przez kilka (chyba 3) miesięcy. A nie, że włosy będą mi rosnąć wolniej. No i żeby to jeszcze były jakieś placki, gdzie włosy odrastają szybko to bym wiedziała, że gdzieś coś omijam. Ale nie. Odrasta równie szybko wszystko. Tragedia. Tyle kasy poszło na nic. Skoro po roku efektów nie ma, to jestem przekonana, że nie będzie ich już wcale. Pasta cukrowa za 6zł pozostawiała gładką skórę na tygodnie, a laser z Philipsa za ponad 1000zł na jeden dzień i już czuć odrost... Naprawdę jestem tym załamana, jeszcze pół biedy gdybym za to dziadostwo dała 100 zł. Ale nie ponad 1000. Tyle genialnych opinii wszędzie w sieci, a chyba jestem jedyna z tego co czytam, u której nie ma efektów...