Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    sussuri
    4 listopada 2024 o 21:08
    Cieniutki, dobry nie tylko do kresek
    Bardzo miły pędzelek. Da się nim zrobić estetyczną kreskę, zazwyczaj robię kreski matowym cieniem na mokro (a czasami perłowymi). Udało nim mi się zrobić ładną i nawet cienką w wewnętrznej części oka kreskę, gdy z płynnym eyelinerem czy ołówkiem idzie mi dość ciężko. Również sprawdza się przy malowaniu dolnej powieki, z czym zazwyczaj mam problem (i długo jej nie malowałam) i z kuleczką ciężko mi szło. Jest dokładny, ale ciut za sztywny do tego celu.
    Zalety:
    • dobre wykonanie
    • idealny do kresek
    • dokładny
    • dobry do malowania dolnej powieki
    Wady:
    • trochę za sztywny do malowania dolnej powieki
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    Ann_ek
    2 maja 2024 o 10:32
    Po prostu perfekcyjny
    Mam już pokaźną kolekcję pędzli od Hebe Professional. Są cudowne, wspaniałe i nie chcę ich zmieniać na żadne inne. Przez kilka lat nie uzupełniałam zapasów, ale ostatnio poczułam potrzebę posiadania właśnie takiego niewielkiego, bardzo precyzyjnego pędzelka. Chciałam nim robić kreski na górnej powiece i rozcierać cienie na dolnej. Jak zwykle nie zawiodłam się na marce własnej Hebe, bo okazało się, że dokładnie taki, jak chciałam mają w swojej ofercie. Pędzelek był zapakowany dokładnie tak, jak te, które kupowałam dobrych 5 lat temu. Przezroczysta folijka z zamknięciem, w którą można sobie go zapakować w podróż. Pędzel prezentuje się bardzo ładnie. Utrzymany w ciemnej kolorystyce. Trzonek i skuwka czarne, napisy białe, włosie brązowe. Jakość wykonania całości top. Trzonek wytrzymały, nie rysuje się, farba nie schodzi, napisy nie zmazują. Bardzo wygodnie leży w dłoni. Włosie miękkie, w odpowiedniej ilości i o odpowiedniej długości, nie odstaje, nie wypada. Cały pędzel po kilku miesiącach używania wciąż wygląda doskonale, nawet pomimo częstego mycia. A właśnie, utrzymanie go w czystości jest dziecinnie proste. Myję go mydłem antybakteryjnym w kostce, płuczę, osuszam delikatnie reczkiczkiem papierowym i pozostawiam do wyschnięcia. Zawsze tak traktuję swoje pędzle i nic się z nimi złego przez lata nie dzieje. Ten też wciąż wygląda jak nowy. Najczęściej używam go właśnie do kresek na górnej i dolnej powiece, czasem takich precyzyjnych, czasem rozdymionych. W obu przypadkach radzi sobie doskonale. Aplikuje cienie dokładnie tak, jak chcę. Można nim narysować super cienką, precyzyjna kreskę. Spokojnie według uznania nadaje się też do ich rozdymiania. Nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby dorysowac sobie nim piegi. Używałam też parokrotnie do nakładania pomadki. W każdym z tych zadań spisuje się na medal. Muszę sobie dokupić drugą sztukę, bo sprawdza mi się rewelacyjnie.
    Zalety:
    • bardzo precyzyjny
    • idealny do malowania kresek na górnej powiece oraz rozcierania cieni na dolnej
    • świetny do dorysowywania piegów
    • bardzo ładny design
    • jakość wykonania
    • bardzo dobre włosie, nie odstaje, nie wypada, jest delikatne w dotyku
    • łatwo się go myje
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu