Pędzle do oczu

Hebe Professional, Pędzel do cieni kremowych i korektora E02

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 kwietnia 2023 o 0:06
    Miłości z tego nie będzie, bo pędzel jest zbyt twardy do moich celów
    Pędzelek do nakładania cieni i korektora pod oczy hebe wybrałam z polecenia konsultantki w sklepie. Miałam zamiar go używać do nakładania korektora. Dotąd robiłam to przy użyciu gąbeczek. Ale postanowiłam, że czas na zmiany. Pędzel E02 według producenta służy do nakładania cieni w kremie, baz pod cienie i korektora pod oczy. Producent twierdzi, że ma miękkie i elastyczne włosie, które pozwala aplikować kosmetyki na delikatną skórę oczu. Recenzowany pędzel ma czarny trzonek i skuwkę w takim samym kolorze. Jego włosie jest koloru ciepło żółtego. Nie jest ono bardzo krótkie. Niestety nie zauważyłam, aby było miękkie. Wręcz przeciwnie, Jest mocno zbite i przez to szorstkie. Z tego powodu w moim odczuciu nie nadaje się do aplikacji korektora pod oczy. Skóra w tych okolicach jest bardzo wrażliwa, delikatna i dlatego wymaga specjalnego traktowania. Nakładanie korektora przy pomocy tego produktu jest dla mnie zupełnie niekomfortowe – szorstki pędzel podrażnia okolice oczu, co nie jest przyjemne. Szczególnie, gdy makijaż wykonuje się codziennie, tak jak ma to miejsce w moim przypadku, a nie tylko okazjonalnie. Muszę więc poszukać innego produktu, który będzie bardziej przyjazny dla mojej skóry. Jestem tym zawiedziona, bo nie jest to mój pierwszy pędzel tej marki. Ale pierwszy, którego działania nie mogę ocenić pozytywnie.
    Wady:
    • Ma twarde włosie i mocno zbite
    • Aplikacja korektora pod oczy nie jest komfortowa z uwagi na szorstkość produktu
  • 14 grudnia 2021 o 19:41
    Niepozorny, ale bardzo przydatny pędzelek...
    Pędzelek od Hebe E02 służy mi do korektora, cieni kremowych a także rozświetlacza pod łuk brwiowy. Dzięki jego małym rozmiarom można nim nakładać wszelkie produkty kremowe bardziej precyzyjnie. Jego włosie jest elastyczne, sprężyste, dobrze przycięte. Jego kształt jest języczkowy i lekko spłaszczony dzięki czemu łatwo nim dotrzeć w trudno dostępne miejsca na twarzy, na przykład skrzydełka nosa czy wewnętrzny kącik oka. Szybko i sprawnie można go domyć,włosie nie wypada niestety z czasem użytkowania włoski zaczynają się rozczepiać i rozłazić na boki. Mimo to, zdecyduje się na jego ponowny zakup.
  • 16 lipca 2021 o 0:09
    Super
    Świetny pędzel do nakładania kremowych cieni, bazy lub korektora na powieki. Jest bardzo precyzyjny. Posiada przyjemne mięciutkie włosie oraz wygodną rączkę. Bardzo dobrze wykonany pędzel, używam go już dość długo i nic się z nim nie dzieje. Podczas mycia włosie nie wypada i się nie niszczy. Polecam.
  • 8 kwietnia 2021 o 13:58
    Moje odkrycie!
    Pędzelek ma bardzo dobrą jakość wykonania. Skuwka dobrze trzyma włosie, jest długa. Włosie nie wypada, jest bardzo gęste i miękkie w dotyku. Łatwo go domyć, mimo różnych nakładanych kosmetyków, nawet tłustych. Szybko wysycha, powraca do swojego pierwotnego kształtu. Jest bardziej płaski niż pędzle do cieni, o owalnym kształcie. Nakładanie korektora za pomocą tego pędzelka to czysta przyjemność. Dotychczas robiłam to palcami i ewidentnie widać mega różnicę. Już nie wrócę do dotychczasowej metody... Przede wszystkim produkt np. korektor, czy cienie ładnie komponują się ze skórą, precyzyjnie aplikujemy, nie rozmywają się. Dużo ładniej wygląda nałożony korektor pędzelkiem niż palcami, ponieważ się nie roluje i nie robi widocznego odcięcia między skórą bez a z korektorem, tylko wszystko pozostaje gładką powierzchnią bez plam. Kolejne kroki wykonania makijażu dają lepszy, ładniejszy efekt. Pędzelek jest wielofunkcyjny, nie ogranicza się wyłącznie do korektora. Za taką cenę jest rewelacyjny! Dotychczas nigdy mnie nie zawiódł, a wykonywany makijaż stał się bardziej przyjemny, dokładniejszy i ładniejszy.
    Zalety:
    • jakość
    • lepszy i ładniejszy efekt makijażu
    • zastosowanie do wielu kosmetyków
    Wady:
    • brak :)
  • 6 września 2020 o 12:19
    Bardzo szybko się zniszczył
    Posiadam ten pędzel od ok. 1,5 roku i niestety, ale sypie się coraz bardziej. Włoski zaczynają z niego wyłazić jeden po drugim, mogę je bez większego wysiłku wyciągać jeśli odstają. Mimo, że dosyć szybko zaczął łysieć, nie wykluczam ponownego zakupu. W swojej roli sprawdzał się naprawdę w porządku. Jak najbardziej nadaje się do aplikacji cieni w kremie oraz korektora przy robieniu cut crease. Mam sporo pędzli z Hebe i chociaż wszystkie na początku dobrze mi się sprawdzają, to niektóre dosyć szybko się niszczą.
    Zalety:
    • spełnia swoją funkcję
    • przystępny cenowo
    • łatwo dostępny
    • łatwo go domyć, szybko schnie
    Wady:
    • szybko traci włosie, które zaczyna ostawać i wypadać
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu