Żele do brwi

Ingrid Cosmetics Eyebrow Fixation Żel do brwi

• 6 lipca 2024 o 21:21
    Tani efekt laminacji
    Zaobserwowałam w ostatnim czasie wzrost popularności żeli do brwi dających efekt jak po wyjściu u kosmetyczki z zabiegu laminacji brwi . Bardzo spodobał mi się taki efekt na brwiach u koleżanek oraz w internecie, także z wielką chęcią pragnęłam przetestować produkt o takim działaniu. Udałam się do pobliskiej drogerii hebe w poszukiwaniu idealnego żelu, w oko wpadł mi żel do brwi, marki Ingrid Cosmetics. Nie ukrywam, że do zakupy zachęciła mnie cena tego kosmetyku, ponieważ kosztował on około 14 zł. Żel do brwi Ingrid nadaje bardzo naturalny efekt laminacji na brwiach, taki jaki pragnęłam! Wizualnie je zagęszcza, nadaje brwiom super kształt. Produkt utrzymuje się na brwiach około 9 godzin, co daje spoko wynik. Przed nałożeniem tego żelu lupie wyczesać moje brwi jednorazową szczoteczką, krok ten jeszcze bardzej przedłuża trwałość efektu. W łatwy sposób mogę ujarzmić swoje brwi! Teraz przejdę do minusów produktu, lecz jest ich niewiele. Zacznę od tego, iż żel ten ma nieprzyjemny zapach alkoholu, na szczęście po nałożeniu go na brwi zapach ten się ulatnia. Na minus również idzie zbyt duża szczoteczka tego żelu, w wyniku czego produkt musze nakładać suchą szczoteczką innego żelu. Podsumowują uważam, że ten żel jest idealny aby zacząć przygodę z żelami, bądź mydełkami do brwi dającymi efekt laminacji.
    Zalety:
    • trwałość
    • łatwy efekt laminacji na brwiach
    • brak efektu "skorupy" na moich brwiach
    • optyczne zagęszczenie brwi
    • bardzo tani
    • ujarzmia moje brwi
    Wady:
    • alkoholowy zapach
    • zbyt duża szczoteczka
  • 12 maja 2024 o 2:05
    Mur beton!
    Wadą jest z pewnością alkoholowy zapach - porównywalny do zapachu żelu do włosów czy lakieru. Aplikator również nie jest idealny, gdyż nabiera masę produktu, który gromadząc się nie brwiach w takiej ilości później wygląda nieestetycznie. Natomiast jest to jeden z lepszych produktów do brwi jakie miałam. Zastyga szybko, trzyma cały dzień, nie zostawia białych śladów, a tego właśnie oczekuję od żelu do brwi. Tani hit.
    Zalety:
    • utrzymywanie włosków cały dzień w tej samej pozycji
    • brak białych śladów po zaschnięciu produktu
    Wady:
    • aplikator
    kama_m1
    25 marca 2022 o 15:10
    Przeciętny produkt, mogłabym się bez niego obejść w codziennym makijażu.
    W ostatnim czasie zauważyłam, że jest ogromy szał i trend na tak zwaną laminację rzęs, ja postanowiłam iść na łatwiznę i zakupiłam żel utrwalający do brwi, który to właśnie ma służyć do tego oto celu, ale szczerze czy warto..? Skusiłam się na niego ze względu na fajną cenę w Hebe oraz chęć po eksperymentowania :D zaznaczę, że jest to mój pierwszy tego typu produkt, więc to będzie nie lada wyzwanie napisać o nim recenzję. :D Produkt tak naprawdę można zastosować według mnie na dwa sposoby: 1. rozczesać brwi, by zyskały na objętości i stały się puszyste, 2. rozdzielić każdy włosek, nieco wygładzając i ugrzeczniając ich wizerunek. Żel zapakowany jest w niewielki niebieski kartonik o estetycznej szacie graficznej, w środku znajduje się żel o pojemności 7ml, który trochę opakowaniem przypomina tusz do rzęs, jest bezbarwnej konsystencji, wyposażony w krótką szczoteczkę zakończoną spiralką, którą z łatwością nabiera się produkt i aplikuje go bezpośrednio na brwi - niewątpliwie jego aplikacja nie wymaga zbyt dużo czasu, ale czasem muszę namachać się żeby je ułożyć bo bardzo szybko zastyga.. jest bezzapachowy. Przyznam, że trochę jestem sceptycznie nastawiona do tego typu produktów, uważam, że jak dla mnie jest to zbędny produkt bez którego można się obejść w makijażu, ale chęć uzyskania efektów jak z salonu kosmetycznego była silniejsza :D Moje brwi z natury nie są gęste, są cienkie i mam bardzo dużo ubytków, są koloru ciemnego. Żel pokrywa brwi jak tusz pokrywa rzęsy, ale nie w takim dużym stopniu, robi to dużo delikatniej oczywiście zależy również ile nabierzemy produktu. Choć naprawdę trzeba z nim uważać, by nie nałożyć go za dużo bo włoski brwi wtedy mogą być za bardzo 'nalepione' i nieestetyczne. Produkt jest bardzo trwały - utrwala brwi na mur beton aż do demakijażu włoski są sztywne i nie do ruszenia, delikatnie je ujarzmia i daje naturalny efekt - niestety to tyle z jego zalet. Produkt w ciągu dnia powoduje łuszczenie i zostają białe kropeczki na brwiach.. przypomina mi to trochę taką pajęczynkę.. bez względu czy nałożymy go mniej czy więcej, ponadto tworzy skorupę na brwiach, bardzo skleja włoski i czuć ściągnięcie na skórze, dla mnie jest to bardzo niekomfortowe, mało tego jest bardzo wodnisty i brwi się błyszczą po nim jakby były mokre. Włoski nie utrzymują się idealnie na samej górze lecz bardzo delikatnie je "utrzymują" efekt nie jest zaskakujący i taki jak sobie wyobrażałam, jednak ten efekt nie jest dla mnie.. :) Ma wysoko alkohol w składzie co szkodzi włoskom. Żel nie przekonał mnie do siebie co prawda kosztował mnie ok. 7 zł, ale jak dla mnie to takie nic ciekawego.. działanie także mnie nie urzekło, ma więcej wad niż zalet, jak dla mnie nie warto zawracać sobie nim głowy.
    Zalety:
    • wygodna aplikacja,
    • dość wydajny,
    • bezzapachowy,
    • trwałość,
    • naturalny efekt, lekko ujarzmia włoski,
    • cena,
    Wady:
    • zbyt szybko zastyga,
    • może powodować łuszczenie i skorupę,
    • skleja włoski i powoduje uczucie ściągnięcia,
    • wodnisty,
    • brak spektakularnych efektów,
    • alkohol wysoko w składzie.
    Emi2112
    21 lutego 2022 o 16:38
    Nie warto
    Produkt kupiłam na promocji za kilka zł. Niestety zawiodłam się na nim. Przy nawet niewielkiej ilości po zastygnięciu zel tworzy białą skorupę co jest widoczne na brwiach. U mnie nie spełnił jakichkolwiek oczekiwań, dlatego nie polecam.
    Wady:
    • Tworzy białą skorupę
    • Nie utrzymuje brwi
  • 2 sierpnia 2021 o 21:22
    Produkt warty uwagi
    Poleciła mi go Pani przy kasie, przy okazji zakupów miałam go po promocyjnej cenie, więc się skusiłam. To mój pierwszy przezroczysty żel do brwi. Opakowanie małe i kompaktowe, sama szczoteczka ładnie układa kształt brwi. Żel jest mocny i jak zaaplikowałam go z rana to do wieczora brwi były w nienaruszonym stanie. Spełnia obietnice producenta.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • szczoteczka,
    • trwałość,
    • ładnie układa brwi

Zobacz także inne Żele do brwi