Olejki do twarzy

Biochemia Urody Masło jojoba

• 2 stycznia 2015 o 21:25
    Dobry pod oczy
    Masło jest naprawdę bardzo wydajne, więc cena nie wydaje się już taka wysoka. Stosowałam go na łydki, podrażnienia po goleniu nóg, do twarzy. Próbowałam się przekonać do stosowania do skory twarzy, ale jakoś nie mogłam znieść tej tłustej warstwy. Za to pod oczy nadaje się wyśmienicie, bardzo lubię taką tłustość, odżywianie skory pod oczami, bo jest tam sucha jak pieprz. Wchłania się dość długo, ale mimo wszystko sprawuje się bardzo dobrze. Może kupie ponownie. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1
    Idalija
    2 września 2014 o 16:24
    Jedynie ładny zapach
    Niestety na twarzy mnie uczula, okropny wysyp krostek, swędzących plamek, cera nie uspokojona. Mam bardzo wrażliwą cerę i ogólnie produkty z biochemii urody mnie uczulają, w sumie nie wiem dlaczego skoro niby prawie naturalne. Masło zostało wsmarowane w dlonie ze względu na powyższe ale też praktycznie nic tam nie zdziałało oprócz chwilowego wkurzającego natłuszczenia. Na włosy nie próbowałam bo mam bardzo gęste, grube i długie więc zbankrutowałabym na tym maśle :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    looona
    14 marca 2014 o 9:48
    bardzo lubię
    Masełko swietnie sprawdziło się do odżywiania skóry twarzy na noc. Rano, twarz była gładziutka, bez suchych skórek, miękka, przyjemna w dotyku. Masło likwiduje zaczerwienia, wszelkie podraznienia skórne. Zauważyłam również ograniczenie przetłuszczania się mojej cery . Ma specyficzny zapach ...orzechowy!?mi nie przeszkadzał. Masło jest gęste, przyjemnie naklada sie na skórę. W przypadku nakładania masła na włosy, nie widziałam szczgólnych efektów, jak np. przy stosowaniu oleju lnianego, który robi u mnie efekt WOW:) PODSUMOWUJĄC.. Do regeneracji skory na noc - TAK!!! Do włosów - Raczej NIE Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 2 stycznia 2014 o 17:49
    Doskonały nawilżacz na noc!
    + doskonale nawilża, + nie zapycha, + normalizuje przetłuszczanie się cery, + tani, + bardzo wydajny, + naturalny, Jedynym mankamentem tego produktu jest mało przyjemny zapach, na szczęście się nie utrzymuje. Stosowany na noc pięknie nawilża, nie trzeba go nakładać dużo, wręcz przeciwnie, większa ilość się nie wchłonie i pozostanie na poduszce. Rano skóra się błyszczy, ale mnie to nie przeszkadza, bo i tak dokładnie zmywam resztki produktu przed nałożeniem kremu na dzień. Nie zapycha, a mam cerę skłonną do zapychania, także ogromny plus. Pięknie regeneruje i uspokaja podrażnioną cerę. Kiedy skończył mi się krem na dzień używałam również masła na dzień (dosłownie odrobinkę, żeby się szybko wchłonął). Nie jest najlepszym produktem na dzień, ale makijaż nie wyglądał źle. Po prostu nie matowi skóry a ja tego oczekuje od kremu na dzień. Jestem bardzo zadowolona!! Używam tego produktu od: półtora roku Ilość zużytych opakowań: trzy
    dooszka
    12 grudnia 2013 o 12:48
    Niestety zimny prysznic.
    Masło zakupiłam głównie w celu stosowania go na skórę twarzy, ale z przykrością wyznaję, że tu akurat się nie sprawdziło. Mam cerę tłustą, skłonną do zapychania, ale jedynie przez kosmetyki bogate w konsystencji. Masło jojoba potencjalnie miało być właśnie idealnym kosmetykiem do mojego typu skóry, jednak ku mojemu lekkiemu zdziwieniu zupełnie się u mnie nie sprawdziło. Działanie w moim przypadku było dość przykre w efektach, ponieważ stosowanie na noc skutkowało rannym poszarzeniem cery, leciutkim zapchaniem i oczywiście niezdrowym błyszczeniem się. Próbowałam stosować ten produkt w wielu kombinacjach, również do całego ciała, paznokci i innych suchych miejsc, ale niestety w żadnym wypadku mi nie pomógł. Pudełeczko, w którym jest on przesyłany jest oczywiście bardzo higieniczne i szczelne, więc nie mogę w tej kwestii nic mu zarzucić, jednak zapach był także nie do końca przyjemny, a mianowicie pachniał siusiami. Zapach w kosmetykach do twarzy zawzwyczaj nie stanowi dla mnie problemu, jednak biorąc pod uwagę już działanie kosmetyku, to zapach staje się dodatkowym argumentem na NIE. W moim przypadku masło jojoba się niestety nie sprawdziło i jego końcóweczki musiałam się pozbyć. Używam tego produktu od: w zeszłym roku Ilość zużytych opakowań: jedno