Olejki do twarzy

Avon Planet Spa, Heavenly Hydration, Facial Oil Nawilżający olejek do twarzy

• 4 maja 2022 o 21:40
    Dobry dla cery problematycznej
    Olejek Planet Spa Avon ma delikatny zapach oliwy i jasno żółty kolor. Konsystencja jest dość gęsta, nie cieknie po pepicie. Olejek nakładam na twarz wieczorem, ewentualnie w ciągu dnia, ale rzadko, ponieważ nie lubię uczucia tłustej cery. W pierwszej fazie olejek wchłania się bardzo szybko, jednak następnie zostawia tłustą warstwę, ale jest to typowe dla olejków. Natomiast nie jest ona aż tak tłusta, bardziej jak przy suchych olejkach. O poranku moja cera jest wyraźnie dużo bardziej miękka w dotyku i nawilżona. Wygląda na zdrową i rozjaśnioną. Istotne jest dla mnie, że olejek nie powoduje zapychania porów ani powstawania krostek i zaskórników. Efekt nawilżenia jest długotrwały, co świadczy o tym, że działa na głębsze warstwy skóry oraz przyspiesza gojenie się przesuszonych miejsc po wypryskach. Świetnie nadaje się również jako dodatek do kremów do twarzy czy balsamów do ciała. Bardzo polubiłam to uczucie miękkiej cery, więc być może to kwestia tego, jak często używam olejku, ale wydaje mi się, że nie jest ona bardzo wydajny.
    Zalety:
    • miękka cera,
    • dogłębne nawilżenie,
    • nie zapycha porów,
    • nie powoduje pojawienia się krostek,
    • idealny dodatek do kremów i balsamów,
    • szklana butelka z pepitą.
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Boarrx
    24 lutego 2021 o 8:33
    Koniec z suchymi skórkami!
    Mam bardzo suchą skórę, więc szukałam dużo czasu odpowiedniego produktu, który by mi chociaż w niewielkim stopniu z tym pomógł. Otrzymałam katalog z Avonu i stwierdziłam, a nóż się uda - i nie zawiodłam się. Olejek stał się moim hitem, używam go codziennie od wielu miesięcy. Moja skóra po codziennym makijażu jest strasznie spięta, obciążona i bardzo sucha z uwidocznionymi suchymi skórkami. Po stosowaniu produktu skóra się "opanowała" i jest świetnie nawilżona. Stosuje olejek zawsze na noc, ponieważ twarz jest tłusta przez dobre kilka godzin po nałożeniu (co jest dla mnie ogromnym plusem, bo takiego nawilżenia oczekiwałam). Pipetka nabiera odpowiednią ilość produktu, jest bardzo przez to wygodna i szybka w aplikacji. Jedynym minusem dla mnie, ponieważ jest to tylko subiektywna ocena - jest zapach. Jest trochę ogórkowo-ziołowy, który po dłuższym czasie stosowania lekko mnie już męczy. W każdym razie do wytrzymania, bo tu nie chodzi o zapach, a o działanie. A mogę poręczyć że jest niesamowite!
    Zalety:
    • wspaniale nawilża
    • długotrwałe nawilżenie na kilka godzin
    • wygodna aplikacja
    • niwelizuje suche skórki
    • wydajny
    • niska cena
  • 14 listopada 2020 o 22:22
    Super dla cery suchej
    Kupiłam ten produkt wieki temu, ale na mojej mieszanej cerze średnio się sprawdzał- co z tego, że dobrze nawilżał policzki, skoro powodował porządny wysyp na przetłuszczającej się strefie T. Teraz jestem na półmetku terapii Izotekiem i dziękuję losowi za ten zakup. Produkt jest dostępny w Avonie, ale z tego co pamiętam również na kosmetyki z Ameryki, więc można kupić poza marką. Cena regularna według mnie nawet przyzwoita, mogłabym dać za ten produkt 30 złotych, ale katalogowo kosztuje z 10 złotych mniej, znacznie lepiej. Opakowanie jest ładne, eleganckie, chociaż pipeta wygląda trochę niestabilnie, również się trzyma. Pipeta nabiera odpowiednią ilość produktu. Sam olejek ma lekki, oliwkowy zapach, który krótko utrzymuje się na twarzy. Jedyny minus? Trochę słabo, że ten olejek z oliwek jest jakoś na końcu składu. Używam głównie do robienia parówek, ale czasem też miejscowo na przesuszenia. Przy parówce doskonale otwiera pory i nie powoduje żadnego zapychania. Skóra od razu po użyciu jest cudownie nawilżona, taka widocznie nawodniona i bardzo długo utrzymuje wilgoć. To naprawdę świetna opcja dla cery przesuszonej i zmagającej się z suchymi skórkami, ponieważ również z nimi radzi sobie świetnie. Skóra po zastosowaniu wygląda na rozświetloną i pełną blasku. Jestem nim póki co zachwycona i myślę, że do końca terapii Izotekiem będę go stosowała. Spokojnie mogę polecić każdemu, kto zmaga się z przesuszeniami.
    Zalety:
    • Dostępność.
    • Niska cena.
    • Niezła wydajność.
    • Ładne, eleganckie opakowanie.
    • Przyjemny oliwkowy zapach.
    • Nie zapycha.
    • Doskonale nawilża, nawadnia, skóra długo utrzymuje wilgoć.
    • Likwiduje suche skórki.
    • Doskonale otwiera pory przy parówkach.
    Wady:
    • Trochę słabo ze składem- oliwka dopiero na szarym końcu.
    EwkaMa
    28 marca 2020 o 16:22
    Nie zachwycił mnie
    Olejek znajduje się w szklanym opakowaniu z pipetką, którą wygodnie można nabrać odpowiednią dla siebie ilość. Olejku używałam na noc, ponieważ ma bardzo tłustą konsystencję i bardzo długo się wchłaniał. Mi osobiście zapach oliwkowy nie pasował. Nie zapchał mnie, nie podrażnił. Rano moja skóra była miękka i trochę nawilżona. Olejek dość szybko się skończył.
    • miękka skóra
    Wady:
    • trochę za słabo nawilża
    • bardzo długo się wchłania
    • słabe nawilżenie
  • 18 września 2019 o 0:20
    Jak dla mnie Super
    Jestem pozytywnie zaskoczona tym olejkiem chociaż zamawiajac go nie spodziewalam sie zadnego szału. Smaruje nim twarz na noc poniewaz jest dosc tlusty i nie wchlania sie zbyt szybko. Ale za to rano efekt po nim jest piorunujacy :). Cera jest gladziutka, mila w dotyku i mega nawilzona. Polecam.. do tego pieknie pachnie i ma wygodne dozowanie.
    Zalety:
    • Mega wydajny
    • Piekny zapach
    • Ładne opakowanie
    • Dobrze nawilża
    Wady:
    • Długo sie wchłania
    U konsultantki

Zobacz także inne Olejki do twarzy