Olejki do twarzy

Profarm Olej ze słodkich migdałów

• 4 czerwca 2019 o 7:09
    Olej że słodkich migdałów
    Kupiłam go pierwszy raz w ciemno zeby spróbować stosować u córki na rozstępy. I powiem że jestem zdziwiona pozytywnym działaniem. Ponieważ przy regularnym stosowaniu rzeczywiście sprawia że skóra jest nawilzona ,sprężysta, napieta I rozstępy staja się mniej widoczne
    Zalety:
    • Zapach,cena
    Wady:
    • Raczej nie zauważyłam
  • 1 kwietnia 2019 o 8:50
    Dobry olejek
    Olejek używam głownie na twarz i ciało,ale na włosy też się sprawdza.I szczerze mówiąc nie spodziewałam się takich efektów.Po zimie moja skóra potrzebowała szczególnej pielęgnacji.A ten olejek przyczynił się do polepszenia kondycji mojej skóry.Olejku używam w połączeniu z balsamem lub kremem do twarzy.I jestem zachwycona efektami.Skóra stała się bardziej nawilżona,wygląda na zdrowszą i jest bardziej elastyczna.Na twarzy zauważyłam,że zmarszczki mimiczne stały się mniej widoczne,a skóra odzyskała blask.Olejek migdałowy jest szczególnie delikatnym kosmetykiem,a ja właśnie czegoś takiego potrzebuję.Jest bezzapachowy,chociaż przyznam,że spodziewałam się przyjemnego zapachu migdałów.Olejek dość długo się wchłania.Ale mi to nie przeszkadza i nie oczekiwałam błyskawicznej wchłanialności.Używam go tylko na noc.Na twarzy nie powoduje zapychania porów lub innych ''niespodzianek''Jedyna wada w tym produkcie?Opakowanie!Nie nadaje się do niczego.Dużo olejku się po prostu marnuje.Od razu przelałam do innej butelki.Olejek ze słodkich migdałów na stałe zagości w mojej pielęgnacji,ponieważ daje niesamowite efekty.
    Zalety:
    • nawilża,uelastycznia i nadaje gładkość skórze
    • zauważyłam,że zmarszczki mimiczne stały się mniej widoczne
    • skóra odzyskała blask
    • nie zapycha porów
    Wady:
    • opakowanie.Od razu przelałam do innej butelki.
  • 22 lutego 2019 o 20:50
    super na włosy
    świetnie się sprawdza do olejowania włosów. spora buteleczka w niskiej cenie, bez kroplomierza, można swobodnie odlać pożądaną ilość i nakładać na włosy. moje bardzo lubią ten olej, są miękkie, nie kołtunią się, mniej puszą. olej łatwo się zmywa i nie przetłuszcza włosów. jako serum zabezpieczające końcówki jest fajny, ale ciężko nabrać wystarczająco małą ilość z tej butelki. wygodne jest to, że jest dostępny w aptece doz i mogę dodać go do internetowego zamówienia.
    _Roksi
    10 stycznia 2018 o 11:43
    Najlepszy olej do pielęgnacji włosów
    Na olej ze słodkich migdałów trafiłam przypadkowo robiąc zamówienie w aptece DOZ i był to najlepszy "przypadek" z perspektywy pielęgnacji moich włosów. Wszystko dlatego, że olej ze słodkich migdałów wspaniale sprawdza się do olejowania moich cienkich włosów, które mają dużą tendencję do przesuszania się i rozdwajania końcówek. Stosuję go na całą noc lub na godzinę przed myciem i za każdym razem daje ten sam efekt - miękkich, lśniących i nawilżonych włosów. Co ważne, ten olej absolutnie ich nie obciąża i łatwo się zmywa. Stosowany przez dłuższy czas powoduje, że końcówki mniej się rozdwajają.
    Zalety:
    • działanie na włosy
    • uniwersalność produktu
    Wady:
    • opakowanie (kiepsko się dozuje olej)
    • szkoda, że nie ma zapachu
  • 18 grudnia 2017 o 13:08
    Super
    W piątym miesiącu ciąży zaczęła mnie strasznie swędzieć skóra mimo tego że od samego początku smarowałam różnymi balsamami na rozstępy a to oznacza że za chwile pojawią się te brzydkie pasy. Żadne balsamy nie pomogły mimo że stosowałam te z najwyższej półki cenowej, jak i te tańsze używane kilka razy dziennie. Na szczęście przeczytałam gdzieś o dobrym działaniu oleju ze słodkich migdałów i już tego samego dnia kiedy użyłam oleju przestała mnie swędzieć skóra. O tego dnia smarowałam biust i brzuch 2 razy dziennie olejkiem i do samego końca nie nie pojawił mi się ani jeden rozstęp, a nie chcę myśleć co by było gdybym pozostała przy balsamach....poza tym że zadrapałabym się na śmierć ;) Super nawilża, koi, a przy tym nie tłuści bardzo i dobrze się wchłania. Teraz nie wyobrażam sobie mojej toaletki bez tego oleju.

Zobacz także inne Olejki do twarzy