Maszynki do golenia dla kobiet

BIC Click Solei 3, 3-ostrzowa maszynka do golenia dla kobiet z wymiennymi wkładami

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    kaskaw8
    28 lipca 2023 o 21:25
    Nie mam zachwytu
    Myślałam, że będzie lepiej. Maszynka z wymiennymi wkładami to niezła opcja, bo można do niej dokupić same ostrza, jednak nie wychodzi to w sumie zbyt opłacalnie. Maszynka jest okej, ale należy uważać, ponieważ ma tendencję do zacinania. Jest na początku dość ostra, jednak szybko robi się tępa. Ma ruchomą główkę, która ułatwia golenie nawet trudniejszych miejsc. Stabilnie leży w dłoni i jest wykonana jakościowo. Nie widzę zbyt dużego działania paska nawilżającego. Nie robi on kompletnie nic. Ani nie pomaga, ani nie przeszkadza.
    Zalety:
    • można wymieniać wkłady
    • dość ostra
    • rączka dobrze wyprofilowana
    Wady:
    • cenowo dokupywanie wkładów bez promocji średnio się opłaca
    • bezużyteczny pasek nawilżający (nie robi nic)
    KIN0183
    8 listopada 2022 o 0:02
    Jedna z lepszych z Bica :)
    Maszynka używana przeze mnie już 3 miesiąc. Zakupiłam ją na jakieś promocji w Rossmanie i tak się u mnie sprawdziła, że jest już parę miesiący u mnie w łazience. Jak na razie same plusy: * dobrze goli ciało- zero podrażnień, zacięć itp. * użyty dobry materiał na pasek nawilżający * fajnie wyprofilowana rączka- nic się nie wyślizguje, dobrze leży w dłoni , plusik też za rączkę wykonaną w 90% z recyklingu :) * dobre mocowanie wymiennych ostrzy * nie rdzewieje już po jednym użyciu czy leżeniu w miejscu gdzie jest styczność z wodą ( takie sytuacje też mi się zdarzały) * jedno ostrze średnio mam na 3tyg/miesiąc-co jest też plusem - zazanczam nie mam bardzo mocnego owłosienia * dostępność * cena - moim zdaniem ok ,zwłaszcza że ostrza na długo wystarczają. Czy ją kupię jeszcze - oczywiście że tak, na razie ze mną zostaje na dłużej :).
  • 16 maja 2022 o 17:05
    O Boziu, Boziu
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pokusiałam się na nią przy wizycie w Rossamnie, bo w przecenie, bo wkłady wymienne... I tu tyle, jeżeli chodzi o plusy. Nie jestem spcjalistą od maszynek do golenia. Od lat używam z Isany z wymiennymi ostrzami, aż w końcu musiałam ją zdradzić. W mojej 30letniej karierze życiowej, pierwszy raz spotakałam się z maszynką, gdzie golenie powoduje ból (?), to jakie podrażnienia wystapiły po użyciu jej (a nawet w trakcie) nie wyoływały u mnie najtańsze jednorazówki. Wszyscy, który mają wrażliwą skóre powinni omijać ją szerokim łukiem, ba! nawet z normalną :)
    Zalety:
    Wady:
    • wykonanie/jakość
    • żle wyprofilowana
    • powodująca podrażnienia
  • 5 listopada 2021 o 19:23
    Nie dla wrażliwej skóry
    Maszynka niedroga, ale przy wrażliwej i delikatnej skórze, którą akurat posiadam niestety się nie sprawdziła. Dobrze leży w ręku, łatwo się prowadzi po skórze. Niestety kilka razy się nią zacięłam, a po goleniu skóra jest podrażniona i zaczerwieniona. U mnie się nie sprawdziła.
    • Dostępność
    Wady:
    • Podrażnia i zacina wrażliwą skórę
  • 13 lipca 2021 o 11:36
    Fajna maszynka
    Kupiłam maszynkę na promocji w rossmanie jakiś czas temu więc ceny nie pamiętam. Ostrza są wystarczająco ostre aby przejechać nimi po skórze ale się nie zaciąć. Pasek nawilżający spełnia swoją funkcję w 100%. Myślę że gdy skończą mi się wkłady to nie kupię tej maszynki ponownie od razu, jednak poczekam na promocję a w tym czasie będę testować inne.
    Zalety:
    • Ostrość ostrzy, ilość wkładów, łatwe wymienianie wkładów