Maszynki do golenia dla kobiet

Wilkinson Quattro for Women Sensitive, Maszynka do golenia dla kobiet

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 3 maja 2023 o 21:54
    Pozytywnie mnie zaskoczyła
    Kupiłam tą maszynkę w Rossmannie, pojedynczo pakowaną za 9 zł, jak za maszynkę, którą użyję max 2-3 razy to dosyć sporo. Oczywiście Maszynka ma aż 4 ostrza, z paskiem aloesowym, który ma nawilżać. Ma odpowiedni kształt dobrze trzyma się w dłoni, dodatkowo pewne elementy są gumowe, więc nic nam się nie wyślizguje z rąk. Maszynka jest ostra, goli przy samej skórze nie zostawiając niedogolonych włosów. Używałam ją razem z pianką do golenia, która nie zatykała ostrzy, i bez problemu wypłukiwała się z pianki i zarostu. Nie zacięłam się nią, ani nie podrażniła mnie dodatkowo, ale ' truskawkowe nogi ' jak były tak dalej są. Może gdy spotkam ją w promocji to na pewno do niej wrócę, ale jednak ta cena jest dla mnie za wysoka.
    Zalety:
    • 4 ostrza
    • pasek nawilżający
    • kształt maszynki
    • goli włosie przy samej skórze
  • 3 września 2022 o 22:48
    Bardzo dobre
    Maszynki dobrze leżą w dłoni. Są odpowiednio wyprofilowane oraz mają gumowy uchwyt. Posiadają aloesowy pasek, który dodatkowo nawilża, ułatwiając golenie. Łatwo suną po skórze, a dzięki temu, że mają 4 ostrza golą bardzo dokładnie. Skóra jest gładka i bez zacięć. Maszynki są co prawda jednorazowe, ale oczywiście można ich użyć kilkukrotnie, gdyż nie tępią się jakoś szybko. Choć zalecam dezynfekcję przed każdym użyciem. Mają ruchomą główkę co ułatwia manewrowanie nią. Zmniejsza to też ryzyko skaleczeń. Plusem tych maszynek jest również to, że plastikowa nakładka ochronna stawia delikatny opór przy jej ściąganiu, dzięki czemu nie spadnie ona sama z ostrzy w kosmetyczce. Cena maszynek jest moim zdaniem atrakcyjna i adekwatna do jakości.
    Zalety:
    • dokładnie golą
    • ruchoma główka
    • dobrze leżą w dłoni
    • 4 ostrza
    • można ich użyć kilka razy
  • 9 marca 2022 o 18:10
    To najlepsze maszynki jakie miałam! Precyzyjna depilacja i brak podrażnień czy zacięć ? Z tymi maszynkami to możliwe!
    Raczej nie zdarza mi się kupić dwa razy tych samych maszynek, bo zawsze mam ochotę spróbować czegoś nowego. W tej kategorii znalazłam swojego ulubieńca i są nim maszynki Wilkinson Quatro. Mam skórę bardzo delikatną, podatną na podrażnienia, są drobne krostki które zdarza mi się przez nieuwagę zaciąć. Każda kobietka wie, jakie to nieprzyjemne ! Maszynki mają cztery ostrza i ruchomą główkę, co zapewnia bardzo dokładną depilację. Ostrza z obu stron są zabezpieczone czymś co ja nazywam "pianeczką". Myślę, że to właśnie ten element wraz z aloesowym paskiem nawilżającym niweluje podrażnienia. Rączka maszynki jest bardzo ergonomiczna, świetnie leży w dłoni. Wykonana z antypoślizgowej gumy zapewnia stabilność podczas depilacji. Dlaczego to najlepsze maszynki jakie miałam ? Głównie dlatego, że praktycznie w ogóle nie mam podrażnień czy zacięć! Za opakowanie trzech sztuk zapłaciłam ok 20 złotych, ale bardzo często widuję je na promocjach. Eksperymenty z maszynkami mogę zakończyć, bo nic lepszego raczej już nie znajdę. Polecam całym sercem !
    Zalety:
    • paski zabezpieczające po obu stron ostrzy
    • ruchoma główka
    • nawilżający pasek aloesowy
    • ergonomiczna, gumowa rączka gwarantująca precyzyjną depilację
    • dobra cena, zwłaszcza na promocjach
    • dostępne
    Wady:
    • nie widzę wad, dla mnie maszynka idealna !
  • 8 marca 2022 o 9:27
    Moja skóra należy do tych bardzo wrażliwych, reaktywnych, ze sporą skłonnością do podrażnień. Proces depilacji wcale nie jest dla mnie taki łatwy i przyjemny, jakbym tego oczekiwała. Wybór odpowiednik kosmetyków oraz akcesoriów do tego celu jest dla mnie wręcz kluczowy, gdyż bardzo często jest po prostu w stanie ,,zapobiec tragedii" i niepożądanym podrażnieniom. Staram się kupować takie maszynki, które wyglądają na bardzo porządne, nie są jednorazowe i które faktycznie będą golić nasze włoski, a nie je wyrywać. Szczerze mówiąc raczej nie mam swojego ulubionego producenta tego typu produktów, ale chętnie testuję nowości i sprawdzam, co mi służy. Zauważyłam jednak, że podświadomie najczęściej wybieram markę Wilkinson, także i tym razem zakupiłam właśnie tę maszynkę. Propozycja o nazwie Quattro for Women Sensitive dostępna jest, z tego, co się orientuje, w dwóch wersjach opakowania. Można je dostać pakowane w kilka sztuk, jednak ja zakupiłam sobie wersję pojedynczą. Sama maszynka ma kolor jasnego różu oraz bieli. Jej rączka jest miękka, pokryta miękką gumą, co uprzyjemnia proces użytkowania. Produkt posiada cztery ostrza, dla mnie to idealna ilość. Dodatkowo nie jest on drogi, za jedną sztukę zapłaciłam na promocji około pięć złotych, a z tego, co widzę na stronach drogerii internetowych, bez żadnej obniżki kosztuje około ośmiu złotych. Muszę przyznać, że maszynka należy do tych bardziej ostrych i wolno tępiących się. Doskonale usuwa włoski, jednocześnie nie podrażniając i nie czerwieniąc naszej skóry. Sprawdza się przy każdej części ciała, nawet przy miejscach intymnych. Po stępieniu kosmetyk dalej może nam służyć, ja po prostu przejeżdżałam nim wtedy w jednym miejscu dwa razy i też nie dochodziło wtedy do żadnego podrażnienia. Maszynkę łatwo idzie wypłukać nawet samą wodą. Jak dla mnie akcesorium te jak najbardziej spełnia wszystkie swoje podstawowe funkcje i jednocześnie nie tworzy podrażnień, zaczerwienień czy krostek na ciele. Myślę, że jest to produkt uniwersalny, który oprócz tego, że posiada naprawdę przyjemną wydajność i trwałość, jest też stosunkowo tani i nieobciążający dla portfela. Polecam, zwłaszcza wszystkim wrażliwcom.
    • Design
    • Dostępność
    • Dobrze niweluje włoski
    • Nie tworzy podrażnień
    Medea05
    30 stycznia 2022 o 11:40
    Chyba moja ulubiona
    Gdy byłam młodsza, nie skupiałam sie zbytnio na maszynkach do golenia. W sumie z budżetem studentki, im taniej, tym lepiej. Z czasem przekonałam się, że dobra maszynka to bardzo ważna rzecz. Nic nie jest tak ważne, jak komfort golenia, prawdopodobieństwo podraznien, stopień usuwania włosków. Stąd zaczęłam próbować najróżniejszych maszynek. Wnioski? * Im więcej ostrz tym dokładniejsze golenie * Rączka maszynki jest tak samo ważna jak ilość ostrzy * pasek nawilżajacy gwarantuje komfort golenia i zmniejsza prawdopodobieństwo zaciecia sie Ta maszynka zapewnia wszystko, czego potrzebuje, a nawet wiecej! Ja zauwazylam same zalety! + wygodna, szeroka, gumowa rączka - nie ślizga się w dłoniach nawet gdy są mokre, czy gdy są w piance/żelu do golenia + ruchoma głowka - łatwo dopasowuje sie masyznka do ksztaltu ciala, ułatwia to golenie np kolan + 4 ostrza - dobrej jakosci, wolno sie tepia, mimo, ze maszynka jest jednorazowa z nazwy mozna stosowac ja dluzej (ale polecam dezynfekcje w takim wypadku). W dodatku ilosc ostrz skutkuje dokladnym goleniem, szybkim, nie pozostawiajacym wloskow. + po uzyciu skora jets gładka, ładnie ogolona + nigdy sie nia nie zacielam, naprawde, jest tak wygodna w uzytkowaniu + pasek nawilzajacy z aloesem ułatwia golenie, maszynka dobrze "sunie" po skórze + skora nie jest podrazniona Jak do tej pory to jets moja ulubiona maszynka, przy ktorej golenie jest bezbolesne. Zero zaciec, podraznien, zero zbednych wloskow. Polecam!