Maszynki do golenia dla kobiet

Isana Pace 6 Lady, Maszynka do golenia dla kobiet 6 - ostrzowa z wymniennym wkładem

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 12 listopada 2024 o 23:59
    Po dokupieniu wkładów - czar prysł.
    Po latach użytkowania w kółko jednej i tej samej golarki postanowiłam zaszaleć i zmienić coś w swoim życiu, mimo że ta, której stale używałam nie miała żadnych wad. Do zakupu Isany Pace 6 skusił mnie design i promocja w drogerii, gdzie za zawrotną kwotę 20zł miałam maszynkę i zapasowy wkład. No deal życia! Po pierwszym użyciu byłam zachwycona, po drugim i kolejnym zadowolona i ten stan utrzymywał się aż do zużycia się ostrzy w obu wkładach. Ostrza dokładnie goliły, sama golarka docierała do wszelakich zakamarków (stosowałam ją głównie do strefy bikini oraz pach). Paski nawilżające spełniały swoją funkcję przez dosłownie 3 golenia, ale w zasadzie już się do tego przyzwyczaiłam i nie wierzę, że komuś starczają one aż do wymiany wkładu. Ogólnie za tę cenę - byłam na tyle zadowolona z działania, że postanowiłam dokupić do niej kolejną paczkę wkładów z ostrzami. I tu zaczęły się problemy. Nie wiem, czy trafiłam na jakąś felerną partię, ale mam wrażenie, że otrzymałam zupełnie inny produkt niż ten, który zakupiłam w formie maszynki z dodatkowym wkładem. Przede wszystkim ostrza już przy pierwszym użyciu zostawiły bardzo duże podrażnienia, a ja podczas użytkowania miałam wrażenie, że maszynka nie goli, a szarpie włosy. Efekty golenia po kolejnych 3 użyciach były na tyle niezadowalające, że postanowiłam wymienić wkład. I co? I NICO! Kolejne oraz jeszcze następne ostrza dawały taki sam efekt - podrażniona skóra, uszkodzenia, zacięcia i niezadowalający efekt golenia, a same wkłady tępiły się zdecydowanie szybciej niż te, które były w pierwotnym opakowaniu maszynki. Na tę chwilę - pozostał mi ostatni wkład i obawiam się, że będzie to koniec znajomości z tą maszynką (a w zasadzie z jej wkładami wymiennymi). Póki co wracam do konkurencji. A szkoda, bo pierwsze wrażenie było świetne, a mój portfel bardziej szczęśliwy, ale przez felerne wymienne wkłady - czar prysł.
    Zalety:
    • uroczy design,
    • wygodna rączka docierająca do wszystkich zakamarków,
    • dobrej jakości ostrza (ale, ale...),
    • satysfakcjonujący efekt golenia (ale, ale...),
    • dostępność,
    • cena.
    Wady:
    • słabej jakości pasek nawilżający,
    • wymienne wkłady kupowane osobno były zdecydowanie gorszej jakości i pozostawiały podrażnienia oraz ranki.
    ItaNera
    15 czerwca 2024 o 16:22
    Najlepszy produkt z Isany
    Nie za bardzo przepadam za produktami Isany, ale to jest hit. Byłam sceptyczna kupując maszynkę tym bardziej widząc jej cenę ok 30zł. Poczekałam na promocję w Rossmanie i dorwałam ją trochę taniej. Wcześniej używałam maszynek jednorazowych które szybko się tępiły, kiedy zobaczyłam tą 6 ostrzoną nie byłam zbytnio przekonana do tego czy nie zostawi mi poranionych nóg lub pach ale okazała się wybawieniem. Po pierwszym użyciu wiedziałam że nie wrócę już nigdy więcej do tych tańszych. Jest delikatna, ładnie strzyże i nie podrażnia. Często używam maszynki a ta wytrzymała naprawdę długo zanim wyjęłam i zmieniłam nakładkę na drugą która była w opakowaniu.
    Zalety:
    • delikatna
    • łatwa w użyciu
    • nie podrażnia
    • nie rani skóry
    • nie tępi się
    • starcza na długi czas
    Wady:
    • dostępna tylko w Rossmanie
    • cena ale w sumie ma drugą nakładkę więc starcza na długo
  • 12 maja 2024 o 21:47
    Świetna alternatywa dla Gillette. Było 5 ostrzy... teraz jest 6!
    Dla mnie maszynka Isana z 6 ostrzami jest świetnym produktem. Widzę, że na rynku wprowadzanych jest coraz więcej ostrzy wśród maszynek do golenia. Jakiś czas temu były 3 ostrza i to już było dobrze (lepiej 3 niż 2), potem Gillette i 5 ostrzy (dla mnie bomba, ale cena już nie taka fajna) no a teraz w Rossmannie widzę 6 ostrzy i to za niską cenę od Isany. Natychmiast kupiłam. Maszynka okazała się strzałem w dziesiątkę i świetnym tańszym zamiennikiem mojej ulubionej dotychczas Gillette z 5 ostrzami. Dodatkowe ostrze więcej i niższa cena. Przy zakupie obawiałam się, że maszynka będzie mnie zacinać w myśl zasady ,,co tańsze to gorsze", ale stwierdziłam ,,warto zaryzykować choćby dla tej ceny". No i nie żałuję. Maszynka nie zacina mnie, jest łagodna dla mojej skóry, świetnie, dokładnie i szybko goli, wystarcza na dłużej niż 3ostrzówka. Większy komfort golenia, szybciej idzie się uwinąć. Świetna do golenia pod prysznicem. Współpracuje bardzo dobrze z piankami i żelami do golenia jak również ze zwykłym żelem pod prysznic. Pięknie prezentuje się w łazience, jest słodziutka, różowa, taka kobieca. O niskiej cenie nie muszę chyba już wspominać.
    Zalety:
    • komfort i wygoda golenia
    • dokładne golenie
    • łagodna, nie zacina
    • ślicznie wygląda
    • wydajna
  • 5 maja 2024 o 17:10
    Niezawodna od kilku lat
    Moja ulubiona maszynka na wymienne wkłady - sam wkład odpowiednio dezynfekowany i przetrzymywany w nie wilgotnym miejscu wystarcza na dobre pare tygodni. Mydełko zawarte we wkładzie nie uczula mnie, z czym miałam problem w innych maszynkach.
    Zalety:
    • Jakość
    • Wygoda użytkowania
  • 24 marca 2024 o 20:04
    Najlepsza
    Używałam wielu maszynek, ale od kilku lat niezmiennie używam tylko tej. Jest bardzo delikatna dla skóry i odkąd jej używam przestałam mieć problemy z podrażnioną skórą.