Maseczki klasyczne

Niuqi Oczyszczająca maseczka do twarzy w sztyfcie `Węgiel`

• 9 marca 2025 o 3:03
    Całkiem niezła
    Kupiłam tę maseczkę z ciekawości, lubię testować kosmetyki. Okazała się całkiem dobrym i bardzo ekonomicznym produktem. Opakowanie - sztyft, wygodny w użyciu acz moim zdaniem niezbyt higieniczny Zapach - delikatny, niedrażniący Wydajność - jest bardzo wydajna Działanie - maska jest bardzo wygodna w użyciu. Działa szybko, faktycznie wystarczy kilka minut. Dobrze się zmywa. Nie podrażniła i nie uczuliła. Stosowałam ją na strefę T, bardzo dobrze radziła sobie z oczyszczaniem porów ALE - mam cerę dojrzałą, nie mam zaskórników, nie mam nadmiaru sebum, wystarczy mi delikatne oczyszczanie porów raz w tygodniu. Dla mnie ta maseczka jest OK, spełnia swoje zadanie ale przy bardziej zanieczyszczonej czy tłustej cerze może być za słaba. Niemniej jest bardzo ekonomiczna - w tej cenie (ok. 10 zł) i przy tej wydajności jest całkiem dobrym produktem.
    Zalety:
    • Tania
    • Nie podrażnia
    • Dobrze oczyszcza pory
    Wady:
    • Może być za słaba dla cery problematycznej
    • Niezbyt higieniczna forma sztyftu
    Medea05
    7 stycznia 2025 o 21:09
    Nie wrócę, nie mój typ
    Maseczkę kupiłam z ciekawości - pierwszy raz miałam do czynienia z maseczką w sztyfcie. W sumie nie wiem czego się spodziewałam bo właśnie do tego sztyftu mam trochę zarzut. Jeśli macie trądzik, to sztyft nie jest zbyt higieniczna opcją. Owszem, myjemy twarz. Ale jeśli macie trądzik ropny - to nie jest to najlepszą opcja. Jeśli nie macie większych problemów skórnych - myślę, że Wam to nie będzie przeszkadzać Co do działania maseczki - wysusza, nieco oczyszcza - ale efekt nie jest spektakularny. W każdym razie ja nie zauważyłam - lepiej u mnie działają inne maseczki z glinki Tak więc po nałożeniu i zmyciu skóra jest gładsza, wyczyszczona od sebum- ale to nie jest to czego szukam
  • 28 lutego 2024 o 8:20
    Nie zauważyłam aby cokolwiek oczyszczała
    Jeśli używam maseczek do twarzy to takie które chociażby minimalnie zadziałają. Za to ta to jest kopia chińskich masek w sztyfcie które mają „oczyszczać” oczywiście tego nie robiąc. Jedno muszę przyznać, buzia jest przyjemnie gładka po sztyfcie, jednakże to nie jest dobra maseczka a tym bardziej produkt, który oczyści twarz. Zamknięta jest w zakręcanym opakowaniu co uważam za bardzo fajna opcje przed dostaniem się powietrza. Jednak to wszystko za co mogę pochwalić produkt. Nie dla mnie, i nie dla osób które oczekują oczyszczenia. Bo zebranie sebum i chwilowe wygładzenie to nie oczyszczenie.
    Wady:
    • Nic nie robi z twarzą za wyjątkiem chwilowego wygładzenia
  • 23 lutego 2024 o 9:51
    Dobra maseczka
    Pierwszy raz miałam okazję stosować maseczkę w sztyfcie i choć słyszałam wiele opinii że ten sposób jest niehigieniczny ja uważam wręcz przeciwnie. Aplikacja jest bardzo przyjemna. Opakowanie to wykręcany sztyft z na tyle miękką formuła że bez problemu rozprowadza się po skórze. Ma przyjemny zapach i usuwa ją się z taką samą łatwością jak nakłada. Co do efektów to przyznam że przyjemnie się zaskoczyłam. Jak za produkt za tą cenę otrzymujemy naprawdę fajne rezultaty. Dobrze oczyszcza i wysusza niedoskonałości. Cera wygląda świeżo i zdrowo. Kosmetyk jest bardzo wydajny. Fajny produkt polecam wypróbować.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie i aplikacja
    • Niska cena
    • Wysusza niedoskonałości
    • Wygładza
  • 24 października 2023 o 17:18
    Całkiem fajniutka, chętnie po nią sięgam
    Wykręcany sztyft zawiera 30 g popielatego kosmetyku. Nie wyczułam żadnego aromatu. Produkt wydaje się być treściwy w konsystencji jednak w kontakcie z cerą zaczyna mięknąć. Aplikacja przebiega bardzo sprawnie. Ciekawe umieszczenie produktu pozwala na łatwe oraz równomiernie zaaplikowanie maseczki. Maseczka zastyga na cerze, nie ścigając jej przy tym. W kontakcie z ciepłą wodą bez problemu j awantur zmyla się bez użycia dodatkowych produktów kosmetycznych . Po całym zabiegu skóra twarzy była gładka, widocznie oczyszczona oraz gotowa do dalszych czynności pielęgnacyjnych. Kosmetyk w żaden sposób nie narobił mi krzywdy ani nie towarzyszyło uczucie ściągnięcia. Jestem jak najbardziej na tak !
    Zalety:
    • Wykręcanym produkt, łatwa aplikacja, przyjemna konsystencja.
    Wady:
    • Sztyft potrafi się zaciac